Салат «Козел в городі» класичний є асорті-стравою. Це не обов’язково тільки свіжі овочі, це можуть бути також консервні продукти, м’ясо, яйця, мариновані продукти, коренеплоди, горіхи та інше.
Готуйте смачно і інші салати, для вас у нас є в наших рецептах, лісова галявина з корейською морквою, салат з рижики і кращий рецепт рижію.
Козел в городі салат з м’ясом
У салаті буде всього один продукт, який потрібно заздалегідь обробляти. Це бульби картоплі. Тому, можна сказати, що салат готується швидко і він не складний у приготуванні. Але витратити час на нього все-таки доведеться.
Салат козел в городі інгредієнти:
- 1 середня буряк;
- 1 невелика морква;
- 2 бульби картоплі;
- 200 грам відвареної яловичої вирізки;
- 1 дуже маленька цибулина;
- 200 грам білокачанної капусти;
- 100 мл майонезу.
Салат козел в городі рецепт класичний:
- Готове м’ясо яловичини нарізати соломкою.
- Буряк вимити і очистити від шкірки. Щоб вийшло тонше, краще натерти на тертці, а не різати соломкою. Лезо все ж зможе зробити меншу товщину, ніж ви вручну.
- Морква також вимити і очистити. Але тут ці два процеси можна з’єднати в одному. Потрібно просто скористатися жорсткою щіткою для миття посуду. Така, по ідеї, повинна бути на кожній кухні.
- Очищену моркву теж натерти на тертці.
- Качан капусти позбавити від верхнього листя. Розібрати качан і вимити листя. Обсушити їх або почекати, поки самі не обсохнуть. Нашаткувати гострим ножем на соломку або скористатися спеціальною теркою.
- Картопля вимити і очистити від шкірки. Натерти його на тертці для моркви по-корейськи. Якщо немає такої можливості, то скористатися звичайною теркою.
- Терту картоплю вимити і промокнути.
- У сотейник з товстими стінками налити три-чотири сантиметри масла розжарити його.
- Коренеплоди будуть смажитися у фритюрі. Якщо є фритюрниця, то це тільки краще! Картопля-пай смажити до рум’яного кольору і потім викласти на серветку. Повинно стекти зайве масло.
- Тепер, коли всі продукти готові, час викладати їх на посуд для подачі. Для цього взяти плоске блюдо і викласти кожен продукт гіркою, утворюючи ціле коло. У центр викласти майонез і подавати до столу.
Порада: можна їсти всі продукти окремо, а можна зробити так: кожен набирає тільки стільки і тільки такі продуктів, які він хоче, зверху трохи майонезу і змішує вже на своїй тарілці.
Салат козел в городі з картоплею фрі
Дуже багатий на інгредієнти салат. У ньому є все, чого тільки можна і не можна побажати. Для хрускоту ми додали домашні часникові крутони, а в якості соусу на цей раз дуже смачний домашній майонез на перепелиних яйцях!
Перелік продуктів:
- 300 грам копченої ковбаси;
- 400 грам курячої грудки;
- 200 г моркви;
- 100 грам буряка;
- 200 грам китайської капусти;
- 3 картоплини;
- 2-3 скибочки житнього хліба;
- 2 свіжих огірочка;
- 1 невелика цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 5 грам спецій за смаком для крутонов + спеції для м’яса;
- 15 мл соняшникової олії;
- 6 перепелиних яєць (для соусу);
- 150 мл соняшникової олії (для соусу);
- 5 грам цукру (для соусу);
- 2,5 грама солі, перцю, гірчиці, соку лимона (для соусу);
- 20 грам рубаною зелені.
Салат козел в городі рецепт святковий:
- Тільки картопля і м’ясо потребують додаткової обробки в цьому салаті. Тому, вимити картопля, очистити його від шкірки і натерти на тертці. Знову вимити, щоб змити з нього крохмаль і обсушити.
