Шинка додається в дуже багато страв, в тому числі і в салат «Ніжність» з капустою або в салат «Ніжність» з яблуком. Сьогодні на полицях магазинів можна побачити сотні різних видів шинки. Не обмежуйтеся! Пробуйте щодня нові рецепти, наприклад, салат «Ніжність» з яблуком сиром і яйцем або салат «Ніжність» з пекінською капустою.
Салат ніжність з шинкою і огірком
Свіжі овочі або фрукти завжди гарна ідея. У цьому салаті зовсім небагато інгредієнтів, але це абсолютно не впливає на його смак. Навпаки, робить смак кожного інгредієнта ще більш яскравим і виразним.
Для закусочного страви потрібно:
- 300 грам шинки;
- 3 свіжих огірочка;
- 2 курячих яйця;
- 100 грам сиру.
Салат з шинкою і огірком ніжність:
- Для початку потрібно зайнятися тими продуктами, які вимагають додаткової підготовки. Тобто, яйцями. Опустити їх в сотейник з холодною водою і на маленькому вогні довести до кипіння. З цього моменту варити не більше п’ятнадцяти хвилин.
- Після того, як яйця приготувалися, потрібно злити з них гарячу воду і залити холодною. Це допоможе їм швидше охолонути.
- Остигнули яйця подрібнити. Найзручніше це зробити за допомогою терки, так як подрібнення вітається соломкою.
- Шинку порізати тонкою соломкою.
- Огірки можна очистити (за бажанням) і нарізати соломкою під розмір до шинки.
- Сир також порізати брусочками або скористатися теркою.
- З’єднати в одній мисці огірки, сир, яйця, шинку і заправити це все майонезом. Приправити спеціями і подавати до столу.
Порада: якщо салат є для вас занадто калорійним, ви можете замінити майонез будь-яким іншим соусом. Як, наприклад, сметана, йогурт або щось на зразок медово-гірчичного. В іншому, все інгредієнти можна назвати дієтичними.
Салат ніжність рецепт з шинкою і огірками
Збираємо всіх любителів сиру! Тільки згадайте цей божественний запах, цю м’яку і ніжну текстуру сиру. Погодьтеся, якби можна було, ви б додавали плавлений сирок у всілякі страви.
Перелік продуктів:
- 150 грам шинки;
- 100 грам плавленого сирка;
- 1 огірочок;
- 2 курячих яйця;
- 100 грам консервованого горошку;
- 100 мл майонезу.
Салат ніжність рецепт з шинкою:
- Єдиний продукт, який вимагає додаткової підготовки і обробки – курячі яйця. Потрібно зайнятися ними в першу чергу. Зварити їх, набравши холодної води і опустивши їх в неї. Воду з яйцями відправити на плиту до закипання. З моменту бурління води засікти близько п’ятнадцяти хвилин, не більше.
- Через п’ятнадцять хвилин, коли яйця будуть готові, вимкнути газ і злити з яєчок киплячу воду і залити їх крижаною водою. Така низька температури води допоможе їм швидше охолонути.
- Як тільки яйця охолонуть, очистити їх від шкаралупи і нарізати маленьким кубиком.
- Шинку теж нарізати кубиками.
- Плавлений сирок позбавити від упаковки і натерти на тертці або просто нарізати соломкою.
- Огірки нарізати, за бажанням позбавивши його від шкірки. У будь-якому випадку огірок необхідно дуже ретельно вимити.
- Горошок позбавити від рідини або одним рухом руки скинути горошини на друшляк. Як тільки рідина стече, висипати його в миску.
- До горошку додати шинку, огірки, яйця і сирок.
- Заправити салат майонезом і приправити улюбленими спеціями.
- Можна подавати відразу або почекати, поки просочиться.
Порада: як вибрати правильну банку з горошком?
Потрусити банку. Ви повинні почути звук «заповнювання». Якщо ви почули багато порожнечі, скажімо так, значить, банку явно економна. Не купуйте. Склад горошку в банку повинен бути не менше 70-75%, а води, відповідно 30-35%.
Якщо ви купили горошок і виявили всередині нього коричневі горошини, згідно із законом і правилами покупця, ви маєте повне право повернути товар. Горох бракований і його варто повернути.
Якщо на дні банки є білий осад, ви також можете повернути банку назад. У складі даних горошин дуже велика кількість крохмалю. Це і дало білий осад на дні. Крім того, такий горошок вже є перестиглих.
Салат ніжність з шинкою і сиром
М’ясо кальмарів дуже корисно і нікому з нас не завадить приготувати і спробувати такий ніжний морський салат. Він досить багатий за своїм складом і будьте впевнені, якщо ви любите морську кухню, ви не зможете залишитися байдужими.
Складові салату:
- 3 тушки кальмара;
- 200 грам шинки;
- 100 грам сиру;
- 2 курячих яйця;
- 1 дрібна цибулина;
- 20 грам волоських горішків;
- 2 солоні огірки;
- 150 мл майонезу.
Рецепт салату ніжність з шинкою:
- Найбільше часу займе обробка кальмарів, тому, спочатку підготувати всі інгредієнти, а потім вже зайнятися великою роботою.
- Шинку нарізати соломкою довжиною не більше трьох сантиметрів.
- Сир також потрібен соломкою, тому, можна скористатися теркою. В принципі, для шинки вона теж може підійти.
- Цибулину очистити від шкірки, промити під водою, щоб змити сік, який виділився. Далі нарізати голівку лука дрібним кубиком.
