Нам всім так хочеться здивувати своїх коханих, близьких і гостей чимось незвичайним на свято! Таким, чого вони ще ніколи не пробували. Впевнена, що якщо Ви приготуєте на святковий стіл такий незвичайний фісташковий бісквіт, Ви всіх уб’єте наповал. Можливо, цей бісквіт стане Вашим фірмовим блюдом, Вашою візитною карткою. Для його приготування Вам будуть потрібні спеціальні (професійні) цукрові перлини зеленого кольору і харчовий барвник зеленого кольору. Все це продається в спеціалізованих магазинах для кондитерів. Але якщо Ви не знайдете професійний барвник, не турбуйтеся, можна приготувати і без нього. Ви не отримаєте лише яскраво-зеленого бісквіта, на смакових якостях це не позначиться.
Складові:
для бісквіта:
- яйця – 3 шт.
- сіль – щіпка
- цукрова пудра – 125г
- вершкове масло – 150 г
- фісташки – 100 г
- борошно-70 г
- мигдальний екстракт – 2 г
- харчовий барвник зеленого кольору – пів чайної ложки
- цукрові перлини зеленого кольору – 50 штук
для шоколадної глазурі:
- молоко – 4 столові ложки
- цукровий пісок – 4 столові ложки
- вершкове масло – 30 г
- какао порошок – 3 чайні ложки з верхом.
Рецепт приготування
- Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно стало дуже м’яким. Фісташки очистіть від шкірки.
- Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з половиною цукрової пудри, поступово підсипаючи її.
- Фісташки подрібніть блендером.
- Жовтки збийте з цукровою пудрою.
- До жовтків додайте мигдальний екстракт і вершкове масло. Масло додавайте малими порціями.
- До суміші жовтків і вершкового масла підмішати подрібнені фісташки.
- Перемішайте до однорідної маси.
- Додайте харчовий барвник.
- Перемішайте до однорідного кольору.
- Поступово, по частинах додайте збиті білки.
- Готове тісто має бути пишним і приємно зеленого кольору.
- Викладіть тісто у форму. Випікайте фісташковий бісквіт при температурі 180 градусів 30 хвилин.
- Готовий бісквіт дістаньте з духовки і дайте йому охолонути в формі.
- Приготуйте шоколадну глазур. У каструлю влийте молоко.
- Коли молоко закипить, всипте цукор.
- Дочекайтеся, помішуючи, коли цукор розчиниться.
- Додайте вершкове масло.
- Коли масло розчиниться, додайте какао порошок.
- Уварите шоколадну глазур до тягучого стану, але не варіть занадто довго.
- Охолоджений бісквіт покладіть на решітку.
- Полийте гарячої шоколадною глазур’ю так, щоб покрити всю поверхню.
- Ось так маємо отримати.
- Відразу ж, поки ще глазур тепла, рівномірно посипте цукровими перлинами.
- Подавайте фісташковий бісквіт до чаю і дивуйте своїх гостей.