Якщо ви вирішили влаштувати свято і думаєте про солодке частування, зверніть увагу на простий і дуже смачний горіховий торт з вареним згущеним молоком. Ці ласощі прикрасить чаювання і неодмінно подарує море задоволення. Смак волоського горіха в поєднанні з вареним згущеним молоком багатьом припаде до душі. Однак щоб горіховий торт подарував дійсно насолоду, не варто економити на продуктах. Особливо на вершковому маслі і згущеному молоці. Вибирайте смачну і якісну продукцію.
Діаметр торта: 26 см.
Складові:
для бісквіта:
- 7 яєць
- 1,5 ст. борошна
- 1,5 ст. цукрового піску
для крему:
- 200 г вершкового масла
- 400 г вареного згущеного молока «Іриска»
- 200 г обсмажених ядер волоських горіхів
- кукурудзяні пластівці для обсипання.
для сиропу:
- 1,5 ст. води
- 1,5 ст. цукру
- 2 краплі ароматизатора «ром».
Спосіб приготування
- Перед тим, як почати приготування горіхового торта, необхідно включити духовку. Виставити температуру 180 градусів. А поки яйця вбити в глибоку ємність.
- Збити їх злегка міксером.
- Поступово всипати цукровий пісок і продовжувати збивати на найнижчій швидкості.
- Збивати потрібно до моменту, поки маса не стане пишною і білою, збільшеною в два рази в обсязі.
- На цьому етапі міксер потрібно прибрати. Йому на зміну приходить лопатка. З її допомогою замішується бісквітне тісто для торта. Всипати невеликими порціями просіяне борошно і від низу до верху акуратно перемішати лопаткою.
- Ось таке тісто вийшло. При стікання з лопатки утворює стрічку, яка легко лягає і має в структурі бульбашки. З такого тіста вийде незвичайно повітряний горіховий торт зі згущеним молоком.
- Дно рознімної форми (у мене діаметр 26 см) потрібно застелити пергаментом, а стінки змастити вершковим маслом.
- Викласти тісто в форму і поставити випікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів. Час приготування 40-50 хвилин. Через 30 хвилин випічки, можна знизити температуру до 160 градусів.
- Готовність бісквіта визначається зовнішнім виглядом: в середині немає отвору, корж рум’яний і пружинить. Також легко визначити, чи готовий бісквіт, проткнув його паличкою в центрі. Суха – значить готовий. Тепер потрібно дістати бісквіт і дати трохи охолонути. Потім акуратно витягнути з форми. Остиглий бісквіт розрізати на дві або три частини вздовж.
- Крем для торта приготувати легко. Потрібно збити масло (воно має бути м’яким). Потім додати до нього згущене молоко.
- Крем ретельно збити міксером, тільки не перестаратися, щоб масло не відшарувалося від згущеного молока.
- Ще потрібно приготувати сироп для просочення. Нерідко рецепти горіхових тортів включають в себе різні просочення для того, щоб виріб був «мокрим». Цукор з водою довести до кипіння. Потім остудити і додати харчовий ароматизатор «ром» або «коньяк». Можете додати 1-2 столові ложки лимонного соку, який додасть приємну кислинку.
- Настала черга збірки торта. Перший корж викласти на блюдо зрізом вгору. Просочити сиропом.
- Щедро змастити просочений корж кремом.
- На крем викласти обсмажені волоські горіхи. Кладіть стільки, скільки подобається.
- Чинити так слід з усіма коржами. Верхній шар рівно покрити кремом за допомогою шпателя або лопатки. Бока оформити кукурудзяними пластівцями або подрібненими горіхами.
- Прикрасити торт відповідно до своєї фантазії. Не завадить в роботі і кондитерський мішок з насадкою зірочка. Ядра горіхів можна викладати на поверхню торта половинками або у вигляді крихти.
- Залишається побажати вам дивовижних результатів в приготуванні горіхового торта і приємного чаювання!