Скільки пов’язано у кожного з нас з цим дивовижним стравою. Салат «Олів’є» з куркою і свіжим огірком вже давно перестав бути звичайним салатом. Це вже символ будь-якого без винятку свята. Але і це блюдо можна, виявляється урізноманітнити, додати солоні або свіженькі огірочки, або взагалі і ті, і інші. І кожен раз це буде салат «Олів’є» з ковбасою і солоними огірками, але вже особливий.
Олів’є – рецепт з ковбасою
Горошок, здавалося б, невід’ємна частина настільки відомого страви. Але як виявляється, якщо його виключити зі складу, салатик придбає зовсім інший смак, більш ніжний, і в той же час не поступається класичною рецептурою.
Салат олів’є з ковбасою – інгредієнти:
- 4 картоплини;
- 1 Морковина;
- пара яєць;
- 150 гр. ковбаси вареної;
- пара свіженьких огірочків:
- 25 гр. зелені цибулі;
- 100 гр. майонезу;
- четвертинка ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика.
Як робити салат олів’є з ковбасою:
- Моркву і картоплю слід завчасно промити, після чого відразу ж відварити і гарненько остудити. Виключно остиглими овочі вже потрібно і очистити, і нарізати на акуратненьких кубики.
- Яйця, само собою зрозуміло, теж ще до початку приготування страви відварюються, після чого заливаються максимально холодною водою і в ній студії. Тільки тоді, коли вони стануть абсолютно холодними, їх необхідно очистити і якісно промити під проточною водою, щоб жодна, навіть сама крихітна шкаралупа не потрапила в готову страву. Тільки після здійснення цієї процедури вони нарізаються на крихітні кубики.
- Ковбасу просто слід нарізати на кубики відповідного всім вже подрібненим продуктам розміру.
- Огірочки потрібно відокремити від хвостиків і нарізати такими ж точно кубиками, як і всі інші продукти.
- Лучок необхідно промити, обов’язково обсушити і просто порубати самим звичайним ножем.
- На завершальному з усіх етапів всі компоненти переміщаються в салатник, солятся, приперчує і заправляються власне майонезом. Залишається все перемішати гарненько і насолоджуватися цим вишуканим блюдом.
На нашому сайті ви знайдете і інші цікаві варіанти рецептур салатів, які ідеально підходять для урочистого застілля і обіднього столу, наприклад, олів’є з яблуком або класичний.
Рецепт приготування салату олів’є з ковбасою
Єдиною відмінністю даної рецептури від всіх звичною – це, звичайно ж, присутність серед компонентів не солоного, а свіжого огірочка. За рахунок цього настільки і без того смачне і ароматне блюдо набуває особливого, річний і легкий аромат, який якнайкраще підкреслює всю красу знаменитого «Олів’є».
Для олів’є зі свіжими огірками будуть потрібні:
- 200 гр. вареної ковбаси;
- 5 картоплин;
- 1 Морковина;
- 6 яєць;
- 1 цибулина;
- 3 свіженьких огірочка;
- 300 гр. горошку консервованого;
- 25 гр. зелені;
- четвертина ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика;
- 150 гр. майонезу.
Приготування олів’є з ковбасою:
- Такі овочі, як картопля і морква потрібні в попередньої мийці, лише після її здійснення вони відварюються, добряче остигають, природно чистяться і нарізаються на компактні кубики.
- Природно, яйця теж слід відварити найпримітивнішим способом, після чого занурити в холодненького водичку і в ній вони остигають. Тільки тоді, коли вони повноцінно охолонуть, їх уже очищають, промивають і нарізають такими ж кубиками, як до цього нарізалися відварені овочі.
- Огірки насамперед миються і лише після цього у них зрізаються хвостики, а самі ж вони нарізаються кубиками.
- Ковбасу необхідно нарізати по аналогії з іншими продуктами.
- Лук самим звичайним способом очищається і відразу ж подрібнюється до найдрібніших пластиночек.
- Зелень промивається, просушується на рушник з паперу та дрібненько робиться.
- Баночка з горошком будь-яким зручним способом відкривається. Після чого зливається абсолютно вся рідина.
- Залишається лише викласти всі продукти в одну ємність, підсолити, додати перчик і майонез, після чого всі інтенсивно перемішати.
Салат олів’є з маринованими огірками
Наскільки ж перетворюється блюдо, додавши в нього замість стандартної «варенки» якісну копчену ковбасу. Крім того, поєднання маринованих і свіжих огірочків допомагають створити просто ідеальний смак, який і не позбавляє блюдо необхідної кислоти, і надає йому свіжості.
Будуть потрібні:
- 300 гр. копченої ковбаси;
- четвертинка ч. л. солі;
- 3 маринованих огірочка;
- 100 гр. майонезу;
- 1 свіженький огірочок;
- 4 яйця;
- 4 картоплини;
- пара морквин.
Салат олів’є з солоними огірками:
- Коренеплоди обов’язково промиваються, після чого прям в шкірці відварюються. Лише тоді, коли вони охолонуть, їх уже залишається нарізати акуратними кубиками.
- Найпростішим способом відварюються і яйця, після чого моментально заливаються холодною водою, остигають і чистяться. Обов’язково потім промиваються, щоб змилися дрібненькі шкарлупки, не завжди можна помітити оком. Тільки потім вони нарізаються або ножем, або яйцерезка. Це не має значення, головне, щоб в результаті вийшли рівненькі кубики.
