Досить суху і прісну курячу грудку можна перетворити в апетитне блюдо, якщо натерти її спеціями, паприкою, наповнити часточками часнику, а потім запекти в духовці.
Поджарістая куряча грудка, соковита всередині і з красивою скоринкою зовні, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно ніжною, з вираженим часниковим ароматом.
Блюдо підійде до обіднього і святкового столу, відмінно поєднується з овочевим гарніром і кисло-солодким соусом. М’ясо можна порізати слайсами і використовувати для приготування бутербродів. Запечене куряче філе може стати одним з компонентів теплого салату. Якщо строго дотримуватися всіх рекомендацій, грудка вийде дуже ніжною, з підсмаженою скоринкою і збереже всередині все соки.
Складові:
- куряча грудка – 1 кг
- часник – 2 зуб.
- рослинне масло – 2 ст.л.
- сіль – 3-4 щеп.
- суміш мелених перців – 2 щеп.
- мелена паприка – 2 ст.л.
Спосіб приготування
- Курячі грудки моєму і мачає паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу – видаляти жир не потрібно, він додасть страві додаткову соковитість під час випікання. Часник нарізаємо тонкими довгастими пластинками, після чого шпігуем філе, роблячи в ньому кілька глибоких надрізів гострим ножем.
- Грудку перекладаємо в глибокий посуд, додаємо рослинне масло (без запаху), кладемо мелену паприку, суміш перців і рясно солимо. Не бійтеся пересолити – філе вбере потрібну кількість солі, надлишок залишиться в рослинному маслі. Злегка втираємо спеції в курку і даємо їй час промаринуватися – достатньо 1 години при кімнатній температурі.
- Деко застилає пергаментом для випікання і кладемо на нього курячу грудку.
- Ставимо деко в сильно розігріту духовку і випікаємо при температурі 200 градусів протягом рівно 25 хвилин – духову шафу під час випічки не відкривати!
- Виймаємо запечену грудку з духовки і даємо їй постояти 10 хвилин, щоб соки, «запечатані» всередині м’яса, правильно перераспределились. Подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту вам і вашим гостям!
Поради / Господині на замітку:
- Духова шафа на розігрів рекомендується поставити під час маринування курячої грудки, щоб до моменту випікання температура встигла досягти максимуму.
- Випікати філе довше зазначених 25 хвилин не слід – в іншому випадку можна пересушити м’ясо.
Автор: Наталія Олендра