Якщо маєте в своєму розпорядженні часом і бажанням приготувати смачну вечерю, зробіть рибні котлети з філе щуки. Як гарнір подайте овочі, відварну картоплю або рис.
Розповім Вам, як легко приготувати смачні рибні котлети з філе щуки з цибулею і салом. Саме м’ясо щуки жорсткувато, тому просто посмажити її на рослинній олії – не найкращий варіант. Для додання щуці соковитості її необхідно або нафарширувати, або приготувати в клярі або ж, перекрутити на котлети. У приготуванні ніжних котлет з щуки є кілька секретів. Один з них – обов’язково додавайте в фарш трохи свинячого сала. Другий – не бійтеся покласти в фарш побільше цибулі. Він зробить котлети ніжними і соковитими. Також ви можете ознайомитися з ще двома рецептами смачних котлет з щуки, там приготування без використання сала.
Складові:
- філе щуки – 1 кг
- хліб – 5 шматочків
- цибуля ріпчаста – 250 г
- сало – 200 г
- яйця – 2-3 шт
- соняшникова олія – 300 мл
- сіль, перець за смаком.
Рецепт приготування
Підготуємо всі інгредієнти, які нам знадобляться для приготування рибних котлет з філе щуки з цибулею і салом.
Для початку підготуємо філе. Якщо у Вас ціла риба, то її необхідно обробити. Випатрайте черевце, зніміть шкіру і відокремте м’ясо від центрального хребта. Тепер наскільки це можливо видаліть кістки. Кісток в щуці багато, але, якщо Ви яку і пропустіть – не біда. Пропустивши через м’ясорубку два рази рибне філе, цілих і небезпечних кісток в ньому не залишається. Тепер поріжте філе шматочками.
Хліб поріжте невеликими кубиками і залийте теплою водою, щоб він трохи набряк. Якщо Ви купили свіжий батон, то ріжте його разом зі скоринкою. З черствого батона корочку краще видалити.
Цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою і наріжте великими кубиками.
З сала видаліть зайву сіль, відріжте шкіру і також поріжте кубиками.
Тепер приступайте до приготування фаршу з філе щуки. Для цього пропустіть м’ясо щуки перший раз через дрібне сито м’ясорубки. З шматочків батона злийте воду і трохи їх відіжміть. Потім знову пропустите по другому колу рибний фарш через той же дрібне сито, але вже періодично додаючи цибулю, хліб і по кілька шматочків сала.
Тепер додайте до одержали фаршу яйця сіль, перець. Добре все перемішайте. Обов’язково трохи відбийте фарш, щоб котлети були пишніше. Берете в дві руки велику порцію фаршу і вдаряє його об дно миски. І так раз десять.
- Приступайте до формування котлет. Для цього поставте ще одну мисочку з водою. Умочуйте руки в воду перед формуванням кожної котлети. Тоді котлетки виходять рівними, і фарш не липне до рук.
- Сковороду розігрійте. Налийте в неї трохи рослинного масла (соняшникової або оливкової) і обсмажте котлети з двох сторін. Масло має доходити до середини котлет, щоб вони підсмажилися рівномірно і красиво. Подавати такі котлетки можна і в гарячому, і в холодному вигляді з овочами і зеленню. Смачного!
Господині на замітку:
- Змішайте панірувальні сухарі з насінням кунжуту 1: 1, в цій суміші обваляйте рибні котлети з щуки, а потім смажте. Вийде смачно і оригінально.
- Щучі котлети можна подавати і з улюбленим соусом: томатним або вершковим.
- Щука є дієтичної рибою, так як містить всього 84 калорії. А ось змісту в ній фосфору і калію досить велика. Тому, постійне споживання даної риби запобіжить багато захворювань і підніме імунітет.
Автор: Анна Біленко