Асортимент оцтів, пропонованих супермаркетами, дуже величезний, але на більшості з них ми часто зустрічаємо такий напис: «ароматизатор, ідентичний натуральному». Бійтеся такого напису, натурального тут зовсім немає, одна суцільна хімія! А ми за натуральні продукти. Тому краще приготуємо самі, тим більше це зовсім не складно.
Апельсиновий оцет – відмінна заправка в овочевих і фруктових салатах, альтернатива бальзамічного оцту.
Складові:
- столовий оцет 9% – 200 мл;
- апельсин – 1 штука.
Рецепт приготування:
- Апельсини добре обдати окропом, щоб змити наліт консервантів, яким постачальники фруктів покривають фрукти для транспортування. Обсушити.
- Розрізати апельсини на 2 половини і вичавити сік.
- З шкірки зняти цедру за допомогою ножа або овочерізки.
- У чисту скляну банку або пляшку помістити цедру, налити столовий оцет і додати апельсиновий сік, з розрахунку на 50 мл оцту – 1 столова ложка соку.
- Пляшку закупорити, добре струснути. Поставити в холодильник.
- Наполягати мінімум добу. Потім можна готовий оцет з апельсиновим соком процідити через марлю і перелити в чисту пляшку.
Декілька порад:
- оцет, приготований таким чином, буде вже 6%;
- чим довше такий оцет настоюється, тим він ароматний;
- таким же чином можна зробити оцет полуничний, лимонний і т.д.
І ніяких ароматизаторів, ідентичних натуральним!