Ви – любитель смаженої картоплі, тоді цей варіант приготування буде вам до вподоби. Власне кажучи, цей рецепт передбачає навіть не жарку, а запікання картоплі з оливками і лимонною цедрою, які, просочуючи шматочки картоплі своїм ароматом, створюють неповторно дивну смакову гаму. А готується смажена картопля по-марокканські дуже просто і швидко: порізати картопля – додати прянощі – запекти і … незвичайне блюдо готове. Смачна ароматна картопля родом з Марокко, країни вічної весни, у вас на столі.
Складові:
-
- картопля середнього розміру – 8 штук
- оливки консервовані без кісточок – 1 банка
- лимон – ½ штуки
- рослинне масло – 4 столові ложки
- чорний мелений перець – за смаком
- сіль за смаком
- кумін мелений – ½ чайної ложки
для подачі:
-
- зелена цибуля – кілька пір’я.
приготування
-
- Відкрити банку з оливками, злити рідину. Нарізати оливки невеликими шматочками.
- Лимон добре помити. За допомогою терки для цитрусів зняти з лимона цедру. З м’якоті лимона вичавити сік.
- Картоплю почистити, помити і нарізати шматочками розміром 2,5 * 2,5. Шматочки картоплі скласти в чашку.
- У чашку з шматочками картоплі додати цедру лимона, нарізані невеликими шматочками оливки, кумін, влити рослинне масло, приправити чорним меленим перцем і посолити за смаком, скропити лимонним соком і добре перемішати.
- Приготовану картопляну масу розкласти в формочки для запікання.
- У розігріту до 180 градусів духовку поставити формочки для запікання з картоплею.
- Запікати картопля по-марокканські в духовці близько 40 хвилин до готовності, до зарум’янювання. Готовність картоплі перевірити зубочисткою.
- Зелену цибулю помити, обсушити, нарізати дрібно.
- Вийняти з духовки форми для запікання з готовим смаженою картоплею по-марокканські, посипати дрібно порізаною зеленою цибулею і подати до столу.
Господині на замітку:
-
- якщо немає в наявності оливок без кісточок, то використовуйте з кісточками, які перед нарізуванням оливок видаліть;
- кумін – пряність, більш відома під назвою зіра;
- рекомендується подати до смаженої картоплі по-марокканські овочевий салат.