500 рецептів
Складні рецепти

Запечена куряча грудка з паприкою і часником – рецепт з фото

by admin 1 Грудня, 2018 No Comments

Досить суху і прісну курячу грудку можна перетворити в апетитне блюдо, якщо натерти її спеціями, паприкою, наповнити часточками часнику, а потім запекти в духовці.

Поджарістая куряча грудка, соковита всередині і з красивою скоринкою зовні, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно ніжною, з вираженим часниковим ароматом.

Блюдо підійде до обіднього і святкового столу, відмінно поєднується з овочевим гарніром і кисло-солодким соусом. М’ясо можна порізати слайсами і використовувати для приготування бутербродів. Запечене куряче філе може стати одним з компонентів теплого салату. Якщо строго дотримуватися всіх рекомендацій, грудка вийде дуже ніжною, з підсмаженою скоринкою і збереже всередині все соки.

Куряча грудка, запечена з часником і паприкою

Складові:

  • куряча грудка – 1 кг
  • часник – 2 зуб.
  • рослинне масло – 2 ст.л.
  • сіль – 3-4 щеп.
  • суміш мелених перців – 2 щеп.
  • мелена паприка – 2 ст.л.

Спосіб приготування

  1. grudka-s-paprikoy-1Курячі грудки моєму і мачає паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу – видаляти жир не потрібно, він додасть страві додаткову соковитість під час випікання. Часник нарізаємо тонкими довгастими пластинками, після чого шпігуем філе, роблячи в ньому кілька глибоких надрізів гострим ножем.
  2. grudka-s-paprikoy-2Грудку перекладаємо в глибокий посуд, додаємо рослинне масло (без запаху), кладемо мелену паприку, суміш перців і рясно солимо. Не бійтеся пересолити – філе вбере потрібну кількість солі, надлишок залишиться в рослинному маслі. Злегка втираємо спеції в курку і даємо їй час промаринуватися – достатньо 1 години при кімнатній температурі.
  3. grudka-s-paprikoy-3Деко застилає пергаментом для випікання і кладемо на нього курячу грудку.
  4. grudka-s-paprikoy-4Ставимо деко в сильно розігріту духовку і випікаємо при температурі 200 градусів протягом рівно 25 хвилин – духову шафу під час випічки не відкривати!
  5. Виймаємо запечену грудку з духовки і даємо їй постояти 10 хвилин, щоб соки, «запечатані» всередині м’яса, правильно перераспределились. Подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту вам і вашим гостям!

Запікаємо в духовці куряче філе з часником і меленою паприкою

Поради / Господині на замітку:

  • Духова шафа на розігрів рекомендується поставити під час маринування курячої грудки, щоб до моменту випікання температура встигла досягти максимуму.
  • Випікати філе довше зазначених 25 хвилин не слід – в іншому випадку можна пересушити м’ясо.

Автор: Наталія Олендра

Інші рецепти:

Смачний соус з кизилу на зиму - рецепт з фото

Краща червона ікра - як правильно вибрати

Салат з мови з сиром і ківі - рецепт приготування з фото

Курячі шлуночки в мультиварці - рецепт приготування з фото

  • Previous Запечена картопля з оливками по-марокканські6 років ago
  • Next Закуска до шампанського на шпажках на швидку руку6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки