У відділі сирів на очі потрапила коробочка з делікатесним м’яким сиром з блакитною цвіллю. На кришці тієї коробки було красиве зображення сиру разом з інжиром. І так захотілося чогось смачного, незвичайного, одночасно солодкого і солоного, та ще й з кислинкою. Сказано зроблено. Купила сир, інжир та інші складові. І приготувала оригінальний салат.
складові
- інжир – 4 штуки;
- м’який делікатесний сир з благородною блакитною пліснявою (cambozola) – 100 г;
- тонконарезанное сиров’ялене свиняче м’ясо – 100 г;
- кілька гілочок базиліка;
- кедрові горішки – 1 чайна ложка з гіркою;
для заправки:
- сік одного лимона – 2 столові ложки;
- мед – 1 чайна ложка;
- оливкова олія – 2 столові ложки.
Інжир вимити. Надрізати хрест навхрест у хвостика. Підстава інжиру злегка здавити, щоб з’явилася назовні внутрішність з насінням.
Сир нарізати невеликими скибочками.
Базилік вимити, обсушити і нарізати.
Приготувати заправку: змішати мед, оливкова олія і сік лимона.
У тарілку викласти інжир, потім в’ялене м’ясо, додати скибочки сиру, присипати зеленню базиліка і кедровими горішками. Полити заправкою.
Смак приголомшливий, скажу я вам.