500 рецептів
Складні рецепти

Запарені гречана каша

by admin 30 Листопада, 2018 No Comments

Давно перестала варити гречану кашу. Я її запарюю. Смак і вид гречки виходить такий же, якби я кип’ятили в каструлі воду і засипала в неї крупу ядриця.

складові

  • гречана крупа (ядриця) – 100 г;
  • вода – 200 мл;
  • сіль за смаком.

Перебрати гречану крупу. Перед приготуванням можна прожарити її на сковороді, помішуючи до тих пір, поки вона не підрум’яниться. Або промити в воді.

У каструлю висипати гречану крупу. Залити киплячою водою в 2 рази більшого обсягу (наприклад, на склянку гречки потрібно строго 2 склянки води). За бажанням трохи посолити, накрити кришкою, загорнути в рушник і поставити в тепле місце на 60-90 хвилин. Каструлю треба щільно укутати в рушник, щоб тепло не йшло. Можна використовувати термос з широким горлом, тоді і кутати не доведеться.

Готову кашу вживайте на свій розсуд, як любите. Додайте рослинне масло і посипте зеленню. Або залийте молоком. Або подайте з вершковим маслом.

Гречана каша, приготована таким способом, виходить розсипчастою. Можна з вечора запарити кашу, а вранці швидко підігріти в мікрохвильовій печі.

Інші рецепти:

Смажені фрукти в сиропі: яблука, сливи, виноград, банани

Запечені груші - ніжне ласощі в листковому тісті

Апельсиновий цукор - цитрусовая приправа для солодкої випічки

Лимонний кекс з маком в цукровій глазурі - рецепт

  • Previous Запечена в духовці картопля Анна з м’ясом по-французьки6 років ago
  • Next Запечена картопля з оливками по-марокканські6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки