Десерт із смаженого ананаса в карамелі – класичне блюдо кухні Таїланду. Рецепт його приготування досить простий, та й потрібні продукти можна придбати практично в будь-якому супермаркеті. За лічені хвилини ви зможете зробити дуже смачне ласощі, в якому обсмажені до золотистого кольору і закарамелізованние скибочки ананаса доповнені хрусткими насінням кунжуту.
Складові:
- ананас свіжий – 600 г
- цукровий пісок – 2 склянки
- масло рослинне – ¼ склянки
- крохмаль картопляний – 2 ст. л.
- насіння білого або чорного кунжуту – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Ананас очистіть від шкірки і наріжте кільцями товщиною 1 см. Виріжте жорстку серцевину.
- Кожне кільце розділіть на 4 або 6 частин (це залежить від діаметра плоду).
- Викладіть шматочки ананаса в миску, додайте крохмаль і ретельно перемішайте. Можете вчинити по-іншому: в блюдечко насипте крохмаль і обваляйте в ньому кожну скибочку.
- Потім слід обсмажити обкачані скибочки ананаса. Для цього в сковороду налийте більше половини рослинного масла і добре його розігрійте. Викладіть ананас і смажте з обох сторін до появи приємною золотистої хрусткої скоринки.
- Шумівкою вийміть шматочки ананаса на блюдо.
- У сковороду додайте масло, що залишилося і всипте цукор. Гасіть на суміш на маленькому вогні, не забуваючи помішувати, поки цукор повністю не розчиниться.
- Засипте кунжут і ретельно перемішайте.
- Додайте в сковороду з карамеллю смажені ананаси і акуратно перемішайте.
- Вийміть їх на велике блюдо і остудіть. Десерт з ананаса в карамелі повністю готовий. Викладіть ласощі в красиві креманки і подавайте до столу. При бажанні оформите листочками ароматної м’яти.
Господині на замітку:
- Сковороду для обсмажування ананасів і приготування карамелі краще вибирати з антипригарним покриттям: тефлоновим або керамічним.
- Можна змішати в рівних частинах чорний і білий кунжут. Від цього блюдо буде виглядати більш ошатним.
- При подачі на смажений ананас можна зверху покласти 2-3 кульки морозива, або полити десерт збитими солодкими вершками.
Це цікаво:
- Вперше ананас виростили в Бразилії. А після того, як відкрили Америку, культура ананаса була перевезена португальцями в Індії та Африки. В оранжереях Європи це дивовижне ласощі вирощували до XIX століття, але з розвитком судноплавства з’явилася можливість досить швидко доставляти ананаси з жарких країн.
- Ананас – не тільки смачний, але і абсолютно нешкідливий для фігури плід. Адже в ньому дуже мало калорій – в 100 г ласощі міститься всього лише 48 ккал.