Яблучні оладки, як, втім, і гарбузове, я роблю давно і постійно. Але, якщо з’єднати гарбуз і яблука в одному рецепті, то виходять настільки смачні оладки, що відірватися неможливо! Особливо це яскраво-помаранчеве ласощі люблять діти, що мене як маму дуже радує – адже і яблука, і гарбуз дуже корисні в будь-якому вигляді.
Смачні, ароматні і дуже ніжні оладки з гарбуза і яблук стануть відмінним приводом для сімейного чаювання та й сніданок вийде чудовим. Цю страву можна готувати в будь-який час року, оскільки гарбуз зберігається від сезону до сезону чудово, та й яблука їсти цілий рік.
Чим яскравіше гарбуз, тим красивіше вийдуть оладки. Подавати це сонячне частування можна з різними солодкими соусами, а також з медом, сметаною або густим йогуртом. Щоб гарбузові оладки з яблуками були пишними і м’якими, обов’язково потрібен розпушувач. Без нього вийдуть жорсткі вироби.
Складові:
- м’якоть гарбуза – 300 г
- яблука – 200 г
- кориця – ½ ч.л.
- цукор – близько 50 г (за смаком)
- сіль – щіпка
- яйце – 1 шт.
- розпушувач – 1 ч.л.
- борошно – 150-160 г
- рослинне масло для смаження
Як приготувати
- Гарбуз нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо в киплячу воду варитися 10-15 хвилин до м’якості. Потім відкидаємо на друшляк.
- Поки варений гарбуз остигає, займемося яблуками. Чистимо і натираємо їх на крупній тертці.
- Перекладаємо остигнула гарбузову м’якоть в миску.
- Додаємо натерте яблуко.
- Тепер все це перетворюємо за допомогою блендера в пюре.
- Додаємо цукровий пісок, корицю і щіпку солі.
- Вбиваємо одне куряче яйце і перемішуємо масу до однорідного стану.
- З’єднуємо борошно з розпушувачем. Просіваємо цю суху суміш в гарбузову масу.
- Отримуємо густе тісто. Регулюємо консистенцію за допомогою борошна. Маса повинна вийти густий, як і на звичайні оладки.
- Сковороду добре потрібно розігріти, потім налити рослинне масло. Їдальні або десертною ложкою викладаємо масу і смажимо на середньому вогні з одного боку, поки вона не зарум’яниться.
- Перевертаємо вироби на іншу сторону і смажимо до готовності.
- Подавати гарбузово-яблучні оладки можна як в теплом, так і в холодному вигляді. Так як вони досить солодкі, можна запропонувати при подачі сметану, вона нейтралізує солодкість і зробить десерт ще смачніше.
- Ну а якщо ви дуже любите солодкі оладки, пропоную посипати їх цукровою пудрою або полити топінгом.
На замітку
- Замість кориці можна додати в тісто ванільний цукор.
- Якщо у вас вдома не виявилося розпушувача, Ви можете це зробити самостійно. У суху скляну банку висипте 12 чайних ложок просіяного борошна, п’ять таких же ложок харчової соди (без грудочок) і 3 ч. Л. кислоти лимонної. Закрийте щільно банку кришкою і багаторазово струсіть ємність так, щоб всі інгредієнти ретельно змішалися між собою. Розпушувач в домашніх умовах готовий! Це дуже просто і економно.