Яким тільки не представляється цей дивовижний салат на святковому столі. Що тільки господині не додають і що не спрощують найперший рецепт салату «Олів’є», але саме зимова варіація виходить особливою, звичним життям і в той же час незвичайною. Від такого блюда ніхто просто відмовитися не зможе, адже смачно, ситно і оригінально.
Урізноманітніть своє меню таким смачними стравами, як гранатовий браслет з ковбасою або новий олів’є.
Салат олів’є зимовий з ковбасою
Дивовижна, проста рецептура дозволяє з легкістю на домашній кухні приготувати казкове, по-справжньому вишукане творіння. Салатик по своїй рецептурі максимально схожий московським. Чим відрізняється «Олів’є» від столичного салату? Він просто трохи адаптований під наш менталітет, більш простий і доступний.
Що потрібно для олів’є салату:
- 200 гр. майонез;
- 4 картоплини;
- четвертинка ч. л. перчика;
- четвертинка ч. л. солі;
- пара морквин;
- 3 яйця;
- 250 гр. вареної ковбаси;
- 200 гр. горошку консервованого;
- 25 гр. лушпиння зелені;
- 25 гр. кропу;
- пара солоних огірочків.
Готуємо салат олів’є або зимовий:
- Для початку потрібно розібратися – скільки варити яйця для салату олів’є. Час їх приготування близько 10-15 хвилин після закипання, потім залити максимально холодненької водичкою і в ній остудити. Лише абсолютно остиглими вони очищаються і промиваються добряче під проточною водою з метою уникнення попадання в салатик крихітних шкарлупок. Завершальним етапом підготовки яєць є їх нарізка крихітними кубиками.
- Морква і картопля в неочищеному вигляді відварюють, після чого природним чином студії і очищають. Залишається їх лише нарізати по аналогії з яйцями.
- Ковбаса відділяється від плівки, в яку її одягли виробник і нарізається теж кубиками.
- З баночки з горошком зливається вся абсолютно рідина.
- З огірочків зрізаються хвостики, а самі ж вони теж подрібнюються у вигляді крихітних кубиків.
- Вся зелень промивається, просушується і дрібненько робиться самим звичайним ножем.
- Всі компоненти перекладаються в глибоку ємність, де вже солятся, приперчує і змішуються з майонезом.
- Готовий продукт викладається в самий святковий салатник і вже готовий до подачі.
Салат олів’є зимовий з трьома видами м’яса
Саме ця рецептура дозволяє створити неймовірно насичене смаками блюдо, адже тут присутні не звичайна ковбаса і навіть не просте м’ясо, а цілих три його різновиди. Завдяки саме цьому салат шалено живильний, ситний і чудово смачний.
У нас також ви знайдете такі рецепти, як домашнє олів’є по новому і крабовий з морською капустою.
Інгредієнти в олів’є:
- пара картоплин;
- пара морквин;
- 100 гр. свинячого бекону;
- 100 гр. яловичини;
- 100 гр. курячого м’яса;
- 3 маринованих огірочка;
- 1 цибулина;
- 200 гр. майонезу;
- 200 гр. консервованого горошку;
- 4 яйця.
Етапи готування:
- Картопля в тандемі з морквою завчасно необхідно відварити, потім остудити і очистити. Тільки після цього коренеплоди подрібнюються до рівних кубиків, кожна зі сторін при цьому не повинна перевищувати сантиметр.
- Природно, заздалегідь відварюються і яйця, після чого заливаються крижаною водою і в ній швиденько остигають. Уже зовсім холодненького вони очищаються і нарізаються аналогічно коренеплодів.
- Всі різновиди м’яса слід по-окремо відварити в зовсім трохи підсоленій воді. Відразу ж остудити і таким же чином, як і попередні компоненти подрібнити.
- Огірки потрібно відокремити від хвостиків і теж нарізати. Бажано їх ненадовго викласти на рушник з паперу, щоб позбавитися від зайвої рідини.
- Лук обов’язково очищається, потім вже дрібненько ріжеться і відразу заливається хвилиночок на п’ятнадцять окропом.
- Горошок відділяється від рідини.
- Всі продукти, які пройшли попередню підготовку викладаються в красивий салатник, заправляються майонезом і відправляються в холодильник. Скільки зберігається салат олів’є в холодильнику? Буквально через половинку годинки блюдо можна подавати до столу.
Салат олів’є зимовий зі свіжими огірками
Як би парадоксально це не звучало, але і в зимовому салатик можуть бути свіжі огірки. Теплиці то ще ніхто не відміняв! А саме завдяки їм «Олів’є» в зимовій варіації набуває особливого, неповторного смаку і просто неперевершений аромат.
Рецепт олів’є – інгредієнти:
- 300 гр. яловичини;
- 3 картоплини;
- 3 яйця;
- пара свіженьких огірочків;
- 200 гр. горошку консервованого;
- 200 гр. майонезу;
- четвертинка ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика;
- 50 гр. зелені.
Етапи готування:
- Завчасно слід подбати і відварити м’ясо, так як саме цей процес вимагає значних тимчасових витрат. Виключно після того, як воно охолоне, його вже нарізають на стандартні за розміром для цієї страви кубики.
- Відварити бажано заздалегідь необхідно і картопля з морквою, після їх охолодження можна продовжувати підготовку. Овочі очищаються і теж нарізаються акуратненькими кубиками.