- Ковбаса очищається від пакувальної плівки і нарізається також дрібненькими кубиками.
- Огірочки, як свіжі, так і солоненькі, промиваються, відбудуться від всіх хвостиків і потім нарізаються все такими ж кубиками.
- Залишається перемішати всі продукти в салатник, підсолити і залити їх майонезом. Ще раз якісно перемішати і можна їсти.
Наші кулінари з радістю поділилися з читачами та іншими рецептами салатів в класичному виконанні, наприклад, мімоза з яблуком і класична, і, звичайно, рибний салат для свята.
Салат олів’є з куркою і солоними огірками
Безумовно, таке блюдо виходить дещо іншим, не таким, яким його звикли все бачити. Але це зовсім не недолік, а швидше навіть перевага даної рецептури. Крім того, що в ньому виключаються усілякі домішки, які часто є в ковбасі, так ще й купується особливість, ніжність, вишуканість.
Будуть потрібні:
- 4 картоплини;
- 1 Морковина;
- 400 гр. куряче філе;
- 5 яєць;
- 4 солоненьке огірочка;
- 1 свіженький огірок;
- 100 гр. майонезу;
- четвертинка ч. л. солі.
Етапи готування:
- Завчасно слід подбати і відварити моркву і картоплю. Уже остиглими коренеплоди очищаються від наявної шкірки і подрібнюються на шматочки приблизно хоча б однакового розміру.
- Філе теж рекомендується відварити завчасно відварюється, природним шляхом студії і потім нарізається теж кубиками, як зазвичай відбувається цей процес з ковбасою.
- Яйця також в обов’язковому порядку відварюються, після чого негайно занурюються в крижану воду, швиденько в ній остигають і чистяться. Очищеними вони промиваються в звичайній воді і нарізають відповідно теж кубиками невеликого розміру.
- Всі без винятку огірки нарізають аналогічно іншим компонентам кубиками. Якщо на свіженьких шкірка гірчить, то її обов’язково зчищають і тільки після цього вже нарізають.
- Тепер уже досить все компоненти змішати, підсолити, додати майонез і розмішувати до тих пір, поки соус повноцінно не розподілитися по всіх продуктах.
Олів’є – рецепт зі свіжими огірками
«Олів’є» є далеко не найлегшим і низькокалорійним стравою, але хіба це привід відмовляти собі в настільки вишуканому задоволенні в процесі боротьби з цими ненависними калоріями? Звичайно ж ні, адже є чудова рецептура, яка, не дивлячись на легкість всіх продуктів не дозволяє погіршити смакові якості страви.
Будуть потрібні:
- 300 гр. курячого м’яса;
- 4 картоплини;
- 4 свіженьких огірочка;
- 4 яйця;
- пара морквин;
- 200 гр. горошку (свіжого або ж замороженого);
- 250 гр. сметани;
- чверть ч. л. солі;
- четвертинка ч. л. перчика.
Салат олів’є зі свіжим огірком – рецепт:
- Куряче м’ясо обов’язково потрібно відварити в зовсім трішки підсоленій воді, після чого гарненько застудити і нарізати на крихітні кубики. Бажано, щоб вони були однаковими за розміром.
- Відварюються і яєчка, після чого відразу ж поміщаються в максимально холодну волові і в ній студії. Тільки після того, як вони охолонуть, їх потрібно негайно очистити, змити залишки шкаралупи і нарізати компактними кубиками.
- Картопля і разом з ним морква спочатку промиваються, потім варяться, студії. Виключно абсолютно холодними вони вже чистяться і нарізаються за аналогією з усіма вже подрібненими продуктами кубиками.
- Огірочки необхідно в обов’язковому порядку промити і очистити від шкірки. Виключно в тому випадку, якщо вона трохи солодкуватим і анітрохи гірчить, її можна залишити. Тільки в підготовленому вигляді вони нарізаються все такими ж кубиками.
- Горошок необхідно висипати з трохи підсолену воду і в ній проварити буквально парочку хвилиночок, після чого відокремити від рідини і приєднати до всіх продуктів, які чекають на подальших дій.
- У подрібнену суміш додається сметана, сіль і перчик, після чого салатик інтенсивно перемішується і викладається в саме святкове блюдо.
«Олів’є» – салат вже класичний, звичний і улюблений всіма. У більшості він асоціюється з весіллям, днем народження, Різдвом та звичайно ж Новим роком. Дійсно, жодне торжество без нього просто не може обійтися. А все завдяки його поживності, вишуканості і універсальності. По суті самі що ні на є прості продукти, які всіма улюблені і завжди доступні створюють настільки дивовижний, чудовий рецепт «Олів’є» зі свіжим огірком. Додавання солоних огірочків в це блюдо ні для кого не новина, адже це вже класика. Але ось свіжі або мариновані – це вже зовсім новий смак, вишукана імпровізація. Такі страви здатні не тільки урізноманітнити щоденний раціон, але і прикрасити будь-який, самий розкішний стіл. А скільки уваги до себе приверне традиційний салат, якщо вкласти в нього душу і трішечки фантазії. Смакові ж якості такої «Олів’є», як кажуть в народі – «просто пальчики оближеш»! Так чого б не спробувати і не змінити настільки приїлися стандартам?