З усього розмаїття супів самим корисним і смачним я вважаю курячий суп з додаванням вівсяних пластівців. Процедура приготування здасться простою і приємною, якщо ви будете використовувати мультиварку.
Приготувати смачну і корисну перша страва з наявністю мультиварки дуже просто. Останнім часом мені дуже подобається варити курячий суп з вівсянкою в мультиварці. Він виходить наваристим, легким для шлунка і дуже смачним. А з додаванням куркуми, блюдо стає яскравішим і цікавішим.
Для приготування супу я беру будь-які частини курки. На цей раз використовувала курячі гомілки. Всього 2-3 штуки, і виходить смачний суп для всієї родини. Також люблю подавати такий суп зі сметаною. Всім домашнім дуже подобається ця страва. Сподіваюся, сподобається і вам.
Складові:
- курячі гомілки – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- картопля – 2-3 шт.
- вівсяні пластівці – 1-1,5 м / ст.
- часник
- перець, сіль
- куркума
- лавровий лист
- зелень.
Спосіб приготування
Картоплю нарізаємо кубиками, а моркву кружечками або половинками. Відправляємо в чашу мультиварки.
Лук ріжемо дрібно, як на пассеровку. Кидаємо в чашу.
Додаємо курку, спеції, сіль.
Заливаємо водою до позначки приблизно 2 л. Включаємо режим «Суп», час приготування 1 годину.
За 15 хвилин до закінчення приготування відкриваємо кришку.
Виймаємо курку. Кидаємо в чашу вівсяні пластівці. За цей час вони добре розваряться, і суп придбає більш густу консистенцію. Потім розділяємо курячі гомілки на шматочки і знову відправляємо в чашу мультиварки варитися до закінчення програми.
Після того, як прозвучить сигнал, кидаємо в готовий курячий суп зелень і часник. Закриваємо кришку і наполягаємо блюдо ще хвилин 10-20 на режимі підтримки тепла.
- Подавати це перша страва найкраще з зеленою цибулею або часником і сметаною.
На замітку
- Увімкніть цей курячий суп з вівсянкою в дієтичне меню і насолоджуйтеся його найніжнішим смаком. Він ідеально підійде людям, які мають проблеми з шлунково-кишковим трактом. Тільки в такому випадку варто виключити додавання в суп спецій або обмежити їх кількість.
- Це перша страва також відмінно підходить для дитячого раціону. Суп завжди можна перетворити в суп-пюре і радувати малюків.
- Для приготування цієї страви підходять будь-які вівсяні пластівці, не виняток і ті, які можна не варити.
- Наступного разу приготуйте курячий суп з квасолею.
- Для пісного меню ви можете готувати суп не на курячому бульйоні, а на воді, або з додаванням грибів. В такому випадку краще зробити спочатку пассеровку з цибулі та моркви, потім додати картоплю, спеції і воду. Якщо мова не йде про пост, в кінці приготування можна покласти в суп шматочок вершкового масла, щоб прикрасити смак страви.