- Огірочки рекомендується очистити від шкірки, так як вона найчастіше має вельми неприємну гірчинку. Тільки після здійснення цієї процедури вони вже і нарізаються.
- Яйця, само собою зрозуміло, спочатку відварюються, потім як завжди студії і чистяться. Бажано їх промити, щоб шкарлупки, які залишилися непомічені, не потрапили в готовий салатик. Тільки тепер уже їх слід і нарізати.
- Горошок найкраще висипати на сито або ж друшляк. Так простіше і швидше позбутися від всієї рідини.
- Зелень достатньо всього лише промити, просушити і порубати.
- Залишається зібрати всі продукти воєдино, додати до них майонез, сіль і перчик, після чого гарненько перемішати.
Також радимо дізнатися, як приготувати крабовий салат з пекінською капустою.
Зимовий салат – рецепт олів’є без моркви
Це вже зовсім спрощена варіація знаменитого страви, з якої виключена навіть морква, яка далеко не всім припадає до смаку. Особливо в вареному вигляді. Ось для таких вибагливих гурманів цей салатик здасться просто ідеальним.
Салат олів’є – склад продуктів:
- 200 гр. ковбаси вареної;
- 3 огірочка маринованих;
- 3 яйця;
- пара картоплин;
- 150 гр. консервованого горошку;
- 150 гр. майонезу;
- четвертина ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика.
Етапи готування:
- Горошок акуратно необхідно відокремити від рідини.
- Яйця обов’язково потрібно відварити, повноцінно остудити і очистити. Уже очищеними від шкаралупи і промитими в воді вони нарізаються відповідними цього салату кубиками.
- Картопля, зрозуміло, теж відварюється, обов’язково студії і відразу після цього очищається. Виключно після всього цього він вже подрібнюється такими ж рівними кубиками.
- Огірочки ж просто нарізаються.
- Всі продукти викладаються в блюдо, де до них вже приєднується і майонез, і сіль, і перчик.
- На завершення всі добряче перемішується.
Порада: мариновані огірочки можна замінити і солоними. Саме бочкові надають салатик дивовижний смак. У такому варіанті він куди краще піде «під горілочку», без якої мало яке свято обходиться.
Салат олів’є зимовий з куркою і ковбасою
Ця страва здатне задовольнити навіть найвищі запити, адже в ньому поєднується ніжна курятина, з ароматною і всіма улюбленої ковбасою. Дивно смачно, і при цьому практично традиційно.
Будуть потрібні:
- пара картоплин;
- пара яєць;
- 1 Морковина;
- 1 цибулина;
- пара маринованих огірочків;
- 200 гр. вареної ковбаси;
- 200 гр. куряче філе;
- 50 гр. горошку консервованого;
- 100 гр. майонезу;
- 50 гр. лушпиння зелені.
Етапи готування:
- Морква, а разом з нею і картопля спочатку добряче миють, потім відварюють і відразу ж викладають, щоб коренеплоди охололи. Виключно після повного їх охолодження вони очищаються і нарізаються на компактні кубики.
- Філе курки слід проварити в зовсім трішки підсоленій воді і остудити. Тільки остиглим воно подрібнюється на крихітні кубики.
- В обов’язковому порядку відварюються і яйця. Їх рекомендується студити в крижаній воді. За рахунок цього і час, необхідний для їх охолодження скорочується в рази, і чистяться вони до безумства просто. Остиглими їх чистять і нарізають все такими ж кубиками, як і інші продукти.
- З ковбаски потрібно зняти плівку і нарізати на кубики.
- Подрібнити до крихітних кубиків потрібно і огірочки.
- Лук насамперед очищається, після чого нарізається на кубики, тільки розмір їх повинен бути в рази меншим, ніж всі інші продукти.
- Горошок необхідно звичайної ложкою дістати з баночки.
- Зелень промити, на рушник з паперу просушити і порубати звичайним, найпримітивнішим ножем.
- Завершальним етапом приготування настільки смачного творіння є об’єднання всіх компонентів воєдино. Для цього краще вибрати посуд глибше, щоб можна було все гарненько перемішати.
- До продуктів, які пройшли попередню підготовку додається майонез і все інтенсивно, з особливою ретельністю перемішується.
- Бажано б салатик трішечки настоятися, щоб смак був цілісним, повноцінним і можна нести його на стіл.
Порада: при виборі продуктів особливу увагу необхідно приділити саме горошку. Він не повинен бути дуже твердим, але і занадто м’який в салаті ні до чого. Твердий зіпсує блюдо, так як його просто неможливо буде жувати. М’який ж просто разлезется і практично не буде відчуватися. Це як раз той випадок, коли потрібна та сама, всім добре відома золота середина.
У чому відмінність олів’є від зимового салату?
Салат «Олів’є», який в народі вже дуже часто називають ще й «Зимовим» – це спрощена варіація страви, яке колись стало відомо в світі і його рецептура дійшла до нас. Тільки саме в адаптованому, можна навіть сказати максимально спрощеному варіанті воно полюбилося набагато більше, ніж в оригінальному. Чи то народ наш не настільки й примхливий, то чи навпаки, вже дуже виборчий, заморські страви не дуже-то і святкує. Але те, що рецептура зимового «Олів’є» вдала і всіма улюблена – незаперечний факт. Якщо ви злагодити за фігурою і вас цікавить: «Скільки калорій в Олів’є?», То знайте – заправивши блюдо нежирною сметаною, ви отримаєте низькокалорійне блюдо, яке можна вживати навіть тим, хто дотримується дієти.