Мені дуже подобаються чаї з різними ароматами і присмаками. Але не ті в пакетиках з штучними ароматизаторами, а справжні домашні – зі свіжих ягід, трав.
Влітку можна не тільки вживати у великих кількостях полуницю, а й пити з неї різні напої. Можна навіть приготувати полуничний лікер. Пропоную вам не упустити момент, і скористатися ягідним сезоном. Давайте приготуємо чорний чай з полуницею і м’ятою, з додаванням шипшини. Дуже ароматний, смачний і корисний напій виходить. Вам неодмінно сподобається. Його можна пити як в гарячому, так і в холодному вигляді з льодом.
Для приготування полунично-м’ятного чаю я використовую як ягоди, так і чашолистки полуниці. Кажуть, вони дуже корисні. До речі, тим, хто любить чаї тільки з ягід і трав, рекомендую не додавати чорний чай зовсім. Але в нашому випадку він дуже важливий. Для солодощі можна використовувати мед, але не класти його в гарячий напій. Тільки в теплий або холодний, щоб він не втратив свою цінність.
Складові:
- вода – 700-800 мл
- чорна заварка – 1 ч.л. з гіркою
- ягоди полуниці – 3-4 шт.
- чашолистки полуниці – жменя
- шипшина – жменя
- м’ята – 1 гілочка
Як приготувати:
- Перед тим як зробити напій, заварник заливаємо окропом, щоб його прогріти. Потім зливаємо воду.
- Укладаємо злегка роздавлений шипшина, порвані листя м’яти – така попередня обробка дасть можливість максимально розкрити смак і аромат інгредієнтів. Ось докладна стаття про сушіння і заварюванні шипшини http://na-vilke.ru/kak-sushit-i-zavarivat-shipovnik.html.
- Сюди ж кидаємо чисті просушені або свіжі чашолистки полуниці (хвостики від ягід), заварку.
- Тепер додамо розрізані на 4-8 частин ягоди полуниці.
- Заливаємо все вміст заварника крутим окропом.
- Тепер полунично-м’ятний чай з шипшиною повинен настоятися. Накриваємо його кришкою і укутують рушником. Ми залишаємо хвилин на 10.
- Чай стає червоним завдяки ягодам полуниці і шипшині. Яскравий аромат м’яти і приємний фруктовий смак – дивовижне поєднання, яке неможливо не полюбити. Особливо добре пити такий напій з льодом в літню спеку або навпаки зігрітися в холодну погоду гарячим.
- У кожну чашку можна покласти по ягідці полуниці і по листочку м’яти. Залити з заварника чаєм. Підсолодити цукром або медом.
Господині на замітку
- Пийте такий чай при застуді або втоми. Він допоможе впоратися з перевтомою і не дасть заснути, коли це важливо. Полуниця, м’ята і шипшина виконують тут оздоровчу функцію. А ось чорний чай, завдяки кофеїну, дає можливість подолати сонливість.
- За бажанням ви можете приготувати подібний чай з додаванням інших корисних ягід. Наприклад, додайте в напій малину. Підійдуть засушені ягоди і чашолистки. Приємного чаювання!