Салат «Столичний» з куркою класичний рецепт – нащадок всім відомого «Олів’є». Головний інгредієнт, який відрізняє його від свого «батька» – курка. Так що сьогодні ми розберемо кілька класичних варіантів, з яких ви точно знайдете салат столичний рецепт підходить до свого повсякденного або святкового меню.
Салат столичний з куркою і солоними огірками
Даний варіант столичного салату є основоположником для всіх варіацій. Прекрасний вибір, щоб не особливо обтяжувати себе екзотичними елементами і заощадити багато часу. А виходить в будь-якому випадку смачно, адже не дарма салат так міцно зміцнився в основних закусках наших країн.
Салат столичний склад:
- 3 курячих філе;
- банка консервованого зеленого гороху;
- 1 маленька пачка майонезу;
- 3 середніх картоплини;
- 1 солоний огірок;
- 4 невеликих яйця;
- 1 середня морква;
- зелень і спеції.
Столичний салат рецепт з куркою рецепт:
- Спочатку необхідно помити моркву і картоплю від бруду. Поставити їх варитися до повної готовності (якщо ставите обидва коренеплоду в одну каструлю, то морква потрібно витягнути з води раніше). Далі злити воду і дати час охолонути. Очистити від шкірки. Далі порізати кубиками.
- В цей же час зварити яйця до твердого жовтка (приблизно 12 хвилин кипіння). Остудити під проточною водою і, поки вони мокрі, зняти шкаралупу. Нарізати кубиками.
- Куряче філе оглянути на наявність зайвих жилок і плівки, видалити їх. Промити під водою і поставити варитися на 25 хвилин. Для смаку посолити воду і додати лист лавра. Витягнути, остудити. Порізати кубиками або розібрати на волокна.
- Солоний огірок порізати кубиками.
- Банку з горохом відкрити і злити маринад.
- Всі перераховані вище інгредієнти змішати. Прикрасити гілочкою зелені і заправити потрібною кількістю майонезу.
Порада: курку краще кидати в уже киплячу воду, щоб вона зберегла свою соковитість. Також, якщо є більше часу, можна залишити її остигати разом з бульйоном, де вона варилася. Так м’ясо залишиться ніжнішим і не обвітритися.
Столичний салат з куркою рецепт
Цей варіант актуальний більше для літа, коли ніхто і не думає використовувати закладки. Тим більше, якщо вони активно використовувалися взимку і неабияк набридли. А свіжість огірка пожвавить весь салат і подарує гарний настрій.
На столичний салат з куркою потрібно:
- 3 невеликих курячих філе;
- 0,5 банки консервованого зеленого гороху;
- 2 середніх картоплі;
- 1 середній свіжий огірок;
- 1 маленька головка цибулі;
- 1 середня морква;
- зелень;
- 3 невеликих яйця;
- 4 столових ложки майонезу.
Рецепт салату столичний з куркою:
- Щоб заощадити час, потрібно поставити варитися коренеплоди. Поки вони готуються, можна встигнути підготувати всі інші продукти. Потрібно моркву і картоплю очистити від бруду під водою, далі поставити варитися в сотейнику до повної готовності (вони повинні бути м’якими, перевіряти ножем).
- Поруч також поставити варитися філе. Воду закип’ятити, додати сіль і лист лавра. Кинути філе в воду на 20 хвилин, потім остудити.
- Огірок спробувати на гіркоту і при необхідності зняти шкірку. Порізати кубиками.
- Яйця зварити до твердого жовтка, остудити під проточною водою, зняти шкаралупу (це робиться легше, поки вони мокрі). Порізати.
- З цибулі зняти лушпиння, дрібно нашаткувати. Буде красивіше, якщо взяти червоний лук.
- Коли коренеплоди готові, їх потрібно остудити і очистити від шкірки. Нарізати кубиками.
- Горох відкрити і злити маринад.
- Зелень дрібно нашаткувати. Також можна порізати зелену цибулю.
- Змішати всі продукти, додати майонез. Далі додавати спеції за смаком.
- Дати настоятися в прохолодному місці мінімум 1 годину.
Порада: для більш яскравих фарб і смаків, можна використовувати сиру моркву і огірок. Для цього добре їх помийте і з моркви зніміть шкірку. Також ними можна просто прикрасити зверху готовий салат, якщо є бажання красиво нарізати плоди. Найкраще це робити безпосередньо перед подачею, щоб овочі не обвітрилися, поки салат настоюється і просочується.
Салат столичний з куркою і свіжим огірком
Класичний набір інгредієнтів, але головний з них набуває зовсім інший відтінок смаку. Дуже сподобається салат тим, хто не хоче довго возитися з приготуванням м’яса. А якщо дати салату час постояти, то навколо все інгредієнти теж трохи «прокоптить».
Список інгредієнтів:
- 3 копчених курячих філе;
- 1 великий свіжий огірок;
- 1 великий солоний огірок;
- 4 середніх картоплини;
- 0,5 банки консервованого зеленого гороху;
- 1 маленька пачка майонезу;
- 1 середня морква;
- зелень;
- 3 яйця.
Як готувати столичний салат:
- Так як курку нам вже готувати не потрібно (якщо, звичайно, немає власної коптильні), то краще за все почати з коренеплодів. Їх потрібно відмити від бруду і поставити варитися до повної готовності. Морква потрібно витягнути раніше, ніж картопля, щоб вона не розварилася. Коли все буде готово, потрібно злити воду і почекати, поки всі продукти охолонуть. Далі порізати кубиками.
