Печінка тріски – дивовижний продукт, який дуже корисний для нашого здоров’я. Але ось про можливості приготування «Мімози» з цим продуктом відомо не всім. Але якщо ви хоч раз почастуєте стравою своїх рідних, то закуска стане частим гостем на вашому столі. Салат мімоза з печінкою тріски готуватися швидко, але при цьому дуже смачний і сподобається всій вашій родині.
Можливо вас також зацікавлять рецепти мімози без картоплі або мімози з крабовими паличками.
Салат мімоза з огірком і печінкою тріски
На перший погляд може здатися недоречним додавання огірка в настільки витончений салат. Але тільки при одному виді готового продукту всі сумніви миттєво майорять.
Будуть потрібні:
- 50 гр. будь-якого твердого сиру;
- 3 картоплини;
- 100 гр. майонезу;
- 2 морквини;
- 4 солоних огірка;
- 3 яйця;
- 1 банка печінки тріски.
Салат мімоза з солоним огірком:
- З печінки злити всю рідину, сам же продукт перекласти в тарілку і розім’яти виделкою.
- Використовуючи щітку, вимити овочі, залити водою і варити.
- Остигнули коренеплоди очистити і подрібнити за допомогою терки.
- Яйця відварити, після чого залити холодною водою і остудити. Потім розділити на білок і жовток.
- Для подрібнення жовтка необхідна вилка. А ось білок краще натерти на тертці.
- Огірки подрібнити на тертці, а після віджати отриману масу від зайвого соку.
- На тертці подрібнити сир.
- Почнемо формування салату. Як робити шари салату мімоза? Дуже просто – першим викласти картоплю.
- Потім додати печінку тріски.
- Після викласти цибулю і змастити майонезом.
- Рівномірно розподілити огірки і терті яєчні білки.
- Тепер слід в салатниці розташувати морква і покрити шаром сиру.
- Знову блюдо змастити майонезом і розсипати жовток.
- Перед подачею салат потрібно настояти пару годин в холодильнику.
Салат мімоза з сиром і яблуком рецепт
Така варіація простого салату досить незвичайна. Рецепт виходить дещо інший, ніж той, до якого всі давно звикли. Але це не мінус, а незаперечне достоїнство. Адже настільки свіжого і в той же час поживного страви ви ще не пробували.
Будуть потрібні:
- 1 банка печінки тріски;
- 3 картоплини;
- 3 яйця;
- 2 морквини;
- 100 гр. сиру;
- 1 яблуко;
- 50 гр. зелені цибулі;
- 2 ч. Л. лимонного соку;
- 70 гр. майонезу.
Рецепт салату мімоза з сиром:
- Помити коренеплоди щіточкою для посуду.
- Відварити картоплю, яйця і моркву, охолодити.
- Яйця очистити від шкаралупи, жовток відокремити від білка і натерти на тертці.
- Картоплю і моркву позбавити від шкірки, після чого також подрібнити на тертці.
- Зелена цибуля обполоснути, нарубати.
- Яблуко очистити від шкірки, видалити все насіння, і натерти. Для того, щоб фрукт не змінив свій колір, не потемнів, масу необхідно рясно скропити соком лимона і пом’яти.
- Сир слід нарізати дрібними кубиками.
- Салат мімоза рецепт шари необхідно викладати в зазначеному порядку. Починаємо з картоплі, який змащуємо майонезом.
- Слідом за коренеплодом, по страві рівномірно розподілити печінка тріски і присипати лушпиння зеленню.
- Далі в блюдо помістити сир, подрібнені білки, майонез.
- Ось і настала черга яблука, яке викласти по всьому блюду і просочити соусом.
- На завершення композиції, необхідно викласти моркву і жовтки.
- Салат прибрати в холодильник і вже через пів години блюдо можна пробувати.
Салат мімоза з сирою морквою
Варена морква – особливий продукт, який далеко не всім душі. Але ця рецептура дозволяє обійтися без попередньої термічної обробки коренеплоду. І таке рішення безумовно є виграшним.
Будуть потрібні:
- 1 банка печінки тріски;
- 3 яйця;
- 2 морквини;
- 75 гр. сиру;
- 40 гр. майонезу.
Салат мімоза без риби, з печінкою тріски:
- Печінка витягти з баночки, рідину злити, а продукт розім’яти виделкою.
