Давно перестала варити гречану кашу. Я її запарюю. Смак і вид гречки виходить такий же, якби я кип’ятили в каструлі воду і засипала в неї крупу ядриця.
складові
- гречана крупа (ядриця) – 100 г;
- вода – 200 мл;
- сіль за смаком.
Перебрати гречану крупу. Перед приготуванням можна прожарити її на сковороді, помішуючи до тих пір, поки вона не підрум’яниться. Або промити в воді.
У каструлю висипати гречану крупу. Залити киплячою водою в 2 рази більшого обсягу (наприклад, на склянку гречки потрібно строго 2 склянки води). За бажанням трохи посолити, накрити кришкою, загорнути в рушник і поставити в тепле місце на 60-90 хвилин. Каструлю треба щільно укутати в рушник, щоб тепло не йшло. Можна використовувати термос з широким горлом, тоді і кутати не доведеться.
Готову кашу вживайте на свій розсуд, як любите. Додайте рослинне масло і посипте зеленню. Або залийте молоком. Або подайте з вершковим маслом.
Гречана каша, приготована таким способом, виходить розсипчастою. Можна з вечора запарити кашу, а вранці швидко підігріти в мікрохвильовій печі.