Гранатовий браслет салат з сиром – шедевр кулінарного мистецтва. Гранатовий салат браслет подобається як чоловікам, так і жінкам завдяки красивому зовнішньому вигляду і відмінному смаку. У списку компонентів є м’ясо, овочі і фрукти. Всі інгредієнти з’єднуються в одне ціле, щоб порадувати людей, що сидять за святковим столом. Так, саме до страв для торжества можна віднести салат гранатовий браслет з ківі. Його яскравий вигляд і смак вразить будь-якого гостя. Ви також можете спробувати цікавий рецепт приготування гранатового браслета з ананасами.
Салат гранатовий браслет без волоських горіхів
У класичному варіанті до складу закуски входять обсмажені волоські горіхи. Але бувають такі випадки, коли все, крім них є для приготування, а даного компонента немає. Тоді на допомогу прийдуть кілька рецептів без горіхів в складі.
Склад (на 4 порції):
- М’ясо куряче – 340 г;
- Буряк – 160 г;
- Картопля – 190 г;
- Цибулина – 110 г;
- Майонез – 120 мл;
- Гранатові зерна – 170 м
Рецепт салату гранатовий браслет без горіхів:
- М’ясо курки викласти в киплячу воду, з додаванням солі і ароматних прянощів, щоб філе просочилося спеціями при варінні. Після приготування розібрати м’ясо на дрібні волокна.
- Помити і відварити овочі в шкірці, до готовності. Після приготування буряк і картоплю треба вийняти з окропу, остудити, почистити і натерти на тертці.
- Цибулину почистити від лушпиння, подрібнити ножем.
- Гранат акуратно очистити від шкірки, розібрати на окремі зерна, прибираючи всю білу плівку, яка гірчить.
- Збираючи салат, варто пам’ятати про особливості подачі. Форма страви повинна бути круглої, з отвором посередині, всі інгредієнти промазиваются майонезним соусом, крім верхнього, гранатового.
- Черговість шарів: філе, цибуля, картопля, буряк, гранат.
РАДА: Щоб м’ясо зберігало в собі всі поживні речовини і вітаміни, і не віддавало їх в бульйон, потрібно виробляти ятати продукту в киплячу воду.
Салат гранатовий браслет без горіхів
Смак страви, з додаванням пікантної моркви, стає гострим, що не може не сподобається гостям. Коренеплід по-корейськи, доданий в закуску, викликає апетит. Новий варіант салату обов’язково стане одним з ваших улюблених страв.
Ми також радимо вам приготувати для прикраси вашого столу смачний і простий рецепт гранатового браслета.
Інгредієнти (на 4 порції):
- М’ясо курки – 360 г;
- Гранатові зерна – 170 г;
- Корейська морквина – 230 г;
- Яйця курки – 4 шт;
- Картопля – 190 г;
- Буряк – 170 г;
- Майонез – 90 мл;
- Сіль – 6 г;
- Чорний запашний перець – 4 г;
- Пісне масло – 65 мл.
Гранатовий браслет салат без горіхів:
- В першу чергу необхідно поставити овочі варитися. Картопля і буряк, після відварювання, очистити, перетерти через великі отвори терки.
- Куряче м’ясо промити, нарізати на смужки невеликого розміру, потім обсмажити протягом восьми хвилин на розігрітій олії. В кінці трохи посолити філе, додати перець.
- Курячі яйця відварити круто, слідом поставити їх в крижану воду остуджувати, очистити і подрібнити на кубики ножем.
- Корейську моркву порубати на більш дрібні сегменти, щоб зручніше було їсти салат.
- Гранатові зерна акуратно витрусити з шкірки, щоб не пошкодити соковиту оболонку.
- Збираючи салат, потрібно поставити в центр тарілки келих з рівними краями, щоб посередині був отвір. Шари мазати майонезом, викладаючи салат по колу.
- В першу чергу покласти смажену курку, морква корейську, яйце. Потім йде шар картоплі, буряка і прикрашається все гранатом.
Гранатовий браслет – рецепт салату
Можна замінити курку пісної яловичиною і салат заграє новими фарбами. Інша консистенція і смак м’яса зроблять закуску зовсім інший. Головне – зварити вирізку правильно, витримати потрібний час. Ситне і дуже смачна страва стане центральною прикрасою на будь-якому столі.
Необхідні продукти для приготування (на 4 порції):
- М’ясо – 310 г;
- Морква – 160 г;
- Картопля – 180 г;
- Буряк – 170 г;
- Яйця курки – 4 шт;
- Лук – 120 г;
- Зерна граната – 180 г;
- Майонез – 90 мл;
- Сіль – 7 г;
- Пісне масло – 45 мл.
