Салат Айсберг можна готувати за різними рецептами і з різними доповненнями. Найчастіше його додають в салати, бургери, подають з рибою, м’ясом і морепродуктами. Салат з айсбергом – це хрусткий і соковитий салат, його можна їсти не тільки з іншими продуктами, а й просто так з якоюсь заправкою або соусом. Сьогодні ми спробуємо різні варіації салату з додаванням білокачанної капусти.
Салат з капустою айсберг
Мікс двох салатів в результаті дасть класне поєднання. У нього також увійдуть овочі і горішки, надавши салату особливий смак і трохи хрускоту. Для кислинки буде додано лимон, який, до речі, можна замінити лаймом. А якщо ви хочете солодощі, додайте апельсин.
Перелік продуктів:
- 300 грам капусти;
- 1 авокадо;
- 1 болгарський перчик;
- салат качанний айсберг 300 гр;
- 2 огірочка;
- 1 пучок петрушки;
- 1/2 склянки кедрових горішків;
- 80 мл лимонного соку;
- 120 мл олії оливи.
Салат з капустою айсберг рецепт:
- У цьому салаті спосіб готування гранично простий. Простіше ви ще не зустрічали! Для початку капусту подрібнити соломкою.
- Айсберг теж необхідно нашаткувати гострим ножем на дрібну соломку.
- Перець вимити, обсушити і позбавити від насіннєвої коробочки. Також нарізати перчик тонкою соломкою.
- Петрушку вимити, почекати поки вона обсохнет (просочувати рушником буде важкувато) і порубати сокиркою на дуже дрібні частинки.
- Авокадо вимити й обсушити. Далі необхідно очистити його, а для цього потрібно розрізати фрукт навпіл. Встромивши ніж, він упреться в кісточку, далі потрібно розрізати м’якоть уздовж цієї самої кісточки. У підсумку вийде дві однакові половинки авокадо. Коли ця мета досягнута, треба провернути половинку в протилежні один від одного сторони. Одна половинка відпаде, а друга залишиться з кісточкою. Вірно? Тепер потрібно підчепити кістка, щоб вона акуратно вийшла. Коли і ця мета досягнута, можна акуратно зняти шкірку з фрукта. Вона зійде без проблем, якщо фрукт готовий до вживання. Якщо ж авокадо виявилося не стиглим або переспілі, доведеться знімати шкірку Овочечистка.
- Нарізати м’якоть авокадо тонкою соломкою.
- Скропити лимонним соком, щоб уникнути зміни кольору авокадо.
- Огірки вимити, обсушити і також подрібнити соломкою.
- Горішки підсмажити до рум’яної на сухій сковороді.
- З’єднати всі інгредієнти в одному посуді, підсолити їх і окропивши оливковою олією.
Салат з салату айсберг
У салату айсберг калорійність складає всього – 14 ккал на сто грамів продукту. А одна головка в середньому важить близько 300-400 грам. Зате салат айсберг містить мікроелементи: калій, вітамін А і кальцій, а також багато інших, так необхідні нам для нормальної життєдіяльності. У цьому салаті ми додамо білок у вигляді м’яса курки і трохи ситності у вигляді сиру.
Складові салату:
- 400 грам м’яса курки (краще за все частина філе);
- 400 грам Айсберга;
- 100 грам білокачанної капусти;
- 1 лимон;
- 1 часточка часнику;
- 150 грам козячого сиру;
- 80 мл олії оливи;
- 60 грам слив. масла.
Салат з капусти – айсберг рецепт:
- Розігріти сковороду і додати суміш масел оливи і вершкового. На цьому маслі обсмажити шматочки м’яса.
- Перед обжаркой курячі грудки вимити і нарізати на невеликі брусочки. Домогтися золотий скоринки і тоді додати часник, пропущений через прес.
- Подрібнити свіже листя базиліка і теж додати до курячого м’яса. Все перемішати.
- З’єднати по два грами чорного перцю і солі. Сюди ж додати сік лимона. Для цього видавити його з цитруса заздалегідь.
- Помістити цю суміш в глибоку чашу і додати сир. Перебити всі занурювальним блендером.
- Листя салату Айсберг порвати на невеликі кубики або при бажанні можна використовувати цілими.
- Капусту подрібнити на дрібну соломку.
- Викласти салат і капусту на тарілку, зверху помістити куряче філе.
- Полити все соусом. Прикрасити можна подрібненою зеленню.
Порада: щоб видавити максимум соку з цитруса, можна його заздалегідь обкатати, уявивши, що це скалка. Тобто просто прокатати по поверхні. Другий спосіб – відправити в мікрохвильовку на деякий час. Тканини полопаються від високої температури, і на виході вийде куля, всередині якого чистий сік. Також можна заморозити цитрус і потім відправити в мікрохвильову піч, але вже на більш тривалий час. З тканинами відбудеться те ж саме.
Салат з кукурудзою
Солодка, свіжа цукрова кукурузка. Якщо салат готується в кінці літа, то проблем з наявністю кукурудзи не буде, а якщо це зима, то … То доведеться влітку попрацювати! Подбайте про свою смачною зими. Заздалегідь зріжте зернятка кукурудзи з літніх качанів і відправте в морозильну камеру. Повірте, ви будете щасливі поїсти свіженького салату десь в середині січня, заготовленого своїми руками заздалегідь.
Що потрібно дістати з холодильника:
- 1 качанний салат айсберг;
- 100 грам білокачанної капусти;
- 2 качана кукурудзи (або 200 грам заморожених зерен);
- 2 свіжих огірочка;
- 1 пучок кропу або петрушки;
- 80 грам майонезу.
Як зібрати річний салатик:
- Салат вимити і зняти листя. Нарвати їх на невеликі шматки.
- Білокачанну капусту також вимити, обсушити або почекати, поки вона обсохнет і нашаткувати соломкою.
- За умови, якщо буде додаватися масло, посолити листя салату, додати трохи цукру і скропити лимонним соком. Якщо майонез – солити потрібно в самому кінці збірки салату.
- Кукурудзу відварити протягом півгодини (за умови, якщо кукурудза цукрова) якщо у вас цілі качани. Остудити до кімнатної температури і зрізати зерна з качана. Консервовану кукурудзу краще не брати. Смак салату буде зовсім іншим. Але якщо все ж немає можливості взяти свіжу кукурудзу замість консервованої, то необхідно просто злити з неї рідину.
- Огірки нарізати соломкою або кільцями – на ваш смак. Якщо шкурка гірчить, то необхідно очистити від шкірки.
- Зелень промити, обтрусити і дрібно порубати сокиркою.
- З’єднати всі інгредієнти в одному посуді і заправити бажаної заправкою. Якщо це майонез, не забути додати солі.
Порада: якщо не хочете брати покупної майонез через нездорового складу, то ми рекомендуємо приготувати його самостійно. Для цього необхідно взяти яйця (можна тільки жовтки), рослинне масло і трохи спецій з лимонним соком. Це неймовірно смачно, а приготувати дуже просто. Успіхів!
Айсберг з блакитним сиром
Одна назва викликає гастрономічне задоволення, що вже говорити про смакові факторах. Салат дійсно можна віднести до високої кухні і подавати в ресторані. Це легкий салат айсберг з цікавою заправкою, яким можна перекусити або вжити як повноцінне.
Продукти для салату:
- салат айсберг кочанний 60 гр;
- 30 грам білокачанної капусти;
- 50 грам руколи;
- 20 грам свіжого базиліка;
- 70 грам сиру з пліснявою;
- 1 стебло черешки селери;
- 100 г волоських горіхів;
- 80 мл соусу «Вінегрет».
Для соусу «Вінегрет»:
- 100 мл олії оливи;
- 60 мл червоного винного оцту;
- 20 мл діжонськой гірчиці.
Приготування салату:
- З’єднати Айсберг і білокачанну капусту. Айсберг вимити і підсушити, порвати на невеликі шматочки. Капусту, вимивши, нашаткувати соломкою. З’єднати їх в одній мисці.
- Черешок селери нарізати уздовж. На виході отримати тонку соломку.
- Додати селеру до салату і капусти.
- Базилік подрібнити і додати до решти салату.
- Горіхи підсмажити на сковороді з мінімальною кількістю масла. Остудити до кімнатної температури.
- Після охолодження подрібнити горіхи на маленькі крупинки і з’єднати з іншими продуктами.
- Додати соус і добре перемішати всі складові.
- Викласти салат на тарілки.
- Блакитний сир порізати на маленькі шматочки і посипати кожну порцію салату зверху. Можна подавати!
Приготування соусу «Вінегрет»:
- У мисці з’єднати оцет і гірчицю.
- Приправити суміш спеціями за смаком.
- Додати масло і збити віночком до однорідності.
- Заправку можна застосовувати!
Важливо: сир з цвіллю можна замінити. Але змінюють його зазвичай на такий же блакитний, просто дешевше (якщо справа у вартості). Якщо ж сир з цвіллю вам просто не до смаку, то можна взяти горгонзолу або рокфор як варіант. Ці сири дорожче, але за смаком відмінно впишуться в такий салат.
Айсберг з яблуком
Салати зазвичай не бувають солодкими, а іноді так хочеться. Винятком є тільки французький салат. Давайте випробуємо соковитий Айсберг в компанії з соковитим і солодким яблуком. Це повинно бути дуже смачно!
Продукти для салату:
- 1 велике яблучко;
- 4 середні редиски;
- 120 грам салату;
- 40 грам білокачанної капусти;
- 2-3 грам лимонного перцю (сухого);
- 100 мл грецького йогурту.
Готування салату:
- Айсберг вимити й обсушити. Листя салат порвати на шматочки, зручні до вживання.
- Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
- Редис і яблуко вимити й обсушити.
- Редис нарізати тонкими півкільцями.
- Яблуко подрібнити чверть-кільцями.
- З’єднати салат, капусту, яблука і редис в одному посуді. Перемішати.
- Заправити салат йогуртом і лимонної спецією. Додати чорного меленого перцю, підсолити.
- Перемішати салат і подавати до столу!
Порада: якщо в доступі немає грецького йогурту або він занадто дорогий для вас, замініть його звичайним 0-2% йогуртом без добавок і без цукру. Відмінна альтернатива.
Сьогодні ми вам показали, що салат «Айсберг» з помідорами може бути дуже різним. Він приймає будь-які заправки (будь то йогурт, масло, майонез або сметана) і продукти. Він відмінно поєднується з білокачанної капустою і завжди радий новим експериментам на кшталт блакитного сиру, йогурту і яблук. Залежно від продуктів салат може бути як легким, так і дуже ситним і калорійним.