«Вінегрет» з квасолею і квашеною капустою дуже смачний і оригінальний салат, при цьому готується просто і швидко. Блюдо дуже ситне і поживне. Смак вінегрету з квасолею без картоплі дуже насичений, простежується солодкість буряка, яка присутня практично в кожному рецепті, а доповнюють її мариновані і свіжі овочі, надаючи страві невелику кислинку і свіжість.
Вінегрет з консервованою квасолею рецепт
Це звичайний класичний варіант вінегрету, з додаванням бобових продуктів. Смак ніжний, так як в нього додані варені овочі і маринована квасоля. Можна змінювати смак страви, збільшуючи або зменшуючи кількість солоних інгредієнтів.
Що входить в вінегрет:
- Свіжа капуста – 280 г;
- Буряк – 180 г;
- Морквина – 170 г;
- Картоплі бульби – 230 г;
- Цибулина – 140 г;
- Маринована квасоля – 90 г;
- Лляна олія – 80 мл;
- Сік половинки лайма;
- 1 пучок зелені;
- Сіль – 8 м
Готуємо вінегрет з консервованою квасолею:
- Помити і відварити овочі (моркву, картоплю і буряк) до готовності. Після приготування остудити, очистити коренеплоди, нарізати кубиками.
- Капусту зачистити від верхніх огрубілих листя, нашаткувати, потім трохи посолити і полити вичавленим соком лайма. Злегка пом’яти руками, щоб маса виділила сік.
- Цибуля ріпчаста почистити від лушпиння, дрібно порізати.
- Банку квасолі розкрити, промити боби в проточній воді від вузького маринаду. Для цього можна використовувати друшляк.
- Зелень сполоснути і нарубати.
- Перемішати всі продукти, додати сіль і полити олією.
- перед подачею рекомендується охолодити закуску.
РАДА: буряк має пігмент, який, при необережному поводженні, може забарвити всі інші продукти, що входять до складу страви. Щоб цього не сталося, коренеплід потрібно варити і нарізати окремо від інших овочів, а перед змішуванням закуски необхідно шматочки перемішати з олією. Так вони покриються масляною плівкою і не будуть фарбуватися.
Рецепт вінегрету з квашеною капустою з квасолею
При додаванні в блюдо зерна граната, виходить прекрасне поєднання. Зерна відмінно поєднуються з вареними овочами і привносять в закуску нові смакові відтінки.
Які продукти потрібні для вінегрету:
- Солона капуста – 330 г;
- Буряк – 210 г;
- Квасоля консерви – 130 г;
- Цибулина – 110 г;
- Зерна граната – 160 г;
- Сіль – 7 г;
- 1 пучок зелені;
- Масло пісне – 90 мл.
Вінегрет з квашеною капустою і квасолею:
- Помити і запекти буряк в духовці, дотримуючись температуру 190 градусів. Після того, як коренеплід розм’якшиться, його необхідно остудити і почистити. Порізати невеликими кубиками.
- Квашену капусту при необхідності подрібнити. Промити в проточній воді, якщо маринад надто солоний.
- Консервовану квасолю потрібно висипати з банки в сито, трохи сполоснути від маринаду.
- Цибулину очистити від лушпиння і нашаткувати.
- Гранат очистити від шкірки, вийняти акуратно зерна, прибрати білі плівки.
- Зелень сполоснути і порубати.
- Змішати складові салату у великій мисці, трохи посолити і полити олією.
- Перед подачею прикрасити закуску зеленню.
РАДА: Щоб обережно дістати зерна граната, при цьому не пошкодити їх цілісність, і не залити все червоним соком, необхідно відрізати верхівку у фрукта, і зробити надріз уздовж. Потім нахилити продукт над мискою, і обережно, тупим предметом постукувати плід по дну. Так зерна акуратно, самі відокремляться від шкірки.
Вінегрет класичний рецепт з квасолею
В даному блюді використовується дуже корисна закуска з капусти, яка надає страві кислоту, свіжість і приємний смак. Від складу маринаду залежить основний смак салату: він може бути пряним, гострим або солоним.
