Одним з найбільш ніжних і одночасно пікантних салатів є саме листковий салат «Берізка» з додаванням чорносливу. У такій інтерпретації салат з чорносливом берізка не тільки вражає своєю вишуканістю, а й притягує увагу насиченим ароматом. Смак саме такої страви припаде до душі багатьом. Адже в ньому поєднується і ніжність, і солодощі, і якась гострота. Від такого незвичайного і яскраво оформленого страви відмовитися просто неможливо.
Також на нашому сайті ви зможете знайти і інші цікаві варіанти приготування салатів, наприклад, жіночий каприз з чорносливом або чорні перли.
Салат берізка з чорносливом і волоським горіхом
Готувати «Берізку» – це справжня творчість. Адже крім того, що в результаті виходить дивовижне і смачна страва, потрібно на ньому ще й цілу картину створити. Це захоплюючий процес, за яким заворожено спостерігають не тільки дітлахи, а й дорослі. У даній рецептурі представлено особливе оформлення, яке зробить звичайний салатик незабутнім шедевром.
На салат березовий гай будуть потрібні:
- 300 гр. курки;
- 120 гр. чорносливу;
- 250 гр. печериць;
- 2 огірка;
- 60 гр. горіхів;
- 3 яйця;
- 1 цибулина;
- 150 гр. майонезу;
- 30 гр. масла;
- 30 гр. зелені;
- 20 гр. зеленої цибулі.
Берізка салат рецепт з чорносливом покроковий рецепт:
- Першою готують курку. Її промивають і занурюють в уже киплячу і трохи присолену воду, в якій добре проварюють. Після варіння студії і нарізають ножем у вигляді тонких смужок.
- Лук очищають і шаткують тонкими пластинками.
- Промивають і дрібно нарізають гриби.
- Лучок і грибочки між собою змішують і викладають на сковорідку, в якій прожарюють до готовності.
- Огірки просто нарізають маленькими квадратиками.
- Чорнослив заливають окропом і в ньому розпарюють близько півгодини. Після закінчення цього часового проміжку воду зливають, а його трохи віджимають і тонкими смугами нарізають.
- Яйця піддають попередній варінні, по завершенню якої їх у воді максимально низької температури студії і очищають від шкарлупок, поділяють на окремі компоненти і на дрібній тертці натирають.
- Горіхи дрібно рубають ножем.
- У широкий салатник починають викладати все пройшли попередню підготовку продукти і промазують кожен шар майонезом.
- Спочатку поміщають чорнослив, а на нього остиглі гриби з цибулею.
- Потім вже йде куряче м’ясо і білки.
- Далі черга за огірочками.
- Завершальною виступає суміш жовтків і горішків.
- Залишилася справа за самим цікавим – оформленням. Звичайним майонезом малюється стовбур берези.
- Тонко нарізаним чорносливом формуються чорні смуги на стовбурі.
- Крона дерева виходить за допомогою петрушки.
- Зелену цибулю виступає у вигляді травички.
- Салатик поміщають на пів години в холодильник і потім вже подають до столу.
Важливо! Чорнослив обов’язково потрібно попередньо розпарити. Якщо цього не зробити, то він не дасть потрібного смакового ефекту, буде сухим і досить жорстким, що для цієї страви просто неприпустимо.
Рецепт салату біла береза з чорносливом
Дійсно лісовий аромат і насичений смак салатик набуває тільки через те, що в ньому задіяні опеньки в маринованому вигляді. Ці грибочки як ніякі інші здатні надати вишуканість і неповторний аромат. А відповідно і готову страву здатне додати свіжості і лісової легкості в святкову атмосферу.
На біла береза салат потрібні:
- 300 гр. чорносливу;
- 500 гр. копченої курки;
- 200 гр. маринованих опеньків;
- 3 яйця;
- 1 маринований огірок;
- 1 цибулина;
- 200 гр. майонезу;
- 200 гр. зелені.
Салат берізка з чорносливом покроковий рецепт:
- Курку відокремлюють від кісточок і потім нарізають тонкими смужками.
- Грибочки відокремлюють від маринаду і потім трохи їх подрібнюють.
- Лук очищають, шаткують подрібніше і додають до грибів, перемішують.
- Огірок просто тонко нарізають у вигляді смужок.
- Яйця на протязі десяти хвилин проварюють. Цього часу буде досить, щоб вони виявилися приготованими круто. Після варіння їх студії і чистять. Очищеними подрібнюють на крупній тертці.
- Чорнослив промивають, в гарячій воді пропарюють, віджимають і дрібно нарізають.
- Зелень промивають і дрібно рубають.
- Продукти по черзі викладають в блюдо і просочують кожен шар майонезом.
- Спочатку поміщають туди чорнослив і курку.
- Тільки після цього вже викладають гриби і огірочок.
- Присипається композиція яйцем і прикрашається у вигляді деревця.
Порада: прикрасою страви може виступати не тільки чорнослив і зелень. Оригінально виглядають розрізані навпіл маленькі помідорчики, з яких створюється подоба сонечка. Викладаються цілі грибочки. Використовувати також можна маслини. Ця страва тим і особливо, що тут можна багато фантазувати з приводу оформлення.
Салат біла береза з чорносливом рецепт
Особливою ця варіація «Берізки» виходить не тільки з-за використовуваної в ній курячої печінки. В даному випадку шари просочуються не стандартним майонезом, а дивним сметанний соусом. За рахунок саме цього салатик стає особливо ніжним і володіє дивовижною легкістю.
