Якщо хочеться на вечерю чого-небудь смачного, швидкого і простого, спробуйте лагман з качки. І не просто з качки, а з качиної грудки. М’ясо качки готується швидко. Замість домашньої локшини використовуйте спагетті, і ви значно заощадите час. Порівняйте цей рецепт з класичним лагманом з баранини.
Складові:
- качина грудка – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- картопля – 1 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- спагетті (будь-які) – 200 г.
- томатна паста – 2 ст. л.
- крохмаль картопляний, чорний перець горошком, червоний перець мелений, сіль.
Приготування лагмана з качки
Качину грудку ретельно промиваємо у воді і акуратно знімаємо з неї шкіру разом з жиром.
Ріжемо шкуру вузькими смужками. Кладемо качину шкурку в сухий сотейник або казан, ставимо на великий вогонь, витоплюємо жир до освіти хрустких шкварок. Шкварки витягуємо.
М’ясо качиної грудки ріжемо маленькими кубиками, перекладаємо в сотейник з витопити жиром.
Наливаємо трохи гарячої води, щоб вона наполовину покрила м’ясо, і тушкуємо на максимальному вогні під закритою кришкою. Коли рідина википить, злегка обсмажуємо грудку.
Моркву і цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
Додаємо в сотейник овочі. Стежимо, щоб качка не висохла, а морква і цибуля не підгоріли.
Середню картоплину ріжемо кубиками. Опускаємо її в холодну воду, щоб вона не потемніла поки до неї дійде черга.
Виймаємо з болгарського перцю насіння. Це легко зробити таким способом. Розрізаємо овоч уздовж на чотири частини до самого хвостика. Потім акуратно відокремлюємо м’якоть від зеленого підстави. Отримуємо чистий перець без насіння, мінімум відходів, тільки ніжка і чистий стіл без сміття. Нарізаємо овоч на однакові невеликі шматочки.
Часник кришимо якомога дрібніше.
Картопля, болгарський перець і часник додаємо до м’яса. Готуємо 5 хв. на великому вогні час від часу помішуючи, щоб всі інгредієнти приготувалися рівномірно.
0,5 ч. Л. картопляного крохмалю розводимо в декількох ложках холодної води, змішуємо з томатною пастою. Виливаємо суміш у сотейник. Смажимо все ще 2 хв. Завдяки крохмалю лагман з качиної грудки злегка загусне. А обсмажена томатна паста додасть страві насичений колір. Виливаємо в лагман з качки літр гарячої води. Даємо закипіти і зменшуємо вогонь до мінімуму, кришкою не закриваємо. Додаємо червоний перець, сіль і чорний перець горошком. Варимо до готовності всіх продуктів, і поки соус не загусне.
У киплячу підсолену воду опускаємо макаронні вироби і варимо їх, дотримуючись інструкції на упаковці.
- Готові спагетті розкладаємо порційно в глибокий посуд і заливаємо лагманом. От і все. Лагман з качиної грудки готовий. Смачного!