На м’яких подушках, серед чахлого лісу, Де крик журавлів оголошує простір, “Болотний” рубін яскраво-червоного кольору Лежить як живий самоткане килим.
Так красиво невідомий автор описує дуже корисну і цілющу ягоду, ягоду – кислий кулька – журавлину. З журавлини готують муси, морси, сік, варять варення, джем, пастилу, додають у салати, використовують у випічці (1, 2, 3), а я пропоную просто додати її в звичайне вершкове масло. Адже чому б не внести фарб в похмурі холодні дні, і не намазати на свіжий хліб, хрусткий тост або крекер яскраве, смачне вершкове масло з журавлиною ?! Скуштувавши такий бутерброд, відразу піднімається настрій! А ще це дуже смачно і корисно! І ніякі вірусні інфекції не страшні!
Час приготування: близько 15 хвилин
Складові:
- вершкове масло – 100 г;
- журавлина свіжозаморожена – 5 столових ложок;
- цукор – пісок – 2 столові ложки.
Рецепт приготування:
1. Якщо ви використовуєте свіжозамороженої журавлину, то для початку її слід покласти в чашку і залишити, щоб вона розморозилася. потім до розмороженої журавлині додати цукор-пісок.
2. За допомогою блендера або просто великою ложкою перетерти журавлину з цукром. Консистенція залежить повністю від Вашого бажання: якщо хочете – з маленькими шматочками журавлини, а можете – в пюре.
3. До перетертої журавлині з цукром додати розм’якшене вершкове масло кімнатної температури.
4. Добре перемішати ложкою вершкове масло з перетертої журавлиною з цукром до однорідної консистенції.
5. Перекласти масло в герметичну ємність, закрити кришкою і поставити в холодильник.
Декілька порад:
- вершкове масло візьміть екстра-класу.