Якщо ви ніколи не готували різотто з картоплі, рекомендуємо спробувати прямо зараз. Від класичного різотто з пасти це блюдо відрізняється особливою ніжним смаком і ароматом.
Ось і настала черга молодої картоплі, боротьба за який була дуже жорсткою: посуха, бур’яни та неістребляемий колорадський жук – великий любитель картоплі. Але ми вистояли і можемо насолодитися таким смачним блюдом, як картопляне «різотто». Ви викликніть, що різотто готують з рису (ось рецепт різотто з лисичками), на що я парирує, що можна і з картоплі. Підсумок – найсмачніше, яскраве блюдо з насиченим смаком, ситне, апетитне, відмінний гарнір до м’яса!
Складові:
- картопля великий – 10 шт. (Близько 900 грам)
- ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 штука (близько 90 грам)
- масло вершкове – 3 ст. л. (З них 2 ст. Л. – для смаження)
- рослинне масло – 1 ст. л.
- вино біле – 30 мл
- бульйон м’ясний – 400 мл
- сир твердий – 30 г
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
- зелень кропу.
приготування
- Картоплю очистити за допомогою ножа або Овочечистка, помити і викласти на кухонний рушник.
- Чистий картоплю нарізати кубиками зі сторонами близько 6-7 міліметрів.
- Ріпчасту цибулю очистити, помити і дрібно нарізати.
- Приготування «різзото» з картоплі починається з смаження. Для цього в сотейнику на середньому вогні розігріти 2 види масла: вершкове і рослинне. У сотейник з розігрітими маслами додати нарізану кубиками картоплю і дрібно порізану цибулю. Овочі злегка обсмажити протягом 5 хвилин.
- До обсмаженою овочам додати біле вино і тушкувати до випаровування рідини на повільному вогні.
- Коли вино випарується, додати до картоплі 1/3 частина м’ясного бульйону, який повинен повністю покрити картопля, і продовжити тушкувати на повільному вогні.
- Коли бульйон в сотейнику з картоплею википить наполовину, додати ще 1/3 частина м’ясного бульйону і продовжити гасіння.
- Коли і ця частина бульйону вбереться картоплею і частково впоратися, знову додати, що залишився м’ясний бульйон, посолити і поперчити за смаком і тушкувати до готовності картоплі. Рідина в цей раз не випаровувати повністю, кубики картоплі повинні бути трошки в соусі.
- Сир натерти на дрібній тертці.
- Натертий сир і вершкове масло додати до готового картопляного різотто і обережно перемішати.
- Зелень кропу помити, обсушити кухонним рушником і дрібно нарізати ножем.
- Викласти різотто з картоплі на порційну тарілку, посипати дрібно нарізаною зеленню кропу і подати на стіл. Смачного!
class = “aligncenter size-full wp-image-29537” />
Господині на замітку:
- Картоплю можна нарізати за допомогою кухонного комбайна, який має насадку – нарізка кубиками;
- Бажано, щоб бульйон, додається до картоплі, був теплим або гарячим;
- Різотто з картоплі можна приготувати і з додаванням грибів.