Замінивши салатні листя в складі салату «Цезар» на капустяні, можна підсилити соковитість страви, свіжість, надати більш пікантний смак, а також поліпшити корисність страви.
Існує безліч видів капусти. Всім відома білокачанна має масу позитивних властивостей, які дозволяю застерегти організм від захворювання склероз, а також надають хорошу дію на нерви. Наявність вітаміну C переважає в такій великій кількості, що будь-який цитрусовий фрукт міг би позаздрити. Маса інших корисних речовин також міститься у всім відомому овочі, тому корисно включати його в різні рецепти.
Пекінська капуста має інший, більш соковитий, водянистий смак, нагадує листя салату, але не менш корисна попереднього вигляду. У ній містяться речовини, які допомагають шлунково-кишковому тракту впоратися із захворюваннями. Вона досить часто присутня в якості інгредієнта різних салатів, надаючи їм легкість і хрустку соковитість, тому прекрасно буде виглядати і в складі салату «Цезар».
Як приготувати салат «Цезар» з куркою покроковий рецепт з додаванням капусти – ми сьогодні розповімо своїм читачам. Салат цезар з пекінською капустою і куркою рецепт не залишить вас байдужими до страви і після того, як ви приготуєте його хоч раз – салат цезар рецепт з куркою і сухариками і пекінською капустою назавжди залишиться у вашій книзі рецептів.
Салат цезар з куркою в домашніх рецепт
Коли починається сезон збирання білокачанної капусти, вона ще молода, соковита і досить гостра, сирої її смак люблять багато. Чому б не скористатися цим моментів, і не приготувати салат? Салат цезар з пекінською капустою і сухариками має хорошу сирну заправку, в поєднанні з ніжним курячим м’ясом і хлібними грінками вийде чудове блюдо. Креативним ходом може служити лист капусти, який має форму чаші, на яку можна викласти приготований салат.
Можливо вас також зацікавлять і інші рецепти смачних салатів, наприклад, простий олів’є або цезар з куркою, які можете знайти на нашому сайті.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Капуста білокачанна – 200 г;
- Куряче м’ясо – 170 г;
- Хліб білий – 60 г;
- Сир – 80 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Пісне масло – 35 мл;
- Сік половинки лимона;
- 1 столова ложка солодкої гірчиці;
- Яйце – 2 варені жовтки;
- Сіль – 12 г;
- Перець чорний – 5 горошин.
Салат цезар інгредієнти з куркою і сухариками – приготування:
- Куряче м’ясо необхідно натерти сіллю і розчавленими горошинами чорного перцю, запекти в духовці до готовності з температурою 180 градусів. Готовність курки можна перевірити, якщо проткнути м’ясо чимось гострим, повинен піти прозорий сік. Після запікання м’ясо потрібно остудити і нарізати брусочками.
- Для заправки необхідно приготувати соус. Цезар з куркою соус: зварити яйця до готовності, вийняти жовток, білки не знадобляться. Перемішати гірчицю і лимонний сік, до них натерти часник, жовтки і додати масло, добре збити, посолити за смаком, пам’ятаючи, що від соусу буде залежати солоний смак всього блюда.
- Сухарики готуються дуже просто. Білий хліб потрібно нарізати кубиком, і підсушити в духовці.
- Капусту потрібно нашаткувати, пом’яти трохи руками, щоб вона дала сік, не була такою грубою. Потім в тарілку або капустяний цілий лист викласти капусту, куряче м’ясо, полити соусом, зверху присипати сиром і сухарями.
Салат цезар, соус – рецепт
Для приготування цієї салату використовують свинячу м’якоть, яку необхідно підсмажити. Це зручніше робити в мультиварці, м’ясо придбає хороший колір, швидко приготується, але в той же час буде соковитим. Даний салат дуже ситний, добре підійде як окрему страву, досить калорійне. Тому воно не підійде в якості легкого перекусу, а також тим, хто рахує калорії, ретельно стежачи за фігурою.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Свинина – 220 г;
- Капуста білокачанна – 180 г;
- Батон пшеничний – 80 г;
- Томати – 120 г;
- Олія соняшникова – 25 мл;
- 1/2 лимона;
- Гірчиця зернами – 30 г;
- 2 зубчики часнику;
- Сіль – 12 г;
- Сир – 50 г.
Як приготувати соус і сухарики для салату цезар рецепт:
- У мультиварку налити олію, поставити на режим «Жарка» нарізати м’ясо кубиками і обсмажити з додаванням солі.
- У блендері змішати інгредієнти для соусу сирного: з лимона вичавити сік, змішати його з зернами гірчиці, додати подрібнений часник і сир, посолити, в кінці додати олію для густоти.
- У хліба обрізати скоринки, нарізати його у вигляді грінок, покласти на деко і відправити в духову шафу на 10 хвилин, з температурою 200 градусів.
- Капусту нарвати руками на маленькі сегменти, трохи пом’яти, додати м’ясо, полити соусом і посипати грінками. З боків блюдо прикрасити часточками томатів.
Наші читачі також готують мімозу з куркою і грецький салат з курячим м’ясом, які також прості в приготуванні і не заберуть багато часу.
Салат цезар з пекінською капустою і креветками
Креветки прекрасно поєднуються з пекінською капустою, обидва продукти легкі, корисні з ніжним смаком, прекрасними властивостями. Заправка на основі йогурту з лимоном і гірчицею – нова добавка до салату «Цезар». Мінімум калорій і максимум користі – девіз цієї страви.
