У весняну пору року на своїй дачі я збираю досить пристойний урожай редиски. Він у мене завжди виростає соковитий, красивий, і, на превеликий перевазі, шкідники на нього не «нападають». Напевно, саме через те, що урожай виходить родючий і великий, з редису я закочував багато консервації.
Найулюбленішим рецептом у мене виступає звичайний консервований редис на зиму. Її обожнюють все в нашій сім’ї, та й гості завжди нахвалюють і випрошують рецепт її приготування.
В якості закуски редис завжди йде на «Ура!» На будь-якому корпоративі або домашньому застілля. Ви знаєте, я навіть проводила експеримент, поставивши поруч солоні огірочки і маринований редис. Друга закуска користувалася великим попитом, я б навіть сказала, що Редісочка викликала більший фурор. Саме з цієї причини, я рекомендую закривати корисний крнеплод в великих кількостях, щоб бути впевненим в тому, що даної консервації вистачить на всю зиму.
Складові:
- 1 кг редису
- 1 стакан води
- 2 ч.л. оцту
- 0,5 ч.л. солі
- 1 ч.л. цукру
- 2 лаврові листки
- 2 шт чорного перцю горошком
Маринуємо редис на зиму: покрокове приготування
Перш за все редис дуже ретельно вимийте, гострим ножем зріжте хвостики з двох сторін.
Потім викладіть її на обробну дошку, наріжте кружальцями.
Перекладіть нарізані кружечки в заздалегідь вимиті і простерилізовані баночки.
Обсяг баночки використовуйте згідно ваших потреб і кількістю членів сім’ї.
Налийте в банку оцет.
Додайте сіль, цукор, перець горошком і лавровий лист.
Воду доведіть до кипіння, а потім нею залийте банки з редискою до «плічок».
Також можна в воді відразу попередньо розчинити сіль, цукор, довести до кипіння, в кінці додати оцтову есенцію. А потім вже отриманим маринадом заливати баночки. Але, це кому як зручніше. Про це можна почитати в рецепті приготування маринованої черемші на зиму.
Баночки з редискою в завершенні закрутіть кришками. Я завжди використовую кришки, які просто закручуються. Хоча, в деяких випадках, я закочував банки кришками, використовуючи спеціальний ключ. Але це в основному відноситься до 3-літрових банках, так як вони у мене всі стандартні, скажімо так, радянського зразка.
Смачного!