Хороша їжа – це та, яка претендує на звання смачною, ситною, корисною і привабливою. Картопля Анна з м’ясом, запечений по-французьки, гідний всіх цих характеристик. Пропоную зняти пробу!
Давно ми з вами не подорожували віртуально в рамках туру «Запроси світ до себе». Тому пропоную відправитися в подорож в загадкову, привабливу, неповторну країну, де панує любов, краса, романтика, мрії, в столицю світової кухні – до Франції. Ви зі мною?! Підійдемо до вікна, широко розкрийте його, закриємо очі … І все можливо … Європа! Затишне кафе. У кришталевому бокалі іскритися тисячами бульбашок справжнє французьке шампанське … Звучить приглушений голос Мілен Фармер … Вітерець з відчиненого вікна, з якого видно все місто, і, звичайно ж, Ейфелева вежа, розвіває волосся … «Мадам, чого бажаєте?» – запитує випромінює шарм офіціант з променистою усмішкою. «А подайте-но картопля« Анна »з м’ясом!
Ах, ця французька кухня! Чи не рецепт, а завжди ціла історія! І обов’язково – Шерше ля фам! Так було і в походженні цієї смачної страви, яке його автор Адольф Дюглере присвятив відомої французької дамі – куртизанці Ганні Дельон.
Тонкі скибочки картоплі, укладені в формі квітки, запечені у вершковому маслі з прошарком з апетитною свинини – це безумство смаку з ніжним ароматом. Чи не блюдо, а фурор! Овації в вашу честь забезпечені.
Складові:
- картопля середнього розміру – 12 штук (близько 1 кг)
- вершкове масло – 100 г
- сіль за смаком
- м’якоть свинини – 0,5 кг
- чорний мелений перець – за смаком
- приправа для м’яса – ½ чайної ложки
- яблучний оцет – 1 чайна ложка
для прикрас:
- зелень петрушки – кілька гілочок.
приготування:
- М’якоть свинини помити, добре обсушити і нарізати невеликими шматочками.
- Нарізані шматочки свинини скласти в чашку, посолити і поперчити за смаком, додати приправу для м’яса, до складу якої входять такі спеції як мелений коріандр, дрібні шматочки солодкої паприки, гіркий червоний мелений перець, мелений лавровий лист, сушений мелений базилік. У ємність зі свининою влити яблучний оцет, добре перемішати, щоб шматочки м’яса рівномірно вкрилися спеціями. Залишити маринуватися хвилин на 15-20.
- Картоплю почистити, добре помити, скласти в каструлю, залити холодною водою, щоб вона покривала бульби, поставити на середній вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
- По закінченню часу варіння злити з картоплі гарячу воду і остудити до стану, щоб можна було вільно брати в руки.
- За допомогою гострого ножа або спеціальної терки нарізати картоплю кружальцями завтовшки близько 2 – 3 мм.
- Вершкове масло, попередньо нарізане на невеликі шматочки, скласти в невеликий сотейник і розтопити на слабкому вогні. Якщо в процесі нагрівання вершкового масла будуть утворюватися піна і пластівці, видалити їх шумівкою.
- Порційні форми для запікання застелити папером для випічки, вирізавши круг по діаметру форми.
- На дно порціонної форми налити 1 чайну ложку розтопленого вершкового масла, рівномірно розподіливши його по дну.
- Потім в форму викласти нарізаний кружками картопля внахлест одним шаром, посолити і полити трошки вершковим маслом. Викласти таким же чином ще 2-3 шари, злегка приправляючи кожен шар сіллю і поливаючи розтопленим вершковим маслом.
- Поверх картоплі викласти нарізану невеликими шматочками і замариновану м’якоть свинини.
- Поверх м’яса викласти 2-4 шари картоплі внахлест, також злегка приправляючи кожен шар сіллю і поливаючи розтопленим вершковим маслом.
- За допомогою підручних засобів, наприклад, невеликої тарілки, добре притиснути картопля. Таким же чином наповнити картоплею і м’ясом інші порційні форми.
- Наповнені форми поставити на деко і запікати в духовці при температурі 200 градусів близько 40-45 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
- Коли страва буде готове, дістати форми з духовки і дати охолонути протягом 5 хвилин. Потім накрити і злити зайве вершкове масло.
- Перед подачею перевернути форму з блюдом на тарілку, злегка постукуючи по дну, акуратно викласти на тарілку. Прикрасити гілочкою зелені петрушки.
- Подати приготований картопля з м’ясом до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- У нас цей рецепт видозмінили і назвали м’ясом по-французьки.
- М’якоть свинини можна замінити при бажанні курячим філе.
- Страву можна приготувати не тільки в порційних формах, але і у великій формі.
- Вершкове масло вибирайте якісне, якість масла позначається на смаку готового блюда.