Необхідні продукти (з розрахунку на 4 порції):
- креветки – 240 г;
- пекінська капуста – 160 г;
- помідори черрі – 110 г;
- сир (твердого сорту) – 90 г;
- хліб – 70 г;
- маслини – 70 г;
- 2 зубчики часнику;
- гірчиця діжонська – 35 г;
- сік половинки лимона;
- йогурт без добавок – 55 мл;
- сіль – 11 г.
Порядок приготування страви:
- Сухарі готуються дуже швидко, але для салату можна взяти і готові. Для грінок хліб необхідно обсмажити на олії, в яке доданий часник. Так сухарі придбають часниковий смак, стануть хрусткими після обсмажування.
- Креветки потрібно кинути в окріп і проварити близько 5 – 7 хвилин з додаванням солі. Потім остудити їх очистити від панцирів.
- Заправку готують за допомогою кухонного комбайна, в якому збивають йогурт класичний з часником, гірчицею, лимоном і сіллю.
- У глибоку тарілку нарізати капусту пекінську. Потім викласти креветки, полити все йогуртовим соусом, посипати стружками сиру, присипати сухарями, покласти маслини зверху, і з боків блюдо прикрасити часточками томатів.
Радимо також спробувати гранатовий браслет з куркою і грибами.
Салат цезар з пекінською капустою і шинкою
Шинку в складі даного страви зустрінеш нечасто, більшість споживачів звикли, що з м’ясних включень найпоширенішою вважається курка. Але додавши хорошою шинки, смак закуски не псується ні скільки, адже апетитний м’ясний смак зі спеціями настільки вишуканий, що може встати нарівні з класичним рецептом, а хороший соус з сирним смаком приправити страву, додавши гострі, солоні нотки.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- Шинка – 270 г;
- Пекінська капуста – 190 г;
- Сир пармезан – 80 г;
- Хліб білий – 65 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Олія соняшникова – 25 мл;
- 1/2 лимона;
- Гірчиця зернами – 30 г;
- Сіль – 12 г;
- 2 курячих яйця.
Покрокове приготування:
- Для цього салату необхідно відійти від класичного соусу «Цезар», додавши в нього сир. У чаші блендера змішати трохи проварені в окропі яйця (близько хвилини), гірчицю, сік половини одного лимона, дрібно нарізаний часник, натертий сир, масло пісне. Після перемішування заправку посолити і залишити в холодному місці настоюватися.
- Хліб порізати квадратами, позбувшись від корок, обсмажити його на розігрітій сковороді з маслом. Після приготування викласти грінки на серветку, щоб позбутися зайвої непотрібного жиру.
- Пекінську капусту перед приготуванням розібрати на листя і добре промити, нарізати, викласти в миску, шинка повинна бути великими брусочками, лежати поверх капусти. Полити вміст заправкою, присипати натертим сиром і сухариками. Важливо, щоб сухарі не лежали довго на заправці, вони повинні бути хрусткими, тому якщо подача страви затримується, потрібно трохи почекати з викладенням грінок.
Цезар салат з куркою – рецепт
Копчена курка не є корисним продуктом, серед попередніх рецептів, які були розглянуті вище, але ж які смачні салати з її додаванням. Важливо не зловживати даної їжею, щоб не нашкодити своєму організму, адже всім відомий шкоду копчених продуктів. Салат не підійде тим, хто стежить за своїм раціоном ретельно, харчується правильно. Цей варіант святковий, коли можна собі дозволити трохи зайвих смакоти. Додавання білокачанної капусти і зелені кропу роблять його свіжим, по-справжньому літнім. Великою перевагою даного салату вважається те, що він дуже швидко готується. Тому якщо гості на порозі, сміливо можна зупинитися на даному рецепті.
Необхідні інгредієнти (з розрахунку на 4 порції):
- Копчена курка (окіст або грудка) – 230 г;
- Білокачанна капуста – 160 г;
- Хліб – 80 г;
- Зелень кропу – 45 г;
- Сир твердого сорту – 90 г;
- Помідора – 130 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Пісне масло – 40 мл;
- Гірчиця гостра – 20 г;
- Лимон – 1/2 шт .;
- Яйця курячі – 2 зварених жовтка;
- 1 столова ложка майонезу.
Салат цезар з капустою білокачанної і куркою:
- Смачний соус для салату цезар з куркою готуватися швидко і просто. Тому потрібно змішати наступні інгредієнти, щоб вийде сирний «Цезар», трохи вдосконалений: в мисці розім’яти жовтки курячих яєць, які попередньо потрібно зварити круто, до них додати лимонний сік, гірчицю, ложку майонезу, для вершкового смаку. Натерти дрібно часник, відправити до продуктів, і туди ж дрібно нарізаний сир. Все пробити блендером до однорідної маси, в кінці додати сіль і олію.
- Сухарики готуються також швидко. Хліб відокремити від кірочок, нарізати невеликими квадратами, на сковороді нагріти олію, до нього додати розрізану часточку часнику, щоб масло набуло часниковий запах, обсмажити на ньому хліб. В кінці викласти готові сухарі на серветку, щоб скло масло.
- Білокачанну капусту нарізати довгими смугами, додати до неї нарізане копчене м’ясо, полити соусом, зверху натерти сир, посипати грінками і прикрасити дрібно посічений кропом і часточками томата.
Капуста – це ще один новий випробуваний інгредієнт в складі салату «Цезар», який став улюбленцем багатьох серед різноманіття рецептів. Салат цезар з пекінської капусти з куркою з даними додатками став набагато яскравіше і більш пікантним, адже звичайний зелений салат має досить м’який, нейтральний смак, а капуста навпаки, особливо в поєднанні з м’ясними продуктами і сирним соусом.
Салат цезар з китайською капустою і куркою – повне відходження від класичного, усталеного рецепта, зроблений за його подобою, що дозволяє спробувати його багатьом з наявних будинку продуктів.