Вже сама назва цього дивного блюда говорить сама за себе. Салат «Обжорка» з мовою і ситний, і дуже смачний, його можна їсти нескінченно і він ніколи не набридне. Таке оригінальне, насичене компонентами блюдо можна готувати як на вечерю, так і на святковий стіл. Адже крім чудових смакових якостей, воно і візуально виглядає досить оригінально і привертає до себе явну увагу. Вот такой вот, цей салат під кумедною назвою салат «Обжорка».
Обжорка салат з сухариками
Особливість цієї інтерпретації страви в тому, що в ньому використовується ковбаса. Завдяки такому нехитрому ходу приготування займає набагато менше часу, а смак виходить трохи незвичний, але надзвичайно насичений і яскравий. Кожен з компонентів дивним чином доповнює інший.
Салат обжорка інгредієнти:
- 200 гр. вареної ковбаси;
- 150 гр. сухариків;
- 2 яйця;
- 300 гр. печериць;
- 1 цибулина;
- 50 гр. зеленої цибулі;
- 200 гр. консервованої кукурудзи;
- 200 гр. майонезу.
Як зробити салат обжорка:
- Гриби відразу ж промивають, після чого дрібно і тонко нарізають і прожарюють на сковорідці з невеликою кількістю масла.
- Яєчка проварюються. В результаті вони повинні вийти відвареними круто. Після цього їх студії і чистять. Очищеними вони нарізаються на звичайні кубики.
- Лучок чистять, дрібно нарізають і на пів години заливають водою. Потім його потрібно буде віджати від залишків вологи.
- Ковбаса просто ріжеться на кубики.
- Зелену цибулю просто дрібно потрібно нарізати.
- З кукурудзи злити маринад.
- Всі продукти викладають у салатник, де до них додається майонез і сухарики.
- Все потрібно просто перемішати і салатик готовий до подачі.
Порада: в цій рецептурі використовуються звичайні магазинні сухарі, але, щоб зробити страву більш оригінальним, можна приготувати їх самостійно. Просто нарізати хлібні скибочки у вигляді кубиків, помістити на деко і запекти. Процес не кропітка, а ефект справляє набагато більший блюдо саме з домашніми сухариками.
Салат обжорка рецепт з сухариками
Така варіація «обжорка» виходить ще більш насичена і поживна, адже крім грибів і домашніх сухарів, тут задіяно і яловиче м’ясо, яке явно не можна віднести до легких продуктів. Відмінні, смачний спосіб швидко вгамувати голод і порадувати себе і звичайно ж близьких новим і смачним творінням.
Будуть потрібні:
- 300 гр. яловичої м’якоті;
- 250 гр. корейської моркви;
- 250 гр. маринованих грибів;
- 400 гр. консервованої квасолі;
- 100 гр. батона;
- 1 зубок часнику;
- 50 гр. масла;
- 200 гр. майонезу.
Салат обжорка з сухариками рецепт:
- М’ясо обов’язково промивають і очищають від наявної на ньому плівки. Тільки потім його вже проварюють в трохи підсоленій воді і студії. Залишається після цього його нарізати тонкими невеликими шматочками.
- Батон нарізують звичайними кубиками і потім прожарюють на сковорідці з маслом і подрібненим часником, поки хлібні кубики не підрум’яняться.
- Гриби треба трохи подрібнити. При цьому дрібні досить розрізати і на навпіл, а ось великі краще подрібнити на більшу кількість шматочків.
- З квасолі зливають всю рідину, а морква трохи віджимають.
- Всі компоненти перемішують, заправляють майонезом. При необхідності підсолюють і додають мелений перець.
Важливо! М’ясо повинно остигати виключно в бульйоні. Якщо його звідти витягти, то при охолодженні воно вийде жорстким і сухим. Остигнуло ж у воді м’ясо буде максимально ніжним і не пересушеним.
Рецепт салату обжорка з сухариками
Мариновані огірочки, які використовуються в цій варіації «обжорка» надають салату особливий смаковий відтінок. Завдяки їм блюдо виходить трохи пряним і пікантним, при цьому з’являється особлива кислинка, яка сприяє кращому засвоєнню салату, а відповідно його можна і з’їсти набагато більше.
Будуть потрібні:
- 300 гр. свинини;
- 250 гр. печериць;
- 2 мариновані огірки;
- 2 цибулини;
- 150 гр. сухарів;
- 50 гр. кропу;
- 50 гр. масла;
- 150 гр. майонезу.
Етапи готування:
- Свинину потрібно помити, видалити наявну на ній плівку і потім проварити у воді з додаванням солі і будь-яких, на розсуд господині спецій. У бульйоні остудити і нарізати кубиками.
- Гриби відразу миють, потім нарізають і викладають на сковороду з маслом, там їх прожарюють.
- Цим часом чистять цибулю, дрібно ріжуть і додають в сковорідку до грибів, жарка триває далі, поки гриби не підрум’яняться, а цибулька не стане прозорим.
- Огірки потрібно нарізати звичайними кубиками.
- Кріп промивають, струшівают воду і рубають на дрібні частинки ножем.
- Всі продукти змішуються, виливається до них також майонез.
- Бажано трохи додати солі і перцю, після чого все змішати.
- Зверху блюдо прикрашається сухариками і зеленню. Салат готовий!
Порада: на завершення смаження грибів рекомендується додати до них трохи подрібненого часнику. За рахунок цього вони стануть більш пікантними і ароматними, приємна гострота салату не завадить, а навпаки додасть більш апетитний і яскравий аромат.
Обжорка салат з грибами
Квасоля – продукт корисний і ситний. Використання її в процесі приготування «обжорка» – рішення хоч і не оригінальне, але істинно вірне. Адже і поживні він стає, і більш насиченою. Та й візуально набуває зовсім іншу форму, більш вишукане та унікальне.
Будуть потрібні:
- 250 гр. м’яса курки;
- 200 гр. білої консервованої квасолі;
- 150 гр. грибів (бажано шампіньйонів);
- 1 цибулина;
- 70 гр. корейської моркви;
- 100 гр. хліба (виключно білого);
- 1/2 ч. Л. солі;
- 50 гр. масла;
- 100 гр. майонезу.
Салат обжорка з грибами:
- Куряче м’ясо проваривается в підсоленій воді. Обов’язково при цьому занурюється в уже киплячу воду, а не в холодну. Після цього м’ясо діставати не потрібно, а прямо в бульйоні дати йому охолонути.
- Лук очищають і дрібно нарізають. Після цього нехитрого процесу він поміщається на сковорідку з олією і трохи прожарівается.
- Гриби миють, після чого дрібно нарізають і поміщають на сковорідку до цибулі, трохи присолюють і разом з цибулею прожарюються. Після цього залишаються остигати.
- Остигнуло куряче м’ясо нарізають невеликими кубиками.
- Квасоля відкидають на друшляк, де їй потрібно трохи пробути для того, щоб рідина скла, а в друшляку залишилася тільки сама квасоля.
- Морквину потрібно трохи віджати руками, також для того, щоб в ній не було багато рідини.
- Всі вже підготовлені компоненти майбутнього «обжорка» висипаються в салатник.
- Хліб на дощечці нарізається на невеликі, але і не надмірно маленькі кубики і потім висипається на сковорідку, в яку вже було налито масло, трохи підсолювати, при бажанні додається перчик і всілякі спеції. Кубики хліба прожарюються.
- Всі продукти змішуються з майонезом, а при бажанні прикрашаються сухариками і морквою.
Важливо! За рахунок того, що в процесі приготування мається на увазі додавання сухариків, то заправляти «обжорка» майонезом потрібно тільки перед безпосередньою подачею. Якщо це зробити раніше, то сухарі розм’якнуть і необхідного як смакового, так і візуального ефекту досягти не вийде.
Салат обжорка з грибами, сухариками і томатами
Ця інтерпретація має особливим шармом. Адже крім класичних для цієї страви компонентів в ній присутні і вельми незвичайні. Одні тільки томати перетворять блюдо і роблять його більш яскравим. Та й фарб салатик в цьому випадку знайшов набагато більше, що теж пішло йому на користь.
Будуть потрібні:
- 2 яйця;
- 150 гр. сухариків;
- 1 цибулина;
- 200 гр. маринованих грибів;
- 100 гр. майонезу;
- 100 гр. кукурудзи;
- 2 помідори.
Етапи готування:
- Печериці потрібно дістати з баночки і нарізати тонкими смужками.
- Помідори промивають і нарізають на шматочки.
- Яйця проварюються в каструльці з водою до того моменту, коли не звариш круто. Цей процес займе буквально хвилин десять. Після цього їх студії і чистять. Подрібнюють їх на тертці з отворами великого діаметру.
- Лук чистять, тонко шаткують, і заливають на пів години водою. Коли цей часовий проміжок пройде, то його інтенсивно віджимають.
- З кукурудзи потрібно прибрати воду, а лише самі зерна використовувати в процесі приготування страви.
- Тепер всі продукти потрібно висипати в салатник, де вже і повноцінно заправити майонезом, обов’язково перемішати і відразу нести до столу.
Порада: в даному випадку серед компонентів присутні помідори. Вибирати їх потрібно ретельно, щоб вони були досить щільними і з мінімальною кількістю змісту соку. Тільки в такому випадку їх вдасться нарізати соломкою. А ось соковиті просто потечуть в салаті і відповідно зіпсують зовнішній його вигляд.
Салат обжорка рецепт з серцем підходить не тільки для справжніх любителів щільно поїсти. Це дивовижне блюдо, що поєднує в собі все найкраще, сподобається якщо не всім, то практично кожному. Ароматні сухарики, запечені в духовці або прожаренние на сковорідці, надають особливий вишукування. Грибочки ж, хоч консервовані, хоч смажені творять буквально чудеса. Салат обжорка шарами з ними набагато більш оригінальний і смачний салат, який здатний затьмарити своєю присутністю на столі навіть повноцінні гарячі страви. Адже в ньому є абсолютно все, для того, щоб насититися і отримати задоволення від їжі.