Продукти, необхідні для готування (4 порції):
- Квашена капуста – 360 г;
- Картопля – 200 г;
- Буряк – 220 г;
- Огірок солоний – 160 г;
- Морквина – 190 г;
- Квасоля консерви – 140 г;
- Пісне масло – 75 мл;
- Сіль – 8 м
Вінегрет покроковий рецепт:
- Капусту мариновану найзручніше використовувати заздалегідь нашатковану. Так, якщо продукт лежав в занадто сильно Посолене маринаді, його потрібно трохи змити, щоб не зіпсувати страву.
- Буряк і картопля помити, зварити до готового стану, після того, як коренеплоди охолонуть, почистити від шкірки, порізати кубиком.
- Морква піддавати термічній обробці не потрібно, необхідно просто обполоснути плід забруднень, очистити верхній шар і подрібнити в розмір з коренеплодами.
- Солоний огірок порізати кубиками, а подрібнені шматочки трохи віджати від зайвої маринаду.
- Консервовану квасолю перекинути з банки на друшляк, промити боби теплою водою.
- Додати інгредієнти в загальну миску, трохи посолити і змішати з маслом.
Вінегрет з квасолею
Ламінарія – прекрасний продукт, який дуже багатий йодом і іншими необхідними елементами. Морська капуста повинна бути в раціоні кожної людини. Якщо не хочеться їсти даний продукт в чистому вигляді, чому б не спробувати його в складі вінегрету з ламінарією? Смак вийдуть дуже цікавим і незвичайним.
Продукти, що вимагаються для салату (на 4 порції):
- Буряк – 260 г;
- Морква – 200 г;
- Картопля – 230 г;
- Квасоля консерви – 160 г;
- Цибулина – 90 г;
- Капуста морська – 350 г;
- Мариновані корнішони – 160 г;
- Масло оливи – 75 мл;
- Сік лимонний – 30 мл;
- Зелень цибулі;
- Сіль – 6 м
Вінегрет готуємо будинку:
- Буряк, морква і картоплю промити в воді і зварити до готовності. Після охолодження продуктів очистити шкірку і порізати кожен інгредієнт кубиком невеликого розміру.
- Цибуля ріпчаста зачистити від лушпиння, нашаткувати.
- Солоні огірочки порізати на невеликі сегменти.
- Промити консервовану квасолю.
- Ламінарію промити, нарізати на короткі смужки.
- Лушпиння зелень промити, нарубати.
- Для заправки змішати олію і лимонний сік. Щоб блюдо рівномірно Просолов, можна в масляний соус додати сіль.
- Перемішати всі продукти з заправкою, охолодити і подавати гостям.
РАДА: замість морської капусти можна покласти подрібнені листи норі – це також водорості, а смак буде цікавим.
Вінегрет з червоною квасолею
Отримане блюдо має високий енергетичний склад, який дозволяє вгамувати сильний голод. Виходить корисний вінегрет на смак дуже свіжим, так як в складі багато зелені.
Необхідні інгредієнти (для 4 порцій):
- Буряк – 270 г;
- Печериці солоні – 340 г;
- Консервована квасоля – 160 г;
- Морквина – 180 г;
- Горох консерви – 120 г;
- Цибулина – 90 г;
- Зелень – 45 г;
- Листя салату;
- Масло оливи – 65 мл;
- Солона капуста – 260 г.
Вінегрет як приготувати:
- Відварити буряк і моркву, почистити і нарізати кубиками.
- Банку маринованих шампіньйонів відкрити і злити маринад, подрібнити гриби при необхідності.
- Квасоля промити від маринаду.
- З консерви горошку злити рідину.
- Лук зачистити від лушпиння і нашаткувати.
- Порубати миту зелень.
- Капусту віджати від маринаду і вкоротити смужки.
- Салатні листи обполоснути, обсушити паперовим рушником і викласти на дно тарілки.
- Змішати всі продукти в окремій мисці і заправити олією.
- Викласти отриману суміш на салатні листя, охолодити і подавати гостям.
Салат вінегрет з білою квасолею готується швидко, продукти, які необхідні для створення даного страви, практично завжди є у запасливий господині і не вимагають тривалої термічної обробки.