Дієтичні м’ясні страви повинні бути не тільки корисними. але ще і дуже смачними!
На порядку денному запечене в духовці філе індички з яблуками і чорносливом. Незважаючи на той факт, що дана частина птиці найсухіша, м’ясо в результаті виходить дуже навіть соковитим і ніжним. В якості маринаду візьмемо набір прянощів, трохи соєвого соусу, мед і сік лимона. Ароматний хвойний розмарин, чебрець, коріандр – всі ці трави відмінно гармонують з м’ясом, роблять його яскравим за смаком, насиченим.
Особлива родзинка рецепту – начинка у вигляді чорносливу і кислого яблука, в запеченому вигляді ці інгредієнти створюють дивовижний смак. Ми ж пам’ятаємо рецепт запеченої курки з фруктами. Подавати філе індички з чорносливом і яблуком можна до рису, приготовленого на пару, картоплі, легким овочевим салатам.
Складові:
- філе індички – 650-700 г
- яблуко – 1 шт.
- мед – 1,5 ч.л.
- соєвий соус – 35-40 г
- часник – 5-6 зубчиків
- сік лимона – 2 ст.л.
- майонез (краще йогурт або сметана) – 30 г
- лавровий лист – 1 шт.
- чорнослив – 6 шт.
- коріандр – 2 г
- розмарин – 3 г
- чорний мелений перець – 2 г
- морська сіль – 2 г
- рослинне масло – 10 г
- чебрець – 5 г
Як приготувати:
Спочатку займіться приготуванням маринаду. У глибоку скляну ємність закиньте спеції чебрецю, хвойно-пряного розмарину, пікантного коріандру, також додайте перець і невелику щіпку морської солі. Влийте мед.
Тепер додайте майонез. Очищені від лушпиння зубці часнику поріжте тонкими пластинками, перекладіть в миску до решти інгредієнтів.
Присмачите маринад лимонним соком, влийте норму соєвого соусу і перемішайте.
Свіжий шматок філе індички промийте під струменем холодної води. Просушіть кухонним рушником. Так як готуємо ми фаршироване філе, то зробіть глибокі надрізи в м’ясі, з проміжком близько 1,5 см, як на фото.
Отриману «гармошку» укладіть в глибоку тарілку. Залийте індичку маринадом, додайте поламану лаврушку, залиште при кімнатній температурі на 1,5 години.
Після закінчення часу м’ясо трохи промаринувалося. Перекладіть його на фольгу.
Кисле яблуко вимийте, видаліть насіння і наріжте на скибочки. Цими шматочками начините філе.
Туди ж покладіть цілком ягоди чорносливу. Не забудьте перед цим їх ретельно промити.
Залийте м’ясо маринадом, загорніть щільно в кілька шарів фольги. У розпеченій духовці знизьте температуру до 170-180 градусів. Перші 45 хвилин запікайте індичку в запечатаному вигляді, потім розкрийте фольгу, полийте м’ясо соком, готуйте ще 10-15 хвилин.
- Подавайте готове м’ясо індички з запеченими фруктами до столу. Смачного!
Автор: Alena2018