- Розігріти близько 200 мл олії в чавунному посуді і в уже в кипляче всипати картоплю. Смажити до золотистого кольору, а потім за допомогою шумівки викласти картоплю-пай на серветки, щоб прибрати зайве масло.
- Курку вимити і очистити. Для цього за допомогою гострого ножа зрізати всі прожилки і плівки. Видалити шкіру, якщо вона є.
- Далі на розігріту сковороду викласти м’ясо, рясно посипавши його своїми улюбленими спеціями. М’ясо смажити не більше двадцяти хвилин.
- Готове м’ясо вийняти і остудити. Остигнуло філе вже нарізати соломкою.
- Ковбасу теж нарізати соломкою.
- Буряк, огірки і моркву вимити і очистити від шкірки. Морква можна одночасно вимити і очистити за допомогою щітки для миття посуду. Просто під час промивання необхідно скористатися нею. Вона зніме бруд, але не зріже саму морква, на відміну від Овочечистка.
- Нарізати соломкою і моркву, і буряк, і огірки. Або ж скористатися теркою.
- Позбавити капусту від верхнього листя. Розібрати її і вимити. Нашаткувати соломкою.
- Лук очистити від лушпиння і зрізати плодоніжки. Вимити головку і нарізати півкільцями.
- З хліба зрізати скоринки і нарізати невеликими кубиками.
- Очистити зубчики часнику і пустити їх через прес.
- Спеції і рослинне масло з’єднати і розмішати до однорідності. Додати туди часник і знову добре перемішати.
- У маслі зі спеціями обваляти майбутні крутон.
- Обсмажити сухарі на сухій сковороді до рум’яності.
- Тепер вже саме час створювати домашній майонез. Для цього розбити яйця в одну глибоку ємність. Додати до них все сухі інгредієнти і гірчицю.
- Добре збити все блендером. Далі тонкою стрічкою влити олію і знову збити.
- В самому кінці додати лимонний сік і зелень. Добре перемішати, домігшись однорідності.
- Тепер, коли майонез готовий, можна збирати салат! Всі продукти окремо викласти купками на плоске блюдо, утворюючи коло їх них.
- Центр тарілки повинен залишитися порожнім. Туди помістити домашній майонез і подавати до столу.
Важливо: салат потрібно подати якомога швидше, так як картопля-пай і сухарі дуже скоро почнуть розмокати, і весь салат перетвориться в кашку.
Рецепт салату козел в городі
Не бійтеся, м’ясо і картопля тут теж будуть, так як це основні інгредієнти сьогоднішнього салату. А також трохи свіжих овочів, трохи маринованих, трохи злаків. Буде смачно, так що залишайтеся з нами!
Перелік продуктів:
- 500 грам копченої курки;
- 150 грам сухарів;
- 2 томата;
- 200 грам консервованої кукурудзи;
- 1 жовтий болгарський перець;
- 1 помаранчевий болгарський перець;
- 100 грам оливок без кісточок;
- 150 грам смаженого соломкою картоплі;
- 2 великих свіжих огірка;
- 600 мл йогурту;
- 4 зубчики часнику;
- 3 гілочки кропу;
- 3 гілочки м’яти;
- 90 мл олії оливи;
- 45 мл соку лимона.
Козел в городі рецепт салату:
- Сухарі взяти готові або приготувати домашні самостійно.
- Томати і болгарський перець вимити і порізати соломкою.
- Курку також подрібнити соломкою.
- Оливки нарізати кільцями.
- Огірки заздалегідь вимити і натерти.
- Для соусу з’єднати останні шість продуктів зі списку інгредієнтів. Часник очистити і подрібнити, кріп і м’яту вимити і дрібно порубати. Довести до однорідності.
- На блюдо викласти купками всі продукти в формі кола. У центр поміщають копчене куряче м’ясо. Окремо подається соус в піалі.
- Наш салат готовий. Смачного!
