У рибних котлетах, приготованих з минтая в мультиварці, гармонійно поєдналися ніжний смак, користь, помножені на високу харчову цінність страви. Якщо ви готуєте для сім’ї, в якій є діти, то це вдалий вибір!
Риба – корисний і смачний продукт, який обов’язково повинен входити в меню і дорослих, і дітей. Найчастіше господині просто обсмажують шматочки риби на сковорідці, як в цьому рецепті минтая в клярі. Однак зовсім просто приготувати смачні рибні котлети, які можна подати і на святковий стіл. Звичайно, з обробкою риби доведеться трохи повозитися, адже обов’язково потрібно постаратися видалити всі великі кісточки. А вже м’ясорубка або інша кухонна техніка, яка буде використана для подрібнення фаршу, без праці впорається з дрібними кісточками. Можна спростити собі життя, використавши замість цілих рибних тушок готове філе, однак і його теж потрібно ретельно оглянути на предмет наявності кісток.
Рецепт приготування котлет з риби гранично простий, а результат виходить просто відмінним – золотиста хрустка скоринка зовні і ніжний ароматний рибний фарш всередині. Риба готується дуже швидко, тому на обсмажування не втече багато часу. При бажанні можна використовувати різні сорти риби, а також поєднувати їх. Наприклад, смачними будуть котлетки з минтая з додаванням червоної риби. Як в рецепті биточків з тріски і сьомги.
Складові:
- рибне філе (минтай) – 500 г
- яйце – 1 шт.
- панірувальні сухарі – 1 склянка
- велика цибулина – 1 шт.
- сіль
- перець чорний мелений
- рослинне масло – 4 ст.л.
приготування:
Філе і ріпчасту цибулю порізати на більш дрібні шматочки.
Пропустити все через м’ясорубку двічі.
Розбити яйце. Перемішати.
Додати панірувальні сухарі (залишити 2 ст.л. для обвалювання котлетним заготовок), сіль і необхідні приправи. Я заготовлював такі сухарі сама – ось рецепт http://na-vilke.ru/domashnie-panirovochnye-suxari.html.
Змішати до отримання однорідної фаршу, краще це робити руками.
Вологими долонями взяти приблизно столову ложку фаршу, ущільнити його, щоб усередині не залишилося повітря, інакше котлетки розваляться. Сформувати заготовки бажаної форми і розмірів. Можна зробити їх традиційними, в формі подовженою котлети, а можна і круглими, у вигляді невеликих шайбочек. Обваляти з усіх боків в панірувальних сухарях.
Включити на панелі мультиварки режим Жарка, влити рослинне масло і дати чаші розігрітися. Смажити рибні котлети з двох боків до золотистої скоринки. Процес не займе багато часу, так як риба готується швидко. Не слід відразу викладати всі котлети, краще обсмажувати порціями, інакше температура масла сильно впаде і вони можуть прилипнути до дна чаші.
- Подавати в гарячому вигляді зі свіжими овочами, будь-яким гарніром, зеленню.
Господині на замітку:
- Якщо у вас немає мультиварки, готуйте рибні котлети на сковороді – ось рецепт.
- Рибні котлети вийдуть набагато смачніше, якщо в фарш додавати не сиру цибулю, а обсмажений до золотистого кольору. Причому на луці краще не економити, тим більше що при обсмажуванні, він значно зменшується в об’ємі. Якщо у вас 500 г рибного філе, можете сміливо взяти 200 г цибулі, подрібнити його, обсмажити, а потім пропустити разом з рибою через м’ясорубку. Обсмажену цибулю додасть котлет соковитість, особливий трохи солодкуватий смак.