Як приготувати курячу грудку з мінімальними тимчасовими витратами, та так, щоб вона вийшла соковитою і смачною? Пропонуємо рецепт грудки, фаршированої виноградом з докладним описом.
Ви не любите курячі грудки, вважаючи їх сухими і несмачними ?! Дурниці! Просто ви не вмієте їх готувати, а я рада поділитися з вами рецептом! Мені буде приємно, якщо ви надихнути, приготуєте і кардинально зміните свою думку на їх рахунок і викликніть, що курячі грудки – це так безсовісно смачно! Куряча грудка, фарширована виноградом – це просто свято смаку і кольору. Блюдо красиве, смачне, дієтичне. Вердикт – готувати неодмінно! Для себе коханої і для задоволення близьких!
Складові:
- куряча грудка (філе) – 1 шт.
- червона мелена паприка – 1/8 ч. л.
- мелений коріандр – 1/8 ч. л.
- чорний мелений перець – 1/8 ч. л.
- червоний гіркий мелений перець – 1/10 ч. л.
- мелений лавровий лист – 1/10 ч. л.
- сіль за смаком
для начинки:
- виноград зелений – 6 шт.
- виноград червоний – 6 шт.
а також:
- нитка кулінарна.
приготування
- Курячі грудки добре помити, видалити непотрібні жирові плівки, обсушити паперовим рушником.
- Курячі грудки надрізати горизонтально, щоб усередині утворився кишеньку.
- На тарілці змішати всі заявлені спеції: червону мелену паприку, мелений коріандр, чорний мелений перець, червоний гіркий мелений перець, мелений лавровий лист і сіль.
- В суміші спецій обваляти добре курячу грудку.
- Виноград помити, розрізати навпіл, вийняти, якщо є кісточки.
- Курячі грудки нафарширувати виноградом, чергуючи кольори: червоний – зелений і т.д.
- Нафаршировану виноградом курячу грудку перев’язати в трьох місцях кулінарною ниткою без надмірних зусиль, просто щоб філе не розкриває, і виноград утримувався всередині.
- Запекти курячу грудку, фаршировану виноградом в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
- Готову курячу грудку звільнити від ниток, нарізати скибочками і подати до столу.
Господині на замітку:
- Виноград, якщо в ньому немає кісточок, годі й розрізати.
- Курячі грудки подавати, поки вона тепла і соковита. Хоча вона і смачна і в холодному вигляді як закуска, наприклад, до келиха вина.
- Курячі грудки також можна фарширувати овочами (перцем, помідорами), сиром, грибами.
- Для додання додаткової соковитості і смакових відтінків, до фаршированої курячої грудки можна подати часниковий або вершковий соус.