Рецепт салату козел в городі з чіпсами
М’ясо в салаті наситить ваш організм великою порцією енергії і білка. Свіжі овочі теж не стануть зайвими, а тільки зроблять салат яскравішим і смачним.
На салат козел в городі з чіпсами треба:
- 200 г відвареної свинини;
- 100 грам відвареного буряка;
- 100 грам капусти;
- 200 грам підсмаженого соломкою картоплі;
- 1 редька;
- 1 свіжий огірочок;
- 1 невеликий томат;
- 100 грам будь-яких чіпсів;
- 150 мл майонезу.
Готуємо козел в городі салат з чіпсами:
- М’ясо помити, відварити.
- Відварити буряк.
- Вимити редьку, огірок і помідор.
- Очистити редьку від шкірки і разом з огірком нарізати обидва продукти соломкою.
- Томат нарізати невеликими кубиками.
- Капусту позбавити від верхнього листя, роздягнути її і вимити листя.
- Нашаткувати висушене листя соломкою або скористатися спеціальною теркою.
- Буряк очистити – натерти на тертці.
- Свинину нарізати соломкою.
- Для кращого смаку всі інгредієнти окремо приправити перцем з сіллю. Крім, звичайно, чіпсів. А картопля приправити тільки сіллю, відразу, коли витягуєте його з масла.
- Викласти в формі бублика всі продукти, утворюючи окремі купки зі свинини, капусти, картоплі, буряка, редьки, огірка, томата і чіпсів.
Порада: капусту можна замінити салатом айсберг, використовувати звичайну білокачанну або китайську. Все робиться за індивідуальним смаком.
З качкою і сирним соусом
Це найдорожчий салат з усіх запропонованих сьогодні. Всі продукти є у вільному доступі, але, на жаль, ціни на них трохи вище, ніж на ті, що ми звикли вживати щодня. Тому, салат можна назвати «для гурманів».
Перелік продуктів:
- 1 смажена качина грудка;
- 100 грам гранатових зерен;
- 200 грам картоплі-пай;
- 5 пагонів спаржі;
- 200 грам кедрових горішків;
- 100 грам відварених креветок;
- 150-200 мл бульйону;
- 150-200 мл молока;
- 125 грам сиру;
- 50 грам вершкового масла;
- 15 грам борошна.
Як зібрати козел в городі салат:
- Грудку нарізати соломкою.
- Спаржу вимити і очистити від шкірки.
- У той же час закип’ятити сотейник з такою кількістю підсоленої води, щоб вона покривала спаржу на кілька сантиметрів.
- Відварювати п’ять хвилин.
- Через п’ять хвилин спаржу кинути в холодну воду або промити холодною водою.
Для соусу:
- Натерти сир.
- Обсмажити на 30 мл олії все кількість борошна протягом 60 секунд.
- В цей же час підігрівати бульйон і молоко, так як по закінченню 60 секунд, необхідно влити молоко, а потім бульйон.
- Активно помішуючи майбутній соус, довести його до кипіння.
- Варити близько трьох хвилин до густоти, а потім додати сир.
- Заважати соус, поки сир не розчиниться, а потім ще дві хвилини.
- Приправити соус спеціями, влити решту 20 мл олії, перемішати.
- Соус готовий!
Важливо! Коли всі компоненти салату готові, можна сервірувати. Для цього на плоске блюдо викласти піалу з сирним соусом в самий центр. Навколо піали викласти купками всі продукти: качку, гранат, горішки, спаржу, картопля і креветки.
Сьогодні ми вам запропонували, або якщо вам більше подобається, то надали 5 різних салатів-асорті з м’ясом і картоплею. Картопля всюди одна, але м’ясо абсолютно різний. Тепер ви можете вибрати той рецепт, який вам сподобався найбільше або зовсім з’єднати кілька в один. Бажаємо успіху і приємно апетиту!
Для вашого столу у нас є й інші, не менш цікаві рецепти. Наприклад, салат лісова галявина класичний або з печерицями.