Чи знаєте ви, що зі звичайної манної крупи можна приготувати смачне частування – ніжний манний пудинг з родзинками? Перетворіть нудну манну кашу в ласий десерт, дотримуючись наших рекомендацій.
Традиція готувати на десерт пудинги зародилася в далекій Англії і вже давно перейшла її межі. У наш час пудинги є невід’ємною частиною різних кухонь світу.
На відміну від випічки, також вживається на десерт, пудинги НЕ запікаються в духовці, а варяться на водяній бані, і тому не мають жорсткої скориночки. Водяну баню можна влаштувати, якщо помістити форму з пудингом в ємність з водою, а воду довести до кипіння на плиті, або в духовці.
Основними компонентами пудингів є молоко, яйця і цукор. Як сполучною складовою можуть виступати борошно або різні крупи, як наповнювачі – фрукти і ягоди (сушені або свіжі).
В даному випадку пудинг готується з додаванням манної крупи і родзинок. На додаток до манному пудингу можна подати ягідний сироп, згущене молоко або шоколадну глазур.
Складові:
- манна крупа – 230 г
- молоко – 4 ст.
- яйця – 2 шт.
- цукор – 80 г
- кориця – 1 паличка
- екстракт ванільний – 1 ч. л.
- ізюм- 75 г
- джем або солодкий сироп – 50 г
- вершкове масло – 70 г.
Рецепт приготування
- Якщо ви хочете, щоб пудинг не вдався прісним, як манна каша, а наповнився пряним ароматом, додайте в нього корицю. Для цього прокип’ятіть необхідну кількість молока з однією паличкою кориці.
- Коли молоко закипить, вимкніть плиту, накрийте каструлю кришкою і залиште паличку кориці в гарячому молоці на 30 хв. для того, щоб молоко настоялося. Потім вийміть паличку кориці, влийте в молоко ванільний екстракт, знову доведіть його до кипіння. Всипте тонкою цівкою в молоко манну крупу при безперервному помішуванні. Заваріть круту манну кашу, інтенсивно помішуючи її, щоб не утворювалися грудочки. Кашу остудіть. Вона буде основою для майбутнього манного пудингу.
- Поки манна каша остигає, вбийте в чашу міксера 2 яйця, додайте цукор.
- Яйця з цукром збийте міксером.
- Потім знизьте швидкість обертання міксера і, не перестаючи збивати, додайте по частинах до збитих яєць манну кашу.
- У вас повинна вийти досить густа маса.
- Розтопити вершкове масло і додайте до суміші з манної каші і збитих яєць. Все змішайте.
- Промийте ізюм і додайте його в суміш.
- Отриманою сумішшю для пудингу наповніть формочки до самих країв. Якщо у вас металеві або скляні формочки, змастіть їх перед цим розтопленим вершковим маслом. Якщо силіконові, їх можна не змащувати.
- Форми поставте в глибоке деко з водою. Вода повинна досягати двох третин висоти форми.
- Духовку розігрійте до 220 градусів і поставте в неї деко з формами. Варіть манний пудинг 20 хв.
- Пудинг остудіть в формах, потім вийміть і переверніть на тарілки.
- Полийте пудинг будь-яким солодким сиропом, карамеллю, шоколадною глазур’ю або фруктовим джемом. Зверху десерт можна посипати подрібнену горіхами або кокосовою стружкою.
Господині на замітку:
- Якщо ви хочете, щоб манний пудинг вийшов ніжніше, зменшите кількість манної крупи на одну третину. В цьому випадку консистенція його буде така, що його не можна буде розрізати ножем, не порушивши його форми. Тому такий пудинг краще готувати в порційних формочках і в них же подавати на стіл.
- Ізюм в пудингу можна замінити шматочками кураги або чорносливу.