Це досить простий рецепт, але смачний і поживний. Приготуємо відбивні зі свинини на сковороді. Прикрасимо зеленню і часником.
Чим пригощати улюбленого будемо? Думаю, нам, милим дамам, зовсім не складно припустити, що приготувати коханому – обов’язково М’ЯСО! Адже чоловік без м’яса за обідом або вечерею не відчуває себе чоловіком! М’ясо їм подавай і крапка! Соковита, рум’яна відбивна зі свинини, приготована на сковороді-гриль, – чудовий варіант. Чоловік вже точно високо оцінить Вашу кулінарну майстерність, отримуючи справжнє задоволення від поїдання великого шматка м’яса, і, здається, ось-ось заурчіт як кіт … Тепер вже він точно Ваш, убитий наповал, ситий і задоволений. Ех, вже ці чоловіки … знаємо, знаємо, як знайти до вас шлях!
Про рецепті
Спосіб приготування: жарка на сковороді.
Загальний час приготування: 30 хв.
Кількість порцій: 3.
Складові:
- свинина (м’якоть) – 900 г;
- сіль за смаком;
- чорний перець – за смаком;
- зелень кропу і петрушки – ½ пучка;
- часник – 3 зубчики.
Рецепт приготування:
- Свинину порізати поперек волокон на порційні шматки товщиною близько 1 – 1,5 сантиметра. Чи не мити.
- Порційний шматок свинини покласти в целофановий пакет (або накрити харчовою плівкою) і відбити добре м’ясо з двох сторін, перевертаючи пакет, за допомогою молоточка для обвивання м’яса стороною з дрібними насічками. Відбивати м’ясо в целофановому пакеті дуже зручно: бризки від м’яса не летять на всі боки, робоче місце і молоточок залишаються чистим, м’ясо не рветься. Відбитий шматок м’яса витягнути з целофанового пакета, витерти насухо паперовими серветками. М’ясо до обсмажування не солити !!! Сіль випустить все соки з м’яса.
- Сковороду-гриль, які не змащуючи її нічим, нагріти на сильному вогні. Коли сковорода нагріється, викласти на неї шматок відбитого раніше свинячого м’яса. Через 3-4 хвилини зменшити вогонь до середнього.
- Обсмажити на сковороді свинячі відбивні з двох сторін до готовності. Готовність відбивних визначається наступним чином: проткнути ножем або зубочисткою м’ясо. Якщо свиняча відбивна готова, з неї потече прозорий сік.
- Готові відбивні зі свинини викласти на блюдо. Посолити і поперчити за смаком відбивні з двох сторін. Накрити приправлені відбивні тарілкою і дати їм постояти близько 15 хвилин. Можна навіть ще зверху накрити рушником. Відбивні дійдуть від свого тепла, як би «пропітніють, стануть м’якше. Заодно і приправами просочаться.
- Перед подачею свинячу відбивну посипати дрібно нарізаним часником і дрібно нарубаної зелень кропу і петрушки.
Декілька порад:
- свинину для відбивних вибирати без жив і прожилок;
- на гарнір до свинячої відбивної можна подати відварну картоплю і овочі.