Рум’яні і хрусткі кільця цибулі, смажені в клярі у фритюрі – неодмінна складова меню будь-якого бару чи ресторану. Їх прийнято подавати в якості доповнення до м’ясних закусок, картоплі, сирним паличок і пиву. Кільця з лука можна використовувати і для приготування бутербродів, або є в самостійному вигляді, щедро поливаючи томатним або вершковим соусом. Блюдо це смачне, оригінальне, але в той же час, бюджетне і просте в приготуванні. Всі потрібні інгредієнти напевно знайдуться в кожному будинку, а великий досвід і майстерність вам не знадобляться.
Складові:
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- крохмаль картопляний – 3 ст. л.
- борошно пшеничне – 1 склянка
- вода холодна (або пиво) – 1 стакан
- сода – ½ ч. л.
- рослинне масло – для смаження
- сіль за смаком.
Покроковий рецепт приготування смажених цибулевих кілець
Для приготування цибулевих кілець насамперед підготуємо сам лук. Очистимо його від лушпиння, наріжемо середніми по товщині кільцями (приблизно 8 мм). Лук потрібно роз’єднати на окремі колечка. Для цієї закуски краще вибирати цибулю середнього розміру.
Потім в плоску тарілку додамо пшеничну муку. У ній вмочимо кожне цибульне кільце.
Тепер в окремій ємності змішаємо пшеничне борошно з крохмалем і содою. А в іншу ємність наллємо воду.
Після цього швидко змішаємо вміст двох ємностей і зробимо рідке тісто (кляр).
Нагріємо рослинне масло в сковорідці з товстим дном або ж сотейнику, як вам буде зручніше. Температура рослинного масла повинна бути приблизно 180 градусів. Використовувати краще рафіновану олію – воно менше димить і не піниться.
Тепер обваляємо кільця цибулі в паніровці з рідкого тесту. І дуже акуратно помістимо їх в гарячу олію. Смажимо кільця цибулі до отримання золотистого кольору з усіх боків. Після того, як вони будуть готові, викладаємо кільця на вощений папір або серветку для того, щоб скло зайве олію.
- Кільця злегка солимо за смаком і подаємо їх як закуску до м’яса або пиву! Непоганою ідеєю буде доповнити блюдо гірчичним, вершковим, сметанно-часниковим або томатним соусом. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Для приготування цибулевих кілець можна використовувати кляр, зроблений на основі молока, борошна, яєць.
- Цибулеві кільця вийдуть ще більш хрусткими, якщо перед смаженням вмочити їх спочатку в кляр, а потім запанірувати в сухарях.
- У кляр для смаку можна додати трохи подрібненого кропу і чорного меленого перцю.
- Дуже зручно готувати цибульні кільця у фритюрниці.
Автор: arivederchy