Літня пора – це час коли душа радіє і хочеться свята. А чому б його не влаштувати, і покликати подружок на чай з малиновими тортиками. Ці тістечка також можна приготувати з іншими ягодами, які є в наявності.
Необхідні продукти на 8-10 порцій
- пшеничне борошно – 250 270 г
- цукор – 60 г
- розпушувач тесту – 1,5 ч. ложки
- сіль-0,5 ч. ложки
- вершкове масло – 100 г
- яйце – 1 шт.
- молоко – 90-100 мл
для крему:
- вершки (33-35%) – 200 мл
- цукрова пудра – 2-3 ст. ложки
- ванільна есенція – 1/3 ч. ложки
- малина – 250-300 г
- малиновий джем або варення – 4-5 ст. ложки.
Спосіб приготування
- Холодне вершкове масло розтерти в крихту з просіяного борошном.
- В отриману суміш додати яйце і цукор.
- Ввести в масу сіль і розпушувач тесту. Ретельно перемішати.
- Частинами влити холодне молоко, відклавши 1-2 столові ложки. Порада: кількість молока може варіювати в залежності від якості борошна. Тому, можливо і не потрібно все молоко.
- Замісити еластичне тісто, що не ліпнувшее до рук. Скачати в кулю і накрити харчовою плівкою. Помістити в холодильник на 10-15 хвилин. Порада: рубане тісто не варто довго замішувати, щоб воно не стало тепле від теплоти рук.
- Розкачати тісто в досить товстий пласт (0,8-1 см).
- Виїмкою або склянкою вирізати кружальця, діаметром не менше 7-8 см.
- Деко застелити пергаментом. Перекласти вирізані заготовки. Поверхня кожної змастити молоком, використовуючи пензлик або шматочок марлі.
- Заготовки посипати цукром.
- Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів С, 15-20 хвилин. Готові вироби повинні мати слабо виражений рум’яний вид. Зняти з дека і залишити, щоб охололи.
- Приготувати крем. Для цього потрібно міксером збити вершки з цукровою пудрою до пишного стану. Додати ванільну есенцію і ще трохи збити, але не перестаратися.
- Остигнули заготовки розрізати гострим ножем уздовж і навпіл.
- Обидві половинки змастити малиновим варенням або джемом.
- Використовуючи кондитерський шприц, викласти шар вершкового крему.
- На нижній коржик покласти стиглі ягоди малини.
- Накрити верхньою частиною. Поверхня міні тортика прикрасити збитими вершками (також використовуючи кондитерський шприц) і малиною. Аналогічно вчинити і з іншими коржиками.
- Малинові тортики можна відразу сервірувати до столу. А протримавши ці тістечка деякий час в холодильнику, вони стають трохи м’якше.
Приємного чаювання!