- Подрібнену масу викласти в салатницю першим шаром.
- Морква промити, ретельно очистити і натерти на тертці. Цей шар змастити майонезом.
- Яйця відварити, після чого занурити в холодну воду, очистити. Білки відокремити від жовтків, окремо натерти.
- Також подрібнити і сир, який викласти поверх моркви і змастити майонезом.
- Тепер настала черга білків, які рівномірно розподілити на сирному шарі і просочити соусом.
- На завершення салат прикрасити подрібненими жовтками.
Салат мімоза, як готувати з йогуртом
Виключити з страви майонез можна за допомогою йогурту. Даний компонент набагато корисніше, а салат при цьому набагато легше засвоюється. А якщо врахувати, що замість стандартних консервів тут використовується печінка тріски, то відразу стає ясно, наскільки ж це смачна і корисна закуска.
Будуть потрібні:
- 1 банка печінки тріски;
- 1 цибулина;
- 2 морквини;
- 2 картоплини;
- 5 яєць;
- 100 гр. йогурту;
- 2 ст. л. гірчиці;
- 50 гр. кропу.
Салат мімоза як робити:
- Картоплю і моркву добре промити. Після чого акуратно загорнути у фольгу і запекти близько півгодини.
- Яйця відварити, залити холодною водою і остудити. Після очистити, розділити на білки і жовтки.
- Лук очистити від лушпиння, нарізати кубиками і залити окропом на чверть години. Потім воду злити, а масу віджати руками від зайвого соку.
- Йогурт змішати з гірчицею, при бажанні підсолити, і пріперчіть. Це буде соус, який може повноцінно замінити майонез.
- Картопля необхідно очистити і натерти на тертці, викласти в салатницю. Цей шар і слід змастити приготованим соусом.
- Тепер необхідно викласти подрібнену цибулю і знову просочити заправкою.
- Далі слід помістити в салатницю очищену і дрібно натерту моркву, змастити соусом.
- З банки з консервами злити рідину, а печінку акуратно розім’яти виделкою, викласти на моркву.
- Саме цей шар потрібно присипати дрібно нарубаної зеленню.
- На кріп викласти подрібнений білок і змастити соусом.
- Далі рівномірно посипати салат жовтками.
- Блюдо накрити плівкою, щоб не підсохли і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Салат мімоза рецепт з печінкою тріски
Ця рецептура максимально наближена до оригінальної. Єдина істотна відмінність – присутність у складі печінки тріски. Салат виходить особливо смачним, насиченим і поживним, що і виділяє його серед подібних.
Буде потрібно:
- 3 картоплини;
- 4 яйця;
- 70 гр. майонезу;
- 1 банка печінки тріски;
- 70 гр. сиру;
- 1 цибулина;
- 20 гр. будь-якої зелені.
Мімоза салат з сиром:
- Картоплю помити, відварити, остудити.
- В цей же час в іншій ємності відварити і яйця, які після залити холодною водою і остудити.
- З цибулі зняти лушпиння, після чого нарізати на кубики.
- Відварену і остиглий картопля очистити і натерти на тертці.
- Яйця необхідно позбавити від шкаралупи, розділити на білки і жовтки, натерти на тертці в окремі тарілки.
- Печінка викласти з банки і акуратно розім’яти виделкою.
- Сир натерти.
- Зелень промити, обсушити і дрібно нарубати.
- Починається формування салату. Першим в блюдо викласти подрібнений картопля.
- Відразу за ним по всьому блюду рівномірно розподілити сир.
- Наступний шар – печінка тріски. Цей продукт необхідно змастити майонезом.
- Тепер залишається викласти білки і присипати їх желтковой крихтою.
- Як і в інших рецептах, тут теж потрібен час на просочення салату.
Порада: замість твердого сиру можна додати плавлений. В цьому випадку рекомендується продукт спочатку заморозити, а після натерти в салат.
Салат мімоза з печінкою тріски – це справжній кулінарний шедевр. У рецепті поєднуються всі відомі переваги, якими характеризують це дивовижне блюдо. Закуска виходить неймовірно живильним, але при цьому досить легкої, дивно ароматної і ситної.
На нашому сайті рецептів ви можете ознайомитися і з іншими цікавими рецептами мімози, такими, як, з дієтичним салатом, мімозою з копченою рибою або зі шпротами.