- Курку нарізати такими ж кубиками. Причому, це не обов’язково має бути філе. Можна взяти інші частини курочки, але трохи більше, так як чистого м’яса на них менше.
- Яйця зварити до твердого жовтка, остудити в проточній воді, зняти шкаралупу, поки вони мокрі. Далі нарізати кубиками.
- Свіжий огірок спробувати мовою на гіркоту. Якщо потрібно, прибрати шкірку. Нарізати кубиками.
- Солоний огірок теж потрібно нарізати кубиками. Якщо шкірка тверда, її можна не використовувати і залишити тільки м’якоть.
- Банку гороху відкрити і злити маринад.
- Всі інгредієнти змішати.
- Різні види зелені дрібно нашаткувати, додати до загальної маси. Посолити.
- Заправити салат майонезом. Краще буде дати настоятися мінімум 2 години в прохолодному місці.
Порада: салат буде смачніше, якщо солоних огірків буде в два рази більше, ніж свіжих. Але тоді потрібно бути обережним з сіллю.
Салат столичний з куркою рецепт
Для різноманітності і кольору можна поекспериментувати з яскравими червоними крабовими паличками. У всьому іншому збережеться класика, яку господині ніколи не проти урізноманітнити.
Список інгредієнтів:
- 4 яйця;
- 2 курячих філе;
- 1 маленька пачка крабових паличок;
- 2 середніх солоних огірка;
- 3 середніх картоплини;
- зелень;
- 1 свіжий огірок;
- 1 маленька пачка майонезу;
- банка консервованого зеленого гороху.
Салат столичний рецепт з куркою:
- Курку потрібно оглянути на наявність плівки і жилок, видалити їх ножем. Сполоснути під водою і кинути варитися в киплячу воду. Додати сіль і потрібні спеції за бажанням.
- Коренеплоди відварити до повної готовності. Коли охолонуть, потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Коли курка буде готова, залишити її остигати в бульйоні, а далі – нарізати кубиками.
- Яйця зварити до твердого жовтка, остудити під проточною холодною водою, зняти шкаралупу, поки вони мокрі. Нарізати кубиками.
- Солоні огірки нарізати кубиком. При бажанні тверду шкірку можна не використовувати.
- Свіжий огірок спробувати на гіркоту і теж видалити шкірку, якщо вона гірчить. Нарізати.
- Крабові палички очистити від упаковки, нарізати кільцями або кубиками.
- Змішати всі вищеперелічені продукти. Банку гороху відкрити, злити, додати до маси.
- Заправити майонезом. Додати сіль.
- Зелень дрібно нашаткувати і посипати зверху.
- Дати постояти і просочитися як мінімум 2 години в прохолодному місці.
Порада: бульйон після курки можна використовувати як самостійну страву або зробити на його основі дуже смачний соус.
Столичний салат рецепт з куркою
Дуже багата варіація Столичного салату. До того ж, дуже корисна. Погодьтеся, ви не так часто використовуєте селера. А ось і даремно! А в поєднанні з іншими звичними інгредієнтами виходить цікавий мікс смаків.
Список інгредієнтів:
- 4 курячих філе;
- 5 середніх картоплин;
- 1,5 столових ложок соку лимона;
- 2 селери;
- 4 яйця;
- 1 маленька пачка майонезу;
- 4 листи салату;
- 4 середніх солоних огірка;
- оливкова олія;
- зелень;
- банка консервованого зеленого гороху.
Як приготувати столичний салат з куркою:
- Коренеплоди промити і зварити до повної готовності (вони повинні бути м’якими). Далі злити воду і остудити. Зняти шкірку і нарізати на кубики.
- Куряче філе очистити від плівки і непотрібних жилок. Кинути варитися в киплячу воду, за бажанням можна додати лист лавра і сіль.
- Яйця зварити до твердого жовтка, остудити в проточній воді, зняти шкаралупу, поки мокрі. Нарізати на кубики.
- Селера і листя салату промити в воді, обсушити паперовими рушниками. Нарізати невеликими шматочками.
- Майонез змішати з оливковою олією, додати сік лимона і нашатковану зелень.
- Огірки порізати кубиками. Якщо шкірка тверда, її можна не використовувати.
- Готову курку розібрати на волокна або порізати.
- Горох відкрити і злити маринад.
- Всі інгредієнти змішати, заправити соусом. Додати інші спеції і сіль, якщо потрібно.
- Дати постояти мінімум 2 години в прохолодному місці.
Порада: щоб салат вийде ще смачніше, можна заправити його власним домашнім майонезом. Приготування займає близько 15 хвилин, а продукти є в кожному холодильнику: соняшникова олія, гірчиця, сік лимона (або оцет), цукор, сіль, яйце. Все змішується в певних пропорціях. Для цікавого смаку і вигляду візьміть діжонську гірчицю. Також можна додати інші спеції, щоб зробити гостріше або солодше.
Салат столичний з куркою нехай і схожий на свого знаменитого побратима, він все одно дуже подобається багатьом господиням і їх сім’ям. Курка – м’ясо ніжне і делікатне, а якщо додати спеції в процесі варіння, то і зовсім виходить приголомшливим продуктом в будь-якій страві. Не відмовляйтеся від улюбленого салату навіть влітку, цікаво його доповнюючи. Смачного!