Вітання! Саме зараз настав час робити запаси на довгу зиму, і я розповім вам, як закатати компот з вишні, не застосовуючи нічого, крім самих вишень, цукру і води. Ми отримаємо дивно смачний, корисний і ароматний вишневий компот на зиму, який буде нагадувати нам про літо. Крім того, компот з вишень буде підкріплювати вітамінами наш організм аж до наступного літа, якщо, звичайно, ви не умовте все банки з компотом раніше 🙂
Літо-літо, ти так швидкоплинно! Ось тільки дерева були в кольорі й кожне виділяв свій приголомшливий аромат, як тут і там почали проглядатися ягоди крізь листя, привертаючи до себе все більше і більше дітвори.
Дивлячись, як гнуться гілки невеликого дерева під вагою стиглих соковитих вишень, мені захотілося зберегти цей вишневий смак для зими. Не просто заморозити, а закатати компот з вишні в банки. Місця для зберігання у нас більш ніж достатньо, тому вишень було зібрано дуже багато. Все-таки урожай зі своєї ділянки неоціненний. Так, ми не можемо вплинути на якість дощу, який поливає наші грядки, але все ж свої фрукти набагато краще і надійніше привезених з-за кордону. Та й закочувати компоти дуже просто – завдяки моїй матусі! Мамочка навчила мене всьому =)
Вишневий компот на зиму – процес приготування:
Кількість продуктів для приготування вишневого компоту (з розрахунку на одну трилітрову банку):
- Вишні – 300-400 г
- Цукор – 1 стакан
- Вода – близько 2,5 літрів
Гарний колір у компоту, чи не так? =) Так приступимо вже!
заготівля:
1. Вишні ретельно вимити і розкласти по стерильним банкам, наповнюючи їх приблизно на 1/3.
2. Закип’ятити воду, залити вишні окропом і залишити приблизно на 20 хвилин.
3. Зливаємо воду з банок в каструлю і додаємо необхідну кількість цукру.
4. Ставимо сироп на вогонь. Коли закипить, киплячим сиропом заливаємо вишні в банках і закочує.
5. Перевертаємо на чистий рушник до повного охолодження і прибираємо в підвал.
Калорійність вишневого компоту на 100 грам = близько 50 ккал (через що входить до складу цукру)
Час приготування 3 години
А мені, поки дачний сезон в самому розпалі, потрібно ще багато чого встигнути =)
До нових зустрічей, дорогі друзі, і яскравого вам літа! Підписуйтесь на оновлення блогу!