Як ви ставитеся до крабовим паличкам? Всім відомо, що до складу таких паличок ніколи не входило і не входить крабове м’ясо. Це всього лише його імітація. Складаються крабові палички найчастіше з сурімі (однорідна маса з білого м’яса минтая, скумбрії, креветок та ін.) Або м’яса білої риби. Потрапляють такі палички найчастіше в салати. Вони пахнуть рибою і на смак теж схожі. Це недорога заміна морепродуктів. Чим корисний салат «Айсберг» з крабовими паличками? Салатні листя містять в собі важливі вітаміни і мікроелементи, необхідні організму.
Салат з айсбергом і крабовими паличками
Чому саме цей салат з айсбергом потрібно приготувати? Та хоча б тому, що раніше ви його ніколи не пробували. А спробувавши його хоча б раз, ви не зможете забути про нього на святі і приготуєте в першу чергу!
Склад салату:
- 10 мл зернистої гірчиці;
- 1/2 грейпфрута;
- 60 грам цибулини;
- 3 перепелиних яйця;
- 200 грам крабових паличок;
- 200 грам салату Айсберг;
- 95 мл оливкової олії;
- 1 пучок петрушки.
Салат з айсберга з крабовими паличками:
- Палички подрібнити кільцями, а можна ще дрібніше – нарізати їх навпіл.
- Цибулину почистити, помити і нарізати півкільцями.
- З грейпфрута зняти цедру з допомогою терки для цитрусових.
- Віджати грейпфрут і вимочити в ньому півкільця цибулі. За 10 хвилин цибулю замаринується.
- Листя промити і струсити від зайвої води. Нарізати великими шматками або порвати їх вручну.
- У глибокому посуді змішати всі три готових інгредієнта (цибуля додавати без соку).
- У сік грейпфрута додати масло, цедру, сіль і гірчицю. Перемішати до однорідності.
- Заправку додати до салату і теж добре перемішати.
- Яєчка відварити (перепелині яйця не потрібно варити так довго, як курячі, так як вони значно менші за розміром), остудити в холодній воді, почистити і розділити на половинки.
- Листя Айсберга викласти в тарілку і прикрасити половинками перепелиних яєць.
- Петрушку вимити, струсити від води і подрібнити. Посипати салат і подавати. Якщо немає свіжої зелені, можна використовувати суху спецію.
Порада: якщо в доступі немає зернистої гірчиці, то можна її приготувати вдома. Для цього вам знадобляться цілі зерна гірчиці, яблучний сік і оцет, цукор, мед і трохи солі. Майбутню гірчицю потрібно наполягати, потім варити. Також знадобитися блендер або толкушкой. Зберігається домашня гірчиця до трьох місяців.
Важливо: багато хто питає – чому червоніє салат айсберг? Це відбувається через вміст в ньому мікроелементів, які окислюються при зіткненні з повітрям.
Салат з айсбергом рецепт
У цьому рецепті айсберга можна знайти набагато більше свіжості, ніж в попередньому. Тут і томати, і огірки, і свіжий базилік. Цей салат більше схожий на весняний або літній варіант. Ну а якщо ви вирощуєте овочі на кухонному вікні, то можете порадувати себе таким «шматочком літа» навіть в холодний зимовий вечір.
Що купити:
- 1/2 качана Айсберга;
- 2 свіжих огірочка;
- 5 курячих яєчок;
- 300 грам крабових паличок;
- 150 мл майонезу.
Салат крабові палички, салат айсберг:
- Листя Айсберга вимити й обсушити. Нашаткувати листя тоненькою соломкою.
- Огірки вимити, нарізати. Якщо огірочок молодий, можна вживати разом з шкіркою. Якщо немає, краще очистити його.
- Яйця зварити в киплячій воді. Відварювати не більше 15 хвилин.
- Після того, як яйця зваряться, опустити їх в крижану воду для швидшого охолодження. Очистити яйця від шкаралупи і також подрібнити їх соломкою.
- Крабові палички позбавити від паперу (якщо вона є) і нарізати тоненькими кружальцями.
- Всі інгредієнти перемішати і заправити майонезом. Після охолодження подавати до столу.
Важливо: щоб майонез був смачнішим, можна приготувати його будинку. Є дуже хороший рецепт домашнього майонезу, який можна приготувати навіть без яєць. Підходить для тих, хто гидує вживанням сирих яєць або вважає майонез на яйцях надто жирним!
Заправка для салату айсберг:
- 3/4 склянки молока;
- півтора стакан рослинного масла;
- 5 грам солі;
- 10 мл гірчиці;
- 25 мл лимонного соку.
Як приготувати:
- З’єднати у високій чаші блендера молоко і масло. Почати збивати занурювальним блендером.
- Збивати масу до необхідної вам густоти.
- Додати всі інші продукти і ще трохи збити.
- В кінці, для смаку, можна додати кріп, часник, свіжі огірочки, базилік і все, що вам прийде в голову. У будь-якому випадку буде смачно!
Салат з айсберга з рисом
Цей айсберг салат буде самим ситним з усіх, які тут наведені в приклад. Рис з яйцями насичують більше будь-яких овочів і коренеплодів. Тут також доданий майонез і невелика родзинка, яка зробить салат особливим.
Перелік продуктів:
- 1 склянка рису;
- 300 грам крабових паличок;
- 200 грам салату Айсберг;
- 1 банка консервної кукурудзи;
- 200 грам маринованих корнішонів;
- 5 курячих яєць;
- 1 стандартна упаковка майонезу.
Айсберг салат рецепт:
- Вибрати в супермаркеті улюблений рис і принісши його додому, підготувати його до варіння. Що це означає? Промити рис під холодною проточною водою. Промивати рис до прозорої води.
