Взимку, в традиційну пору квашеної капусти, саме час готувати пиріжки з цієї смачної, соковитої і недорогий начинкою. Тісто пропоную зробити без додавання дріжджів, завдяки чому час приготування значно скорочується.
Що може бути важливіше, ніж трохи перекусити? Вінні Пух
Правильно сказано! Особливо, якщо в якості перекусу будуть апетитні пиріжки з квашеною капустою, спечені в духовці. Тонкий шар ніжного, рум’яного, злегка хрусткого тіста, а всередині – смачна і соковита начинка. Восторг! Та й готується ця випічка, в якій абсолютно немає дріжджів, досить швидко, оскільки не потрібно витрачати час на очікування того, поки тісто підніметься. У підсумку результат просто чудовий. Не пропустіть чудову можливість поповнити свій кулінарний асортимент і побалувати своїх рідних смачними, ароматними пиріжками з капустою.
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне вищого сорту – 400 г
- вода тепла – 100 мл
- рослинне масло – 100 мл
- сіль – 1/2 ч. л.
для начинки:
- капуста квашена – 350-400 г
- рослинне масло (для смаження) – 2 ст. л.
для змащення:
- яєчний жовток – 1 шт.
приготування:
- Квашену капусту обсмажити на олії на сковороді, час від часу перемішуючи, протягом 10 хвилин. Обсмажену капусту остудити. Начинка готова.
- Необхідна кількість борошна просіяти в глибоку чашку, додати сіль і перемішати ложкою.
- У склянку налити необхідне за рецептом кількість теплої води, додати рослинне масло і ретельно перемішати.
- Отриману масляну рідину влити в борошняну суміш, перемішати дерев’яною ложкою, а потім викласти борошняну масу на обробну дошку, припорошені борошном, і замісити руками тісто. Тісто по консистенції повинне вийти гладке, м’яке, зовсім не липнуче до рук, блискуче. Отриманого тесту дати відпочити протягом 20 хвилин.
- Тісто розділити на 14 рівних частин, близько 50 г кожна.
- Кожну частину тіста розкачати качалкою в тонкий коло діаметром близько 10 сантиметрів.
- На край розкачане тісто викласти частину начинки.
- Щільно загорнути начинку в тісто, підвернувши всередину краї тіста.
- Виходить ось такий пиріжок у вигляді трубочки або сигари. Таким же чином сформувати інші пиріжки.
- Викласти вийшли пиріжки в форму для випічки або на деко. Яєчний жовток злегка збити виделкою, добре за допомогою кондитерської пензлика змастити верх пиріжків. Можете ознайомитися з іншими способами мастила хлібо-булочних виробів при випічці.
- Випікати капустяні пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин, до зарум’янювання. Готові пиріжки вийняти з духовки, розмістити на блюді і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- До пиріжків з капустою рекомендую подати сметану.
- Якщо раптом квашена капуста сильно кисла, то її бажано вимочити в холодній воді протягом 15 хвилин перед обсмажування.
- Цей рецепт пиріжків з капустою можна віднести до пісного меню, якщо не змащувати поверхню випічки яєчним жовтком.