Салат з кукурудзи, яєць, печериць і мови готується легко і на швидку руку, а виходить приголомшливо смачним. Рецепт може виручити в будні, коли потрібно швидко перекусити, підійде і для святкового застілля.
Бувають такі випадки, що гості ось-ось будуть на порозі, часу в обріз, а пригостити їх чимось незвичайним і смачним дуже хочеться. Саме для таких випадків вам і стане в нагоді наш рецепт експрес-салату з мовою, кукурудзою і печерицями. Принадність його в тому, що практично всі інгредієнти вже повністю готові і вам тільки залишиться їх змішати і заправити. Крім того, всі складові, напевно, будуть в найближчому магазині, або ви можете придбати їх заздалегідь, і вони будуть терпляче чекати своєї години без жодного збитку для їх смакових якостей.
Складові:
- консервований, відварний язик яловичий або свинячий – 1 банка
- кукурудза консервована – 1 банка
- печериці консервовані – 1 банка
- яйця курячі – 6 штук
- ріпчаста цибуля – 1 головка
- зелень петрушки – ½ пучка
- зелень кропу – ½ пучка
- майонез для заправки – 2 ст. л.
приготування
- У глибоку миску викладаємо консервовану кукурудзу і печериці. Якщо гриби порізані, то викладаємо відразу, якщо ж цілі, то нарізаємо тонкими слайсами. Порада: для салату краще використовувати мариновані печериці власного приготування.
- Курячі яйця попередньо відварюємо круто, охолоджуємо в холодній воді. Чистимо і нарізаємо на кубики. Цибулину очищаємо і також дрібно нарізаємо. Перед нарізкою потримайте головку в холодній воді, так цибуля буде менше дратувати слизові оболонки і відповідно не змусить вас плакати.
- Відправляємо цибулю і яйця в миску.
- Відварний язик нарізаємо на кубики середнього розміру або соломкою, як вам більше подобається. Якщо мова у вигляді консервів, то обов’язково відокремте желатинову складову і жир, інакше вони розтануть в салаті і вийде не дуже приємна консистенція. Нарізаний мову відправляємо в миску.
- Залишилося помити зелень і дрібно нарубати її. Також висипаємо в миску, де будемо перемішувати салат.
- Солити цей салат необов’язково, так як консервовані продукти вже посол на виробництві і цього буде достатньо. Тепер можна заправити всі інгредієнти парою столових ложок майонезу і подавати у великому салатнику. Як варіант сервіровки можна розглянути подачу в невеликих, порційних салатниках або склянках. В такому випадку, викладаючи салат з кукурудзою і печерицями шарами, додайте майонез невеликими прошарками, а зверху прикрасьте зеленню.
Господині на замітку:
- Якщо маєте в своєму розпорядженні часом, можете не використовувати консервований яловичий або свинячий мову, а відварити його заздалегідь самостійно. При варінні не забудьте в бульйон додати перець горошком (кілька зерен) і дрібку солі.
- Свіжий мову може мати легкий специфічний запах, характерний для субпродуктів. Щоб його усунути, потримайте мову 30-40 хвилин у воді, в яку додано трохи оцту або лимонного соку (на 1 л води додаємо 1 столову ложку оцту або 2 столові ложки лимонного соку).
- Замість шампіньйонів можна взяти і інші гриби, наприклад гливи або білі.