На рецепт салату біла береза будуть потрібні:
- 200 гр. маринованих грибів;
- 250 гр. курячої печінки;
- 60 гр. чорносливу;
- 150 гр. консервованої кукурудзи;
- 30 гр. зелені;
- 100 гр. сиру;
- 3 яйця;
- 100 гр. майонезу;
- 100 гр. сметани;
- 1/4 ч. Л. солі;
- 1/4 ч. Л. перцю;
- 1 зубок часнику.
Салат берізка з чорносливом рецепт:
- Спочатку готують соус. З цією метою змішують сметану і майонез, додають в цю суміш очищений і роздавлений пресом часничок, сіль і перець. Все перемішують.
- Печінка в трохи присолені воді проварюють, обов’язково студії і дуже дрібно ножем нарізають. Після цього поміщають на дно салатник і просочують ароматним соусом.
- Чорнослив трохи розпарюють, потім віджимають і подрібнюють на невеликі пластинки. Викладають на печінку і промазують соусом.
- Яйця близько десяти хвилинок проварюють, студії, чистять і поділяють на компоненти. Окремо натирають подрібніше.
- Наступними викладають білки і просочують сметанною заправкою.
- Зернятка кукурудзи дістають з баночки, присипають ними жовтки і теж промащують.
- Гриби трохи дрібніше, ніж вони є спочатку нарізають і поміщають на кукурудзу, теж поливають соусом.
- Присипається все дрібно натертим сиром і жовтком.
- Вся композиція прикрашається у вигляді дерева.
Порада: щоб соус вийшов більш насиченим і пікантним, в нього рекомендується додати трохи гірчиці і рубаною зелені. Незайвими виявляться і такі спеції, як орегано і прованські трави. Але це вже на любителя.
Рецепт салату берізка з чорносливом
Ніжність в цьому випадку «Берізка» набуває завдяки сиру. Пікантність же надають смажені грибочки. А ось нотка річної свіжості з’являється завдяки огіркам. Настільки прості, доступні продукти дають створити дивовижне блюдо, яке неприпустимо залишити без уваги.
Будуть потрібні:
- 150 гр. чорносливу;
- 200 гр. печериць;
- 2 цибулини;
- 300 гр. курячого філе;
- 2 огірка;
- 100 гр. сиру;
- 1/2 ч. Л. солі;
- 1/2 ч. Л. цукру;
- 2 ч. Л. соку лимона;
- 10 гр. петрушки;
- 1о гр. кропу;
- 30 гр. масла;
- 100 гр. сметани;
- 100 гр. майонезу.
Салат березовий гай з чорносливом:
- Відразу потрібно замаринувати цибулю. З цією метою одну цибулину чистять і дрібно шаткують, змішують з сіллю, цукром і лимонним соком, трохи приминають руками і на пів години залишають в спокої.
- Куряче м’ясо промивають, дуже дрібно ріжуть і потім на сковорідці прожарюють з додаванням невеликої кількості солі.
- Грибочки дрібно ріжуть і змішують з також дрібно нарізаною цибулею. Спільно ці продукти прожарюють на сковорідці, яку прикривають кришкою. Ближче до закінчення цього процесу додають ще й сметану і трохи прожарюють ще й разом з нею.
- Чорнослив вимочують близько п’ятнадцяти хвилин і потім ріжуть досить дрібно.
- Яйця відварюють до готовності круто і відразу після цього студія, очищають і відокремлюють один компонент від іншого. Окремо натирають їх на середній терці.
- У велике і святкове блюдо поміщають чорнослив і промазують сметаною.
- На нього вже рівно викладають гриби.
- Тільки після грибів поміщають остигле куряче м’ясо.
- На м’ясо поміщають маринований цибулька і промазують його майонезом.
- Огірки очищають, тонко смугами нарізають і поміщають в блюдо наступним шаром.
- Далі вже викладають білки, змішані з невеликою кількістю майонезу.
- Сир дрібно натирають і змішують з жовтками. Отриману суміш викладають на жовтки.
- Майонезом змащують блюдо і прикрашають.
Салат біла береза з чорносливом
Це одна з найпростіших і доступних рецептур. Але і в цьому випадку виходить вишукане і яскраве блюдо, залишити яке без уваги – це просто злочин. Адже і в простоті є свої, незаперечні переваги.
Будуть потрібні:
- 300 гр. курки;
- 200 гр. грибів;
- 1 цибулина;
- 3 яйця;
- 2 огірка;
- 100 гр. чорносливу;
- 150 гр. майонезу;
- 20 гр. зелені.
Біла береза салат рецепт:
- Огірки промивають і тонко нарізають.
- Чорнослив замочують хвилин на десять і потім дрібно ріжуть.
- Куряче філе проварюють, в бульйоні студії і потім дрібно нарізають.
- Яйця проварюють і очищають. Потім натирають на терці.
- Гриби і цибулю дрібно ріжуть і прожарюють в одній сковорідці.
- У салатник поміщають спочатку чорнослив і промазують його майонезом. Цю ж маніпуляцію проводять і з іншими продуктами.
- Потім викладають цибульний-грибну остигнула суміш.
- Тільки потім поміщають курку і яйця.
- Останніми викладають огірочки і їх найбільш рясно просочують майонезом.
- Прикрашають все тонкими шматочками чорносливу.
Салат «Берізка» – це дуже просте за складом і в процесі приготування блюдо. При цьому смак і барвистість його просто дивовижні. Готувати його саме тому хочеться навіть просто на обід або як доповнення до вечері.
Вашій увазі ми хочемо запропонувати і інші салати, коханка з куркою і гранатом, коханка з буряком і коханка з родзинками.