Шуба під оселедцем рецепт всім добре відомий, і за зовнішнім виглядом відразу можна визначити, що це за страва криється під «шубою» з буряка. Великий і апетитний закусочний торт дуже гарний, і завжди є прикрасою святкового столу. Але творчі люди завжди знайдуть спосіб змінити щось звичне всім, здивувати присутніх гостей.
«Оселедець під шубою» в яйцях можна подати у вигляді маленьких порційних закусочек, нафарширувати курячі яйця. Так людина може взяти порцію саме собі в тарілку, або з’їсти її прямо на ходу. Такий вид подачі відмінно підходить для поїздок на природу або фуршетних вечірок.
Пробуйте і інші варіанти оселедця під шубою: традиційну оселедець, вегетаріанський варіант і оселедець з грибами.
Оселедець під шубою рецепт в яйцях
Нафарширувати курячі яйця сумішшю, яка буде нагадувати до смаку всім відомий салат – відмінна ідея. Можна точно розрахувати по порціях, скільки потрібно приготувати страви, тому воно не залежиться в холодильнику на наступний день. Та й за смаковими якостями сподобається виключно всім.
Склад страви на 4 порції:
- 8 яєць курки;
- Лук ріпка – 90 г;
- Винний оцет – 20 мл;
- Цукровий пісок – 35 г;
- Сіль – 7 г;
- Вода – 120 мл;
- Оселедець – 280 г;
- Буряк – 170 г;
- Майонез – 70 мл;
- Кріп – 35 м
Салат оселедець під шубою рецепт в яйцях:
- Для початку необхідно підготувати всі продукти. Відварити буряк до готового стану, потім остудити її від шкірки, очистити і натерти на дрібній тертці. Всі продукти варто добре подрібнити, тому що в маленьку половинку білка має всі вміститися.
- Оселедець очистити від кісток, шкіри та нутрощів, тобто, розібрати на філе. Половину оселедця пропустити через м’ясорубку, а половину залишити на прикрасу. Нарізати залишився філе на невеликі шматочки, розміром не більше 20 мм.
- Зварити курячі яйця, до готовності. Важливо витримати правильний час, щоб центр жовтка був твердий. Для цього потрібно поставити варитися їх в холодну воду, дочекатися закипання води, відрахувати 12 хвилин після появи пухирців, а потім вийняти їх з окропу і занурити в крижану воду. Це допоможе швидше охолонути їм, а також полегшити чистку. Дуже важливо акуратно чистити яйця, тому що потрібні цілі білки. Після очищення розрізати їх навпіл, дістати жовтки і пропустити їх через тертку.
- Чи потрібні яйця в оселедець під шубою в даному варіанті? Ні. У начинку в даному рецепті яйця не включаються.
- Тепер потрібно замаринувати цибулю в суміші оцту, води кип’яченої солі і цукру. Для цього очистити цибулину, дрібно її нарубати, залити підготовленим маринадом на половину години. Після дістати його з води, в окремій мисці змішати всі підготовлені продукти, заправити майонезом, нафарширувати ними половинки яєць. Прикрасити можна шматочками оселедця і гілочкою митого кропу.
РАДА: Для того щоб красиво нафарширувати яйця, краще вибирати ті, які вже полежали в холодильнику кілька днів, після того, як їх знесла курка. Свіжі яйця будуть дуже погано чиститься, зіпсують всю естетику виду.
Оселедець під шубою покроково в яйцях
Даний варіант салату – це зменшена порція салату «Оселедець під шубою». У неї йдуть всі ті ж інгредієнти, що і в екземпляр, але тільки порції маленькі. Прекрасна подача дозволяє перекусити швидко, причому можливо це зробити навіть на ходу. Головне – це дотримуватися пропорції, щоб в такій маленькій порції рівномірно змішалися смаки великої кількості продуктів.
Склад страви (на 4 порції):
- Буряк – 170 г;
- Картопля – 160 г;
- Морква – 140 г;
- Цибулина – 70 г;
- 8 курячих яєць;
- Солоний оселедець – 270 г;
- Майонез – 70 мл.
Оселедець під шубою покроковий рецепт в яйцях:
- Необхідно випатрати оселедець, відокремити її від кісток, дрібних, в тому числі, зняти шкіру, а філе подрібнити якомога тонше, на невеликі шматочки. Навіть можна пропустити через м’ясорубку.
- Відварити коренеплоди до готовності, в шкірці, потім очистити овочі, після охолодження, подрібнити за допомогою терки. Отвір для подрібнення потрібно вибирати якомога менше, щоб всі продукти рівно поміщалися в яєчні кошики.
- Цибуля ріпчаста почистити від лушпиння, потім нашаткувати ножем дрібно.
- Зварити яйця курки до готового стану, потім остудити їх, почистити дуже акуратно, розділити їх навпіл, відокремити жовток. Жовтки розім’яти.
- Порядок шарів в оселедця під шубою: інгредієнти (буряк і овочі) перемішати в окремій тарілці з соусом. Після цього потрібно рівними гірками викласти начинку в половинки яєць, можна прикрасити шматочками продуктів, які входять до складу, наприклад, тертим жовтком або шматочком риби. А можна увіткнути гілочку зелені.
Оселедець під шубою в яйці
Можна урізноманітнити маленькі закусочні кошики, якщо додати до них дрібно нарізану малосольний огірок. Відмінно буде поєднуватися з іншими продуктами корнішон. Він буде приємно хрустіти на зубах, надаючи страві приємну свіжість. Тільки не потрібно брати занадто солоні огірки або оселедець. Це зробить блюдо надмірним по додаванню солі, а багатьом це може просто не сподобатися.
Перелік продуктів:
- 8 яєць курки;
- Оселедець солоний – 290;
- Буряк – 170 г;
- Лук ріпка – 75 г;
- Морква – 130 г;
- Маринований огірок – 90 г;
- Майонез – 70 мл;
- Петрушка – 25 м
Салат оселедець під шубою як приготувати:
- Відварити 8 яєць курки круто. Для цього необхідно довести до кипіння воду, а потім відрахувати 13 хвилин, після цього злити окріп і залити крижаною водою. Це допоможе швидше охолонути вареному продукту, а шкаралупі легше відходити. Розділити яйця навпіл, жовтки подрібнити, а білки залишити як є.
- Оселедець солону обробити на філе. Для цього варто распотрошить тушку, зняти з неї шкіру, вийняти центральний хребет і всі дрібні кістки. Після цього нарубати рибу дуже дрібно, як тільки візьме ніж.
- Відварити моркву і буряк до розм’якшення волокон, потім можна залити овочі холодною водою. Це допоможе дійти до готовності буряку, якщо це потрібно, а також швидше остудити продукти. Після цього очистити коренеплоди і перетерти їх через дрібну тертку.
- Маринований огірок подрібнити за допомогою терки.
- Цибуля ріпчаста очистити від шкірки, наробити дуже дрібно.
- Змішати всі підготовлені заздалегідь продукти з майонезом, а потім начинити ними половинки яєць. Прикрасити закуску гілочкою петрушки. Дуже добре виглядає кучерявий сорт.
РАДА: Щоб не зіпсувати начинку для яйця зайвої вологою, перед змішуванням з іншими продуктами, подрібнений огірок необхідно віджати від вологи. Інакше, при змішуванні з майонезом, суміш буде занадто рідкою, водянистою, і не буде тримати форму.
Оселедець під шубою як робити в яйцях
При додаванні сиру в даний страву, блюдо стає вершковим, а його консистенція, і без того м’яка через дрібно подрібнених продуктів, стане ще ніжніше. Смак буде змінюватися в залежності від виду сиру, який буде додано до складу. Дозволено піддатися власним смаковим уподобанням і взяти той, який до душі, так як будь-яка сирна нотка буде мати гарний вигляд у страві.
Необхідні продукти:
- 8 яєць курки;
- Буряк – 170 г;
- Сирний продукт – 90 г;
- Оселедець – 270 г;
- Майонез – 80 мл;
- 3 зубчики часнику;
- Зелень кропу – 25 г.
Оселедець під шубою покроково:
- Оселедець почистити від шкіри і кісток, видалити голову і нутрощі, нарубати не крупніше.
- Зварити яйця круто. Для цього знадобиться 11 хвилин після закипання води. Після цього остудити курячі продукти, очистити їх від шкаралупи акуратно, не пошкоджуючи зовнішню оболонку. Розділити яйця навпіл, вийняти жовток курки, подрібнити його окремо в мисці, а білки відкласти в сторону до подачі.
- Відварити буряк, очистити її після охолодження, протерти на тертці.
- Сирний продукт разом з чищених часником пропустити крізь отвори терки. Для подрібнення часнику також можна скористатися пресом.
- Перемішати в мисці всі подрібнені продукти з майонезом. Отриманою сумішшю начинити половинки білка курячого яйця. Прикрасити блюдо гілками кропу.
Салат шуба рецепт покроково в яйці
Дане незвичайне поєднання являє собою смачну закуску, яка виглядає дуже яскраво і красиво. Поєднання декількох кольорів дозволить прикрасити будь-який святковий стіл. Звичайно, є відходження від класичного рецепту «Шуби», але все ж основна ідея не змінена.
Необхідну сировину (на 4 порції):
- Горох консерви – 120 г;
- 8 курячих яєць;
- Листя салатні – 45 г;
- Оселедець – 270 г;
- Морква – 140 г;
- Картопляні бульби – 170 г;
- Лук ріпка – 60 г;
- Майонез – 80 мл.
Як приготувати шубу з оселедця в яйці:
- Зварити яйця курки круто. Після приготування очистити їх від шкаралупи, відокремити білки від жовтків, останні розім’яти або порубати.
- Філе риби порубати невеликими сегментами або пробити за допомогою подрібнювального обладнання в фарш.
- Лук очистити від верхнього шару і нашаткувати.
- Зварити коренеплоди, почистити від шкірки, подрібнити за допомогою терки.
- Перемішати з заправкою продукти, викласти ложкою в кожну половинку білка, зверху покласти жменю горошку. На блюдо для подачі постелити салатні листя, а на них поставити готову міні-закуску.
РАДА: При виборі зеленого горошку необхідно бути дуже уважним. Потрібно купувати його тільки в прозорій, скляній банці, щоб було видно, що лежить всередині. За кольором можна судити про його зрілості і смаку. Потрібно брати горох зеленого, яскравого кольору, він молодий, а значить, і смак буде хорошим. Також варто відзначити, щоб банку при струшуванні не гриміло, так як це говорить про ступінь наповненості продуктом ємності.
Зручність і незвичайна подача – дуже важливі ознаки для страв святкового столу. До того ж, ця варіація печінки під шубою салату, готується дуже швидко і зручно, вона навіть може поставитися до розряду «ледачих» страв. Мінімум затрат часу і грошей – ось в чому відмінність оселедця під шубою в яйці.