500 рецептів
Складні рецепти

Консервуємо смородину з вишнею – рецепт варення

by admin 6 Грудня, 2017 No Comments

З червоної смородини і дрібної вишні можна заготовити на зиму чудовий десерт. Варення з вишні і смородини ми будемо консервувати в апельсиновому сиропі – вийде дуже смачно і корисно.

З кислої вишні завжди виходить смачне варення, яким можна поласувати в зимові вечори. Вишню для консервування бажано використовувати стиглу, але не перезрілу. Якщо у вас дрібна вишня, то консервуйте її з кісточками, як у запропонованому мною рецепті. Ну а велику вишню можете пустити на інше смачне варення. Доповнити смакову гаму заготовки я вирішила ягодами червоної смородини і апельсиновим сиропом, який надає дивовижний аромат.

Вишня з червоною смородиною в апельсиновому сиропі на зиму

Складові:

vishnja-krasnaja-smorodina-01

  • дрібна вишня – 500 г
  • червона смородина – 200 г
  • апельсин – 1 шт.
  • цукор – 700 г
  • вода – 1 стакан.

Рецепт приготування

  1. vishnja-krasnaja-smorodina-02Переберія вишню попередньо, трохи підгнилі ягоди приберіть. Сполосніть акуратно вишню, щоб зелені черешки, за які вона тримається, залишилася на місці. Голочкою проколіть кожну вишеньку в декількох місцях. Червону смородину переберіть, видаліть гілочки. Смородина в цьому варення буде надавати свій неповторний аромат, і додасть приємний відтінок.
  2. vishnja-krasnaja-smorodina-03У ковші накип’ятити води, зніміть його з плити. Засипте вишні і смородину в окріп, залиште на 2 хвилини. Вода повинна покрити всі ягоди.
  3. vishnja-krasnaja-smorodina-04Ягоди дістаньте з води ковшем в чисту ємність.
  4. vishnja-krasnaja-smorodina-05Всипте в ківш половину порції цукру і налийте води (0,5 склянки).
  5. vishnja-krasnaja-smorodina-06Далі видавіть апельсиновий сік, можна натерти трохи цедри. Зваріть апельсиновий сироп, на це піде 3-4 хвилини.
  6. vishnja-krasnaja-smorodina-07Заливайте киплячим сиропом вишню зі смородиною і дайте настоятися 3-4 години.
  7. vishnja-krasnaja-smorodina-08Після цього ставте варення на невеликий вогонь, доведіть його до кипіння, і всипте цукор. Готуйте варення близько 10 хвилин, акуратно знімайте пінку. Знімайте варення з плити, накиньте рушник і залиште на 5-6 годин (я чекаю до ранку). Знову потім доводьте варення до кипіння, на маленькому вогні проваріть ще 5-7 хвилин.
  8. vishnja-krasnaja-smorodina-09Ягоди без сиропу перекладайте в стерилізовані банки. Сироп можна злегка уварити ще 10 хвилин, а потім залити їм ягоди. Закочуйте вишню зі смородиною кришкою і зберігайте в коморі.

Варення їх вишні з кісточкою зі смородиною

Господині на замітку:

  • Замість червоної смородини, для приготування такого варення можна використовувати і чорну ягоду. Однак врахуйте, що завдяки чорній смородині варення вийде більш темного кольору.
  • Зверніть увагу на рецепт варення з червоної смородини і вишні для хлібопічки, з додаванням ревеню. Також можна приготувати варення з червоної смородини в мультиварці. Це той випадок, коли сучасна кухонна техніка приходить на допомогу. Це особливо актуально для власників індукційних плит, які переживають, що не зможуть влітку варити варення з-за відсутності спеціального посуду.

Приготування і фото: Ельба.

Інші рецепти:

Філе індички з яблуками і чорносливом в духовці

Що приготувати на Новий рік - ідеї рецептів до свята

Курячий рулет з грибами і селерою

Варені краби - дивовижний делікатес з чорноморських глибин

  • Previous Банановий смузі з молоком і шпинатом – рецепт з фото7 років ago
  • Next Що таке варіння у воді і її способи7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки