Хочете сухарики зі смаком справжнього м’яса, але абсолютно без хімічних добавок, приготовані в домашніх умовах!
Такого ви ще не пробували! Приголомшлива гостра закуска, яку можна приготувати до пива на перегляд кіно або футбольного матчу, взяти з собою на перекус в дорогу або на пікнік, подати гостям за святковим столом або приготувати просто так, щоб урізноманітнити домашнє меню.
Це м’ясний рулет з оливками або міні-піци з гострим домашнім соусом? Або все-таки сухарики? Цьому блюдо складно дати конкретну назву, важливо інше – воно шалено смачне, що не проковтнути мова і бережіть свої пальці, коли будете відкушувати ці ласощі з перчинкою!
Час приготування – 35 хвилин, рецепт розрахований на 4 людини.
Інгредієнти для м’ясного рулету:
- тісто дріжджове – 300 г
- яловичина – 200 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт (великий)
- кріп – 1 пучок
- аджика (або соус для піци гострий) – 4-5 ст.л.
- сир для смаження (або звичайний твердий сир) – 100 г
- хмелі-сунелі – 1 щіпка
- куркума – 1 щіпка
- масло рослинне – 2 ст.л.
- оливки – 20 штук
Тісто можна використовувати як готове магазинне листкове, так і приготувати самостійно. Підійде і дріжджове, і без дріжджів. Спеції можна використовувати будь-які на свій смак. Гостроту соусу також регулюйте самостійно.
Як же приготувати таку смакоту, як рулет з листкового тіста з м’ясним фаршем
Для начинки підготувати яловичий фарш (подрібнити м’ясо), почистити цибулю і помити зелень.
Лук з зеленню прокрутити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Перемішати з фаршем і посолити за смаком.
Дріжджове тісто, попередньо розморозивши, розділити на 2 частини, кожну з яких розкачати овалом 50 х 30 см.
Щоб рулет з м’ясним фаршем вийшов хрустким, але не сухим всередині, пласт тесту потрібно змастити аджикою або густим соусом для піци, посипати спеціями.
Зверху на підготовлену основу викласти фарш і рівномірно розподілити виделкою.
Сир натерти на самій дрібній тертці в крихту і рівномірно посипати майбутній рулет з м’ясним фаршем.
Чи не туго згорнути тісто з м’ясним фаршем в рулет.
Тепер формуємо наші майбутні смачні круглі м’ясні сухарики. Рулет розрізати на шматки 3 см. Товщиною.
Деко застелити папером для випічки, змастити олією. Викладати заготовки для сухариків з м’ясом, формуючи пальцями з них коржики.
Зверху в центрі кожного м’ясного рулетики викласти половинки чорних оливок.
Запікати м’ясні рулети з листкового тіста 10-15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Готові рулети з листкового тіста з фаршем остудити і можна подавати!
Рецепт приголомшливого рулету з листкового тіста з м’ясним фаршем готувала Олена Скрипко.