Тісто для пиріжків на огірковому розсолі – гарне рішення для тих, хто не може або не бажає возитися з дріжджовим тестом. Воно готується швидко і відразу використовується для формування виробів. Перевагою також є дешевизна продуктів і їх доступність. Тому що залишився розсіл від маринованих огірків чи помідорів не варто виливати, а краще замісити на ньому тісто на пиріжки.
Складові:
- розсіл огірковий або помідорний- 150 мл
- цукор – 1 – ½ ч. л.
- рослинне масло 2 ст. л.
- сода – ½ ч. л.
- борошно – 200-250 г.
Спосіб приготування
- Так як в рецепт тесту для пиріжків входить сода, я вирішила її погасити в теплому розсолі. Перемішала в чашці з розсолом до утворення піни.
- Потім вилила цю рідину в миску, де зручно замішувати швидке тісто для пиріжків. Додала цукор. Перемішала.
- Всипала просіяне борошно і перемішала до густоти сметани.
- На цьому етапі наливаю рослинне масло і замішую тісто на пиріжки далі.
- Всипаю решту борошна і вимішую руками до отримання тесту, не липне до рук. З якого буде зручно ліпити пиріжки. Не буде зайвим ретельно обмять тісто на стіл, посипати борошном.
- Підходить це тісто для смажених пиріжків. Виходять вони не надто пишними, але при цьому м’якими. Колір у тесту через розсолу стає злегка жовтуватим. Але це нормально. Приступати до формування виробів можна відразу після замісу. Чекати, коли тісто підніметься, не потрібно. В цьому і є принадність даного рецепта.
На замітку:
- Коли ви почнете працювати з тестом, ту частину, що поки не використовуєте, обов’язково накривайте плівкою, щоб тісто не обвітрювалися і не покривалося скоринкою.
- Якщо ви не встигли використати всі кількість тесту, його можна в плівці два дні зберігати в холодильнику.
- На перший погляд, тесту виходить мало, але коли починаєш його розгортати в пласт, розумієш, що вистачить на 10 або більше пиріжків, в залежності від бажаного розміру виробів.
- Начинка для пиріжків з цього тесту на розсолі повинна бути тільки солоної, солодка не підходить.
- Для роботи з тестом використовуйте ситечко, щоб просівати борошно і посипати їй робочу поверхню. Також знадобиться качалка. Розкочуйте пласт і вирізуйте кружечки формочкою або склянкою.
- Для начинки підійде рис з рибою, картопляне пюре з фаршем або пасеруванням, а також тушкована капуста і тельбухи. Варіантів приготування начинки для пиріжків ви знайдете масу. Залишається тільки вибрати. Вдалих кулінарних експериментів!