500 рецептів
Складні рецепти

Запечена картопля з оливками по-марокканські

by admin 30 Листопада, 2018 No Comments

Ви – любитель смаженої картоплі, тоді цей варіант приготування буде вам до вподоби. Власне кажучи, цей рецепт передбачає навіть не жарку, а запікання картоплі з оливками і лимонною цедрою, які, просочуючи шматочки картоплі своїм ароматом, створюють неповторно дивну смакову гаму. А готується смажена картопля по-марокканські дуже просто і швидко: порізати картопля – додати прянощі – запекти і … незвичайне блюдо готове. Смачна ароматна картопля родом з Марокко, країни вічної весни, у вас на столі.

Складові:

    • картопля середнього розміру – 8 штук
    • оливки консервовані без кісточок – 1 банка
    • лимон – ½ штуки
    • рослинне масло – 4 столові ложки
    • чорний мелений перець – за смаком
    • сіль за смаком
    • кумін мелений – ½ чайної ложки

для подачі:

    • зелена цибуля – кілька пір’я.

приготування

    1. Відкрити банку з оливками, злити рідину. Нарізати оливки невеликими шматочками.
    2. Лимон добре помити. За допомогою терки для цитрусів зняти з лимона цедру. З м’якоті лимона вичавити сік.
    3. Картоплю почистити, помити і нарізати шматочками розміром 2,5 * 2,5. Шматочки картоплі скласти в чашку.
    4. У чашку з шматочками картоплі додати цедру лимона, нарізані невеликими шматочками оливки, кумін, влити рослинне масло, приправити чорним меленим перцем і посолити за смаком, скропити лимонним соком і добре перемішати.
    5. Приготовану картопляну масу розкласти в формочки для запікання.
    6. У розігріту до 180 градусів духовку поставити формочки для запікання з картоплею.
    7. Запікати картопля по-марокканські в духовці близько 40 хвилин до готовності, до зарум’янювання. Готовність картоплі перевірити зубочисткою.
    8. Зелену цибулю помити, обсушити, нарізати дрібно.
    9. Вийняти з духовки форми для запікання з готовим смаженою картоплею по-марокканські, посипати дрібно порізаною зеленою цибулею і подати до столу.

Картопля з оливками, запечений в духовці

Господині на замітку:

    • якщо немає в наявності оливок без кісточок, то використовуйте з кісточками, які перед нарізуванням оливок видаліть;
    • кумін – пряність, більш відома під назвою зіра;
    • рекомендується подати до смаженої картоплі по-марокканські овочевий салат.

Запечена картопля з оливками

Інші рецепти:

Аерогриль - нові горизонти кулінарних можливостей

Замовити суші і роли для смачного обіду просто

Вижаріваніе і вижарка - інтерпретація кулінарних термінів

Рецепт домашнього хліба з медом і розмарином

  • Previous Запарені гречана каша6 років ago
  • Next Запечена куряча грудка з паприкою і часником – рецепт з фото6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки