«Грецький» салат з авокадо вже давно знайшов величезну популярність в світі. Цілком природно, що класична рецептура почала видозмінюватися і з’явилася настільки унікальна варіація його приготування, в якій задіяний і соєвий соус. Блюдо стало ще більш насиченим, але при цьому його легкість незмінна.
Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування простого грецького салату.
Найсмачніший грецький салат
Саме ця рецептура максимально наближена до традиційної. Який сир додають в грецький салат? Сир Фета – незмінний атрибут цього вишуканого блюда тут теж використовується. Ось тільки заправка вже інша, в неї включений і соєвий соус, який надає особливого смаку цій кулінарному творінню.
Інгредієнти для салату грецький:
- 150 гр. сиру Фета;
- пара томатів;
- пара огірків;
- 1 солодка перчинка;
- 1 цибулина;
- 10 маслин;
- половинка лимона;
- 10 гр. салатних листочків;
- 1/4 ч. Л. перчика меленого;
- 1/4 ч. Л. орегано;
- 4 ст. л. масла оливок;
- пара ст. л. соусу соєвого.
Як зробити грецький салат – рецепт:
- Огірки обов’язково промиваються, просушуються і після цього вже нарізаються на вельми великі шматочки.
- Все теж необхідно зробити і з томатами, при цьому нарізати їх потрібно часточками.
- З перчика витягуються абсолютно все насіння, після чого він нарізається на великі квадратики.
- Лук очищається від властивої йому лушпиння і подрібнюється в вигляді тоненьких половинок кілець.
- Все маслини звільняються від кісточок.
- Фета просто нарізається на великі, але не надто, кубики.
- З лимона видавлюється весь сік і відразу ж змішується з соєвим соусом, а також маслом і всіма зазначеними в рецептурі спеціями.
- Салатні листочки слід просто на просто порвати руками на кілька, хоча б приблизно однакових частин.
- Першими на блюдо поміщаються салатні листочки, а вже поверх них всі інші продукти.
- Формування салату завершується тим, що в нього вливається тільки що приготовлена заправка. Страва не настоюється і відразу ж готове до подачі.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу грецький салат з фетаксой.
Готуємо грецький салат будинку
Така розкіш, як бальзамічний оцет недозволено навіть грекам. Його додають до складу заправки лише у виняткових, особливо урочистих випадках. Зрозуміло, що і смакові якості такого блюда перевершують всі очікування.
Салат грецький – інгредієнти:
- 1 червона солодка перчинка;
- 250 гр. томатів;
- пара огірків;
- пара зубків часнику;
- 100 гр. сиру твердих сортів;
- 2 ст. л. оцту бальзамічного;
- 1/4 ч. Л. перчика меленого;
- 80 гр. оливок (зелених);
- 1 цибулина;
- 100 гр. салатних листочків;
- 3 ст. л. соусу соєвого;
- 4 ст. л. масла оливок;
- чверть ч. л. цукру.
Як приготувати грецький салат будинку:
- Солодка перчинка відділяється від насіннєвої коробки і відразу ж нарізається на брусочки невеликого розміру.
- Подрібнити томати достатньо всього лише на дольки оптимальної товщини.
- З огірків необхідно зрізати хвостики і подрібнити не надто крупнj.
- Лук обов’язково необхідно очистити від тієї лушпиння, яка йому властива і нарізати на половинки кілець. Вони повинні бути якомога більш тонкими.
- Салатні листочки слід просто порвати на парочку, максимум трієчку частин.
- Сир, як того і вимагає класична рецептура, подрібнюється на рівні кубики.
- Далі вже готується заправка. З цією метою змішується соєвий соус з бальзамічним оцтом.
- Потім вже додається масло і необхідні спеції, включаючи сіль і цукор і звичайно подрібнений пресом часник.
- У найбільш підходящу ємність викладаються всі продукти і заливаються тільки що приготовленої заправкою.
- На завершення всі перемішується і прикрашається оливками зеленого кольору, порізаними на часточки.
Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування класичного грецького салату з бринзою.
Як приготувати салат грецький, соус
Моцарелла за своїми смаковими якостями не поступається Сиру Фета. Крім цього, серед її переваг – більш щільна консистенція. Вона просто не буде кришитися в готовій страві, а відповідно і виглядати воно буде набагато ефектніше.
Будуть потрібні:
- 25о гр. сиру моцарелла;
- 1 цибулина;
- перець за смаком;
- 10 томатів;
- пара огірків;
- пара ст. л. соєвого соусу;
- пара ст. л. соку лимона;
- 1 ч. Л. суміші трав Італії;
- 15 маслин;
- 7 ст. л. масла оливок;
- 1/4 ч. Л. перчика меленого.
Смачна заправка для грецького салату:
- Перше, що необхідно зробити, це приготувати заправку. Для цього масло, спеції і природно соус добре перемішуються.
- Лук відділяється від всієї тієї лушпиння, що властива йому і нарізається на тоненькі половинки кілець, які відразу ж занурюються в лимонний сік і маринуються в ньому хоча б чверть години.
- Огірочки обов’язково промиваються, з них зрізаються кінчики. Лише після цього вони нарізаються на кубики.
- Перчик очищається від всіх наявних в ньому насіння і нарізають теж кубиками.
- Моцарелла обов’язково нарізається у вигляді кубиків по аналогії з іншими продуктами.
- У вигляді кілець потрібно нарізати маслини.
- Томати просто розрізають на парочку однакових частин.
- Продукти переміщаються в глибокий салатник, до них додається ще зовсім недавно приготована заправка і все гарненько перемішується.
- Щоб додати страві оригінальності і свіжості, рекомендується присипати його дрібненько рубаною зеленню.
Можливо вам припаде до смаку рецепт грецького салату з сіртакі.
Приготувати салат грецький
Серед відмінних рис цієї варіації широко відомого страви – заміна салатних листочків руколою, яка має дещо інший смак і надає страві вишуканий вигляд. Використання замість звичайного лимона лайма, також робить це блюдо ніжнішим і незвичайним.
Будуть потрібні:
- 300 гр. томатів;
- 1 цибулина;
- 150 гр. сиру Фета;
- 100 гр. руколи;
- 1 ч. Л. орегано;
- 1/3 ч. Л. перчика меленого;
- 1 солодка перчинка;
- 200 гр. огірків;
- 100 гр. маслин;
- 1/2 лайма;
- 5 ст. л. масла оливок;
- пара ст. л. соєвого соусу.
Заправка для грецького салату з соєвим соусом:
- З перчика дуже акуратно, щоб не пошкодити його цілісність, витягуються насіння, і він добряче промивається, після чого нарізається на не дуже маленькі шматочки.
- Лук очищається абсолютно від всієї наявної лушпиння, після чого подрібнюється на досить тоненькі половинки кілець.
- Томати просто нарізаються тоненькими шматочками.
- Огірочки слід подрібнити на акуратні, рівні і дуже великі кубики.
- Сир по аналогії з огірками теж нарізається кубиками.
- Рукола рветься на кілька частин.
- Маслини ж досить розрізати на половинки.
- Абсолютно все вже підготовлені продукти потрібно перемістити в салатник.
- На наступному етапі готується сама заправка. З лайма виживають сік і змішують з соусом, олією і спеціями.
- Виключно тільки приготованим соусом заливається салат і акуратно перемішується, після чого відразу ж і подається.
Порада: не менш оригінальним вийде готовий продукт, якщо салатну зелень замінити на пекінську капусту. Вона набагато соковитіше, а відповідно і отриманий в результаті продукт буде відрізнятися свіжістю і вишуканістю.
Салат грецький з соєвим соусом і куркою
Спочатку до складу страви не входило куряче м’ясо, але ж далеко не завжди хочеться легкого перекусу. Вгамувати ж голод можна завдяки саме цьому компоненту. При цьому салатик не стає важким і аж надто насиченим, своїх смакових якостей від також не втрачає.
Будуть потрібні:
- 0,5 кг. м’яса курки;
- 8 томатів;
- пара огірочків;
- 1 цибулина;
- 100 г. сиру Фета;
- пара ст. л. оцту бальзамічного;
- 3 ст. л. масла оливок;
- пара ст. л. соєвого соусу;
- пара ст. л. сухариків білого кольору;
- чверть ч. л. солі;
- чверть ч. л. перчика меленого.
Етапи готування:
- М’ясо курки необхідно відразу ж нарізати у вигляді не дуже великих, але і не мініатюрних кубиків, які необхідно занурити в бальзамічний оцет і в ньому промаринувати як мінімум з пів годинки при періодичному помішуванні.
- Виключно вже промариноване м’ясо переміщається на гриль і прожарівается спочатку з одного боку і потім з іншого до тих пір, поки воно не набуде характерний золотистий відтінок.
- Всі без винятку овочі особливо ретельно промиваються.
- Лук чиститься від тієї лушпиння, яка саме йому властиво, після чого нарізається половинками кілець.
- Огірки ножем відокремлюються від хвостиків і відразу ж нарізаються на кубики досить великого, але не надто, розміру.
- Маслини відокремлюються від кісточок і нарізати тоненькими кружальцями.
- Сир просто необхідно нарізати за допомогою ножа на великі кубики з максимально рівними краями.
- Заправка для салату починає готуватися з того, що змішується масло і соєвий соус, лише в добре розмішені суміш вже додаються спеції, після чого все знову перемішується.
- Всі продукти, які тільки що були приготовлені, викладаються в підходяще блюдо, де до них вже і приєднується приготована заправка.
- Всі інгредієнти гарненько перемішуються.
- Перед подачею блюдо прикрашається сухарями і целенькая крихітними томатами.
Соєвий соус вже давно набув популярності. Його використовують повсюдно як на професійній кухні, так і в домашніх умовах. Саме з його допомогою досягається смакове досконалість, до якого так прагнуть всі кухарі світу. Не оминуло це віяння і «Грецький» салат, в якому цей на перший погляд простий соус творить справжні чудеса. Нас часто запитують: «Салат грецький – скільки калорій?» Завдяки низькій калорійності, блюдо можуть вживати навіть люди, які дотримуються дієти.
Блюдо в результаті виходить набагато більш насиченою і ароматний. Всього кілька ложечок цього продукту, і салат набуває нові нотки і повністю розкривається. І не тільки в цьому його особливість. Адже з ним і готувати стає простіше, і з’являється бажання не тільки творити, а й постійно експериментувати. Адже які ще компоненти були додані, цей соус створює гармонію і ідилію.
Наші читачі також готують цікавий і смачний салат грецький з пекінською капустою.