Салат гранатовий браслет – як готувати:
- Відварити м’ясо яловичини до готовності, протягом декількох годин. У бульйон можна додати сіль, ароматні спеції, коріння. Спеції додадуть вирізки особливий аромат. Після приготування нарізати на невеликі шматочки.
- Коренеплоди помити, відварити до готовності прямо в шкірці. Після охолодження – очистити і подрібнити на тертці.
- Курячі яйця зварити до твердого жовтка, остудити в ємності з холодною водою, очистити і нарубати дрібно.
- Цибуля ріпчаста почистити і подрібнити. Потім нагріти на сковороді олію без запаху, обсмажити нарізану масу до карамельного кольору, потім зняти його з вогню, викласти на паперову серветку.
- Гранатові зерна акуратно витягнути з плоду.
- Зібрати салат потрібно так, щоб він зовні схожий на браслет, обмазуючи кожну прошарок соусом.
- Черговість продуктів: яловичина, морква, картопля, цибуля, яйця, буряк і зерна граната.
- Після складання обережно дістати склянку, щоб не пошкодити шари.
- Перед подачею рекомендується охолодити.
Рекомендуємо спробувати також рецептуру приготування гранатового браслета без курки.
Як готувати гранатовий браслет
Звичне м’ясо можна замінити ковбасою. Прекрасна альтернатива, коли хочеться урізноманітнити своє меню, але не витрачати на це зайвих грошей. Закуска в складі з ковбасою виходить бюджетної і швидше готується.
Інгредієнти для приготування:
- Гранатові зерна – 210 г;
- Картопля – 190 г;
- Буряк – 160 г;
- 5 курячих яєць;
- Ковбаса – 340 г;
- Майонез – 120 мл;
- Сіль – 6 м
Готуємо салат гранатовий браслет:
- Салат необхідно викладати шарами, за формою нагадують коло з отвором в середині. Кожен шар мазати майонезом, крім граната. При необхідності, трохи присипати сіллю.
- Першим шаром нарізати ковбасу.
- Картоплю відварити в шкірці до готовності, очистити, натерти на тертці. Викласти другим шаром.
- Яйця курки зварити круто, потім занурити в крижану воду. Очистити, подрібнити шматочками, викласти на картоплю.
- Буряк зварити до готовності, опустити в холодну воду, для швидкого охолодження і розм’якшення, відокремити шкірку, подрібнити на тертці, покласти четвертим шаром.
- Відокремити зерна граната від шкірки, прикрасити блюдо.
РАДА: для того, щоб варені овочі при нарізці не кришиться і не втрачали форму, необхідно трохи зачекати після варіння, поки вони охолонуть, а тільки потім приступати до подрібнення.
Можливо вам припаде до смаку рецепт гранатовий браслет з волоським горіхом.
Салат «Гранатовий браслет» зі свіжим огірком
Якщо додати в блюдо свіжий огірок, то закуска придбає свіжість і соковитість. Новий смак викличе апетит і нагадає про тепле літо.
Склад страви (на 4 порції):
- Свіжі огірки – 160 г;
- Гранатові зерна – 190 г;
- Яйця – 5 шт;
- Морква – 160 г;
- Буряк – 180 г;
- Курка – 340 г;
- Майонез -110 мл.
Готування салату по діям:
- Помити і зварити моркву і буряк до готовності, очистити від шкірки, натерти на тертці.
- Курячі яйця зварити круто, остудити, почистити і натерти на тертці.
- Курку відварити в підсоленій воді, потім охолодити і розібрати на дрібні волокна.
- Огірки помити, порізати дрібними шматочками.
- Гранат розібрати на зерна, відокремлюючи всі плівки.
- Салат зібрати шарами, між кожним повинен бути майонез. Форма страви повинна нагадувати кільце.
- Перший шар – курка, потім яйця, корнішони, морква, буряк. Прикрасити все зверху гранатом.
РАДА: Потрібно вибирати молоді корнішони, тоді буде маленька ймовірність того, що вони виявляться гіркими. Але про всяк випадок потрібно обрізати їх по краях, а великі плоди очищати від шкірки.
Крім привабливого зовнішнього вигляду, салат гранатовий браслет з сиром радує своїм багатим складом різних мікроелементів і вітамінів, прекрасно засвоюється організмом, смачний і ситний.
Наші читачі також готують цікавий і смачний салат гранатовий браслет з чорносливом.