Літня пора – це час коли душа радіє і хочеться свята. А чому б його не влаштувати, і покликати подружок на чай з малиновими тортиками. Ці тістечка також можна приготувати з іншими ягодами, які є в наявності.
Необхідні продукти на 8-10 порцій
- пшеничне борошно – 250 270 г
- цукор – 60 г
- розпушувач тесту – 1,5 ч. ложки
- сіль-0,5 ч. ложки
- вершкове масло – 100 г
- яйце – 1 шт.
- молоко – 90-100 мл
для крему:
- вершки (33-35%) – 200 мл
- цукрова пудра – 2-3 ст. ложки
- ванільна есенція – 1/3 ч. ложки
- малина – 250-300 г
- малиновий джем або варення – 4-5 ст. ложки.
Спосіб приготування
Холодне вершкове масло розтерти в крихту з просіяного борошном.
В отриману суміш додати яйце і цукор.
Ввести в масу сіль і розпушувач тесту. Ретельно перемішати.
Частинами влити холодне молоко, відклавши 1-2 столові ложки. Порада: кількість молока може варіювати в залежності від якості борошна. Тому, можливо і не потрібно все молоко.
Замісити еластичне тісто, що не ліпнувшее до рук. Скачати в кулю і накрити харчовою плівкою. Помістити в холодильник на 10-15 хвилин. Порада: рубане тісто не варто довго замішувати, щоб воно не стало тепле від теплоти рук.
Розкачати тісто в досить товстий пласт (0,8-1 см).
Виїмкою або склянкою вирізати кружальця, діаметром не менше 7-8 см.
Деко застелити пергаментом. Перекласти вирізані заготовки. Поверхня кожної змастити молоком, використовуючи пензлик або шматочок марлі.
Заготовки посипати цукром.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 200 градусів С, 15-20 хвилин. Готові вироби повинні мати слабо виражений рум’яний вид. Зняти з дека і залишити, щоб охололи.
Приготувати крем. Для цього потрібно міксером збити вершки з цукровою пудрою до пишного стану. Додати ванільну есенцію і ще трохи збити, але не перестаратися.
Остигнули заготовки розрізати гострим ножем уздовж і навпіл.
Обидві половинки змастити малиновим варенням або джемом.
Використовуючи кондитерський шприц, викласти шар вершкового крему.
На нижній коржик покласти стиглі ягоди малини.
Накрити верхньою частиною. Поверхня міні тортика прикрасити збитими вершками (також використовуючи кондитерський шприц) і малиною. Аналогічно вчинити і з іншими коржиками.
- Малинові тортики можна відразу сервірувати до столу. А протримавши ці тістечка деякий час в холодильнику, вони стають трохи м’якше.
Приємного чаювання!