- Огірки не очищати, можна відразу подрібнювати. З них теж повинна вийти соломка.
- Горішки вже повинна бути очищеними від шкаралупи. Їх потрібно підсмажити до рум’яного кольору на сухій сковороді і потім подрібнити гострим ножем.
- Яйця відварити. Для цього набрати води в невеликий сотейник і опустити туди яйця. Вода повинна покрити їх повністю. Довести вміст каструлі / сотейника до кипіння і варити близько п’ятнадцяти хвилин. Далі – яйця готові.
- Як тільки яйця зварилися, опустити їх в холодну воду. Остигнули яйця очистити і нарізати соломкою.
- Тепер найдовше і відповідальне (!) Завдання – кальмари. Якщо вони заморожені, то потрібно витягнути їх з морозильної камери і відразу ж залити окропом (для цього заздалегідь закип’ятити воду). Зайва шкурка відійде, а то, що залишилося, можна легко і просто поцупити під проточною водою.
- Засунувши руку всередину, можна відчути нутрощі, які, до речі, і є наступним кроком очищення. Їх потрібно витягнути одним рухом руки. Хорду теж потрібно дістати. Це гнучкий і прозорий хребет у кальмарів. Промити тушки зсередини.
- Закип’ятити воду і опустити туди тушки кальмарів на дві хвилини. Не більше. У морепродуктів є властивість перетворюватися в гуму. Тому тут важлива навіть секунда!
- Далі тушки потрібно остудити і нарізати соломкою.
- У глибокому посуді з’єднати кальмарів, шинку, сир, цибуля, огірки, яйця і горіхи.
- Заправити продукти майонезом і приправити спеціями.
Важливо: щоб довго не сидіти над кальмарами і не маятися з тушками, простіше купити готові, оброблені філешку. Також можна купити готове м’ясо, якщо боїтеся погано зачистити тушки.
Ніжність салат з шинкою і тунцем
Багатошаровий, ситний, колоритний, соковитий, смачний рибний салат ніжність! Тут є все, що загадає ваша фантазія. В обов’язковому порядку салат оформляється шарами і тим самим створює собі гарну презентацію.
Що купити:
- 1 банка консервованого тунця;
- 150 грам шинки;
- 4 курячих яйця;
- 1 свіжий або солоний огірок;
- 150 грам сиру;
- 1 морква;
- 200 мл майонезу;
- 3 великих томата.
Салат ніжність з помідорами:
- Найдовші процеси в салаті займають морква і яйця. Їх потрібно заздалегідь відварити. Для цього в два окремих сотейника набрати води. В один піде коренеплід, в іншій – яєчка. Перед варінням морква необхідно добре вимити і тільки після цього відправляти варитися.
- Морква буде варитися не більше півгодини. В кінці варіння вона повинна стати м’якою. Ніж повинен легко входити в неї і ще легше виходити. Коли ця мета досягнута – морква готова.
- Відставити морква для охолодження.
- У цей час можна зайнятися яйцями. Сотейник, в який вони поміщені, відправити на плиту. З моменту закипання, варити не більше п’ятнадцяти хвилин. Через п’ятнадцять хвилин яйця будуть готові.
- Злити окріп з яєць і залити їх холодною водою.
- В цей час очистити остигнула морква і натерти її на терці.
- Яйця, швидше за все, теж уже охололи. Відокремити білки від жовтків і натерти їх окремо.
- Відкрити банку з рибою і злити рідину. Саму рибу необхідно розім’яти виделкою в однорідну масу.
- Огірок вимити й обсушити. Далі можна очистити його від шкірки або залишити як є і натерти на тертці. Віджати огірок від зайвої рідини.
- Остигнула моркву очистити від шкірки і натерти на тертці.
- Натерти сир.
- Шинку також нарізати соломкою або натерти.
- Далі збірка салату шарами. Кожен шар необхідно змащувати невеликою кількістю майонезу, щоб салат не вийшов занадто жирним.
- Отже: яєчний білок; тунець; огірок (тільки його знову необхідно віджати від води); морква; шинка; сир; жовток.
- Останній шар не покривається майонезом, а прикрашається за смаком.
- Готовий салат прибрати в холодній місце для просочення.
Ніжність з м’ясною начинкою
У цьому салаті з куркою ніжність зустрічається не один вид м’ясного виробу, а цілих два! Тут не тільки шинка, а й відварна курка. Чоловікам такий салат особливо припаде до смаку. Пікантними нотками стануть ананаси і кедрові горішки.
Перелік продуктів:
- 2 відварених шматочка філе;
- 200 грам шинки;
- 3 курячих яйця;
- 200 грам ананасів;
- 150 грам пармезану;
- 150 грам кедрових горішків;
- 200 мл майонезу.
Як зібрати салат:
- Найскладніший процес тут – варіння яєць. Опустити їх в холодну воду і відправити на плиту до повного приготування. Це не більше п’ятнадцяти хвилин.
- Готові яйця натерти на тертці, але жовтки терти окремо від білків.
- Нарізати кубиками шинку і відварну курятину.
- Ананаси нарізати кубиками.
- З’єднати в мисці всі інгредієнти і заправити їх майонезом.
- Пармезан натерти на терке- посипати страву. Приправити спеціями. Можна подавати!
Салат ніжність з капустою і ковбасою може бути неможливо різноманітним, але кожен з цих рецептів буде вам до смаку. Адже всі вони смачні і до неможливості прості. Всі інгредієнти можна знайти в продажу і приготувати салат ніжність з ковбасою в будь-який час, будь то обід або вечір.