М’ясний рулет, приготований зі свинячої Пашина, обов’язково сподобається вашим гостям і полетить зі столу «нарозхват». Запікати його потрібно в духовці в пакеті або фользі.
Зовсім недавно всі новинні стрічки рясніли повідомленнями і обговореннями доповіді фахівців Міжнародного агентства з вивчення раку, які стверджують, що щоденне вживання ковбас, сосисок або бекону підвищує можливість раку кишечника. Чи справді це так, їсти чи не їсти – справа кожного, але те, що домашні м’ясні делікатеси – смачніше і корисніше, це вже незаперечно. Тому не ризикуємо, а вибираємо свинячу пашину, що складається з чергуються шарів сала і м’яса, і за справу! І здоров’я збережемо, і задоволення отримаємо!
Складові:
- свиняча пашина (без шкірки) – 1,5 кг
- сіль за смаком
- лавровий лист – 2 листочка
- коріандр мелений – ¼ ч. л.
- чорний мелений перець – ½ ч. л.
- червоний мелений гіркий перець – ¼ ч. л
- червона мелена паприка – ½ ч. л.
- мелена гвоздика – ¼ ч. л.
- мелений сушений базилік – ¼ ч. л.
- сушена зелень кропу – 1 ч. л.
- зерна гірчиці – ½ ч. л.
а також:
- пакет для запікання – 1 шт.
- мотузка.
Приготування рулету за класичним рецептом:
- Свинячу пашину добре помити, обсушити паперовим рушником і покласти на тацю.
- Лавровий лист поламати на невеликі шматочки, помістити в кавомолку і подрібнити в порошок.
- Приготувати суміш спецій. Для цього в невеликій чашці добре змішати всі спеції: мелений лавровий лист, мелений коріандр, чорний мелений перець, червоний мелений гіркий перець, червону мелену паприку, мелену гвоздику, мелений сушений базилік, зерна гірчиці і сушену зелень кропу.
- Свинячу пашину натерти з усіх боків сіллю і приготованої сумішшю спецій.
- Натерту сумішшю спецій і сіллю свинячу пашину згорнути щільно в рулет і перев’язати в декількох місцях мотузкою. Залишити маринуватися рулет на 1 годину.
- Перев’язану свинячу пашину помістити в пакет для запікання, закрити його, зробити 2-3 проколу в ньому і помістити в розігріту до 200 градусів духовку на 1-1,5 години.
- Коли рулет зі свинячої Пашина запече, вимкнути духовку, але залишити його там ще на 1 годину.
- Після закінчення цього часу дістати рулет з духовки і остудити.
- Охолоджений рулет зі свинячої Пашина поставити в холодильник для повного охолодження на 2-3 години. Добре охолоджений, застиглий рулет при нарізці не розшаровується.
- Охолоджений рулет зі свинячої Пашина нарізати на порційні шматочки, видаливши мотузку. Смачного!
Рулет зі свинячої Пашина з морквою
Як ви ставитеся до м’ясного рулету з яскравою начинкою і букетом ароматних спецій ?! Позитивно? Тоді ви просто зобов’язані терміново прочитати і цей рецепт. Так, ви тільки вдивіться, який гарний рулет в розрізі, виглядає дуже ефектно і оригінально. І поєднання свинини з морквою, пронизаних яскравістю спецій, що входять в приправу для корейської моркви, – це просто казка. А готується рулет зі свинячої Пашина з морквою дуже просто. І як результат – відмінна закуска на будь-яке свято, яким не соромно пригостити дорогих гостей.
Спосіб приготування: в духовці
Час приготування: 3,5 години + час на охолодження
Складові:
- свиняча пашина (без шкірки) – 0,5 кг
- паприка солодка мелена – 2 столові ложки
- сіль за смаком
для начинки:
- морква велика – 1 штука (близько 200 г)
- приправа для корейської моркви – 1 – 1,5 столової ложки.
Готуємо рулет з Пашина з морквяної начинкою:
- Свинячу пашину добре помити, обсушити паперовим рушником.
- Обсушену свинячу пашину розрізати уздовж по товщині, що не дорізаючи до кінця близько 2-х сантиметри, обережно розгорнути, намагаючись, щоб надрізаний шматок не відвалилося. Вийти пласт вдвічі довше і тонше початкового.
- Пласт Пашина з усіх боків натерти сіллю, покласти на тацю і залишити на 1 годину.
- Морква очистити за допомогою Овочечистка, помити і натерти на крупній тертці. Натерту моркву скласти в чашку.
- У чашку з натертою морквою додати приправу для корейської моркви і ретельно розмішати. Начинка готова.
- Начинку з моркви розкласти рівномірно по всьому пласту свинячий Пашина.
- Скрутити свинячу пашину в щільний рулет начинкою всередину. Отриманий рулет міцно обмотати шпагатом або суворою ниткою в 3 – 4 місцях.
- Поверхня рулету зі свинячої Пашина з усіх боків добре натерти червоною солодкої меленою паприкою.
- Потім рулет загорнути у фольгу.
- Рулет зі свинячої Пашина, загорнутий у фольгу, укласти на деко і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці близько 1 години. Перевірити готовність м’яса на готовність наступним чином: якщо проткнув м’ясо тонким ножем, з’являється прозорий сік без крові, то м’ясо готове. Якщо м’ясо готове, то розгорнути фольгу і продовжити запікання ще хвилин 20 до зарум’янювання.
- Готовий рулет зі свинячої Пашина з морквою залишити в духовці до повного охолодження, а потім помістити в холодильник для охолодження.
- Охолоджений рулет дістати з холодильника, прибрати мотузки, нарізати на порційні шматки і укласти на блюдо.
Господині на замітку:
- Ви можете використовувати суміш спецій на свій смак, змінюючи їх склад і пропорції.
- Для цього рулету краще вибирати нежирну свинячу пашину, шари сала повинні бути значно тонше м’ясних шарів.