Філе індички з помідорами в духовці можна назвати універсальним стравою. Це смачно, ситно, корисно і зовсім не небезпечно для фігури.
Ніжне й ароматне м’ясо індички припаде до смаку практично всім. Плюс до всього воно є дієтичним. Сьогодні приготуємо філейну частину птиці під соусом на основі томатів черрі. Маленькі кисло-солодкі помідори ідеально підходять до м’яса, вони додають йому соковитості і пікантності.
Сьогоднішнє блюдо ми будемо запікати в духовці, але перед цим обов’язково обсмажити шматочки м’яса. Трохи запаніруем їх в пшеничному борошні, завдяки чому м’ясо птиці швидко стане золотистого рум’яного кольору, а всі соки запечатаному всередині. Ще один обов’язковий інгредієнт – додавання щедрою жмені чебрецю. Він відмінно «підіграє» індичці, розкриваючи весь багатий смак. Подавати таку страву можна до різних гарнірів, пасти, овочевих салатів, а можна просто його їсти вприкуску з спеченої питою.
Складові:
- філе індички – 550-600 г
- цибуля червоний – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 3 зубчики
- томати черрі – 450 г
- борошно пшеничне – 20 г
- чебрець – 8-10 г
- рослинне масло – 20-30г
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
- Філейну частину індички обов’язково промийте під струменем холодної води, просушіть м’ясо кухонним рушником. Наріжте його середніми шматочками.
- Припудрите м’ясо невеликою кількістю пшеничного борошна так, щоб кожен шматочок був злегка покритий. Прогрійте сковороду з рафінованою олією. На досить сильному вогні обсмажуйте м’ясо приблизно 5 хвилин, поки воно не стане приємного рум’яного кольору.
- Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями середньої товщини. Форму для запікання злегка промаслити за допомогою кисті. На дно розкладіть рівномірно цибулю.
- Поверх цибулі розкладіть підсмажені шматочки м’яса.
- Соковиту солодкувату червону цибулину очистіть, подрібніть на кубики. З часнику зніміть лушпиння, наріжте часник дрібними тонкими пластинами.
- Трохи обсмажте подрібнені цибулю і часник в олії, що залишилася після смаження індички. До речі, ось гарна стаття про жарку лука.
- Закиньте томати черрі і прожарьте все протягом 2-3 хвилин.
- Тепер залийте приготовленим соусом м’ясо, трохи присолите, додайте улюблені спеції на свій смак.
- Щедро додайте жменю чебрецю. Запікайте м’ясо протягом 35-40 хвилин при 180-190 градусах.
- Розкладіть порційно по тарілках і подавайте. Приємного вам апетиту!
Поради:
- При подачі можна додати будь-який свіжої зелені.
- Зверніть увагу на рецепт індички з чорносливом і яблуком, і приготуйте його в наступний раз.
Автор: Alena2018