- Пропорція води і крупи повинна бути 3 до 1. Для початку довести воду до кипіння, посолити і тільки після цього додати рис. Перемішати і варити до повної готовності.
- Промити салат, обсушити і нашаткувати.
- Яйця зварити до твердого жовтка. Якщо ви вирішили використовувати перепелині яйця, то необхідно взяти не п’ять, а вісім штук.
- Зварені яйця опустити в холодну воду і після охолодження очистити їх від шкаралупи.
- Яйця, крабові палички і корнішони порізати маленькими шматочками.
- Додати кукурудзу і листя Айсберга. Сюди ж додати рис. Перемішати всі інгредієнти.
- Посипати готовий салат улюбленими спеціями і заправити майонезом.
- Остудити готову страву протягом однієї години і подавати!
Порада: якщо ви хочете зробити салат більш вишуканим, можете додати даний крабове м’ясо. Воно продається в консервах. Але найкраще купити свіжих крабів і обробити їх власноруч. Це буде ще смачніше і страва вийде більш справжнім.
Салат з айсбергом
Для цієї страви готується своя заправка, яка робить його особливо смачним. У салаті також є чим похрумтіти і чим посмакувати. Багато різних інгредієнтів, якими можна насолодитися одночасно.
Необхідно купити:
- 250 грам крабових паличок;
- 10 томатів черрі;
- 12 перепелиних яєць;
- 1/2 качана Айсберг;
- 50 грам улюбленого сиру;
- 2 великих шматка білого хліба.
Для соусу:
- 50 грам майонезу;
- 50 грам сметани;
- 10 мл французької гірчиці;
- 2 зубчики часнику;
- 10-15 мл лимонного соку.
Салат із крабових паличок з салатом айсберг:
- Для початку потрібно відварити яйця, так як це самий довгий процес. Відварити їх в киплячій воді до повного приготування.
- Остудити, опустивши в холодну воду.
- Остигнули яйця очистити від шкаралупи.
- Національний оператор мобільного витягнути з упаковки, якщо потрібно, познімати плівку.
- Подрібнити на шматочки середнього розміру.
- Томати вимити й обсушити. Порізати кожен на чотири частини.
- В окремому посуді змішати всі інгредієнти для заправки.
- Салат промити і обсушити. Порвати великими шматками або нарізати.
- Сир натерти на тертці.
- З хліба зрізати скоринки і нарізати м’якоть на кубики середнього розміру.
- Розігріти сковороду з маслом і підсмажити шматочки хліба до золотистої скоринки.
- На велику тарілку викласти листя салату (трохи залишити для презентації). Далі крабове м’ясо (не всі, але більшу частину), яке необхідно полити соусом.
- На соус викласти половинку перепелиних яєць і томати (теж більшу частину). Знову полити соусом.
- Посипати зверху сир і додати соус.
- Салат прикрасити часточками черрі, крабовим м’ясом і листям Айсберга.
- Салат вийшов шарами. Його не потрібно перемішувати, а можна відразу подавати.
Порада: якщо ви любите часник, то крутон можна зробити часниковими. Для цього заздалегідь змішати 2-3 зубчики часнику з рослинним маслом. Можна також додати спеції. Туди ж всипати майбутні крутон і тільки після цього обсмажувати на сухій сковороді.
Важливо: салат айсберг корисні властивості не втрачає, якщо його додавати в сирому вигляді.
Що таке салат айсберг з маслинами
Це дуже колоритний салат, що містить в собі елементи різних салатів. Він нагадає вам Грецію своїми маслинами, томатами і сиром. Цукіні розбавить смаки і зробить цей салат абсолютно новим для ваших рецепторів.
Список необхідних товарів:
- 150 грам крабових паличок;
- 1 середній цукіні;
- 2 великих томата;
- 100 грам салату Айсберг;
- 20 маслин;
- 2 курячих або 4 перепелиних яйця;
- 100-120 грам сиру;
- 3/4 склянки майонезу.
Готуємо салат айсберг, крабові палички:
- Відварити яйця круто (до твердого жовтка). Остудити в холодній воді і зняти шкаралупу.
- Якщо яйця курячі, то варити не більше п’ятнадцяти хвилин. Якщо ж перепелині, то часу буде потрібно набагато менше.
- Очищені яйця нарізати соломкою.
- Томати вимити, обсушити і нарізати середніми кубиками.
- Крабові палички також подрібнити невеликими шматочками.
- Краще брати маслини, які відразу без кісточки.
- Салат вимити й обсушити. Порвати великими шматками.
- Сир натерти на крупній тертці ..
- Цукіні вимити й обсушити. Нарізати слайсами, обваляти в борошні і обсмажити на олії.
- З’єднати всі інгредієнти в посуді і заправити майонезом. Посипати сиром і прикрасити маслинами. Приправити спеціями.
- Подавати до столу відразу.
Порада: цукіні можна замінити звичайним кабачком. Для кращого смаку його потрібно приправити стандартним, чорно-білим набором спецій (сіль / перець).
Сир фета також можна замінити. Наприклад, бринзою. Або якщо вважаєте за краще не солоний сир, то можна взяти будь-який інший, але різати вже не кубиком, а натерти на тертці.
Крабові палички відмінно працюють з салатом Айсберг. Палички нагадують рибу і морепродукти не тільки по запаху, але і за смаком. Крім того, крабові палички в салаті завжди соковиті (при укусі можна відчути), чому салат стає тільки смачніше і ситніше.
Спробуйте також салат французький з морквою і яблучками, він точно сподобається вам і вашій родині.