Особисто у мене смак печеної картоплі нагадує дитинство. Відвідування, обід на природі, вечірні посиденьки біля багаття і, звичайно ж, печена картопля! Сьогодні я розповім про те, як в умовах міської квартири приготувати всіма улюблене блюдо. Відомо, що в запеченому картоплі зберігаються всі вітаміни і міститься набагато менше калорій. Тому його по праву можна назвати дієтичним і низькокалорійним стравою.
Картопля ми будемо пекти в духовці. А щоб він більше схожий на той, що готується на багатті – ми «одягнемо» його в «білу шубку». У ролі «білої шубки» виступатиме суміш борошна і солі. Блюдо буде виглядати дуже натурально, нібито щойно картопельку дістали з багаття. Крім цього «шубка» не дозволить картоплини пересохнути. І назвемо ми це блюдо так: Картопля запечений з солі і борошні.
До речі, сама підготовка не займе багато часу, а поки картопля запікатиметься в солі, можна спокійно зайнятися своїми справами.
Складові:
- 9 бульб картоплі (вибираємо їх приблизно одного розміру)
- 3 ст.л. борошна
- 2 ст.л. солі
- поліетиленовий пакет.
приготування
Картопля ретельно миємо щіткою.
У поліетиленовому пакетику змішуємо сіль, борошно і туди ж складаємо мокрий картопля.
Зав’язуємо і гарненько струшуємо. Розв’язуємо мішечок і, вуаля – наш картопля рівномірно покритий соляно-борошняної сумішшю.
Далі, викладаємо картоплю на деко (попередньо я застелила деко фольгою) і відправляємо в духовку на 1 годину. Температуру в духовці виставляємо 200 С.
- Готовий запечена картопля в солі і борошні можна буде легко проткнути виделкою. Негайно, як тільки вийняли картопельку з духовки, подаємо на стіл! Вона особливо смачна гарячої, так з вершковим маслом і кропом! А далі, як підкаже ваша фантазія і смак: з солоним сальцем, рибою, соліннями і просто з молоком! Це щось! Насолоджуйтесь! Смачного!
Господині на замітку:
- Для запікання краще брати дрібну картоплю або середнього розміру. Великий картопля може погано пропектися і вийде хрустким всередині.
- Молода картопля буде готовий на 15 хвилин раніше, ніж старий.
Автор Олена Крапівіна.