Любителям творчості і кулінарних експериментів наважимося запропонувати рецепт незвичайної каші з гречки і рису з м’ясним фаршем і овочевою заправкою.
Кожна каша смачна і корисна по-своєму. Поєднавши ж в одній страві кілька різних круп, можна отримати абсолютно новий смак і подвійну користь. Так, рисова і гречана крупи, виступаючи в дуеті і однаково добре поєднуючись з обсмаженими овочами і м’ясним фаршем, здатні надовго витіснити з вашого раціону каші, приготовані класичним способом. Не бійтеся експериментувати, адже завдяки невгамовній фантазії і сміливості кухарів, часом народжуються кулінарні шедеври, здатні підкорити серця маленьких прівереда і досвідчених гурманів.
Складові:
- довгозерний рис – 0,5 склянки
- гречана крупа – 0,5 склянки
- холодна вода – 2,5 склянки
- м’ясний фарш – 350 г
- морква – 1 шт.
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- заморожена або свіжа кукурудза – 50 г
- томатна паста – 3 ч.л.
- зелена цибуля, чорний перець, сіль – за смаком
- рослинне масло – для обсмажування.
Спосіб приготування
- Перебрати крупи від сміття, з’єднати і ретельно промити під проточною водою.
- Залити необхідною кількістю води і поставити каструльку з ними на середній вогонь. Після закипання додати сіль і варити крупи до повного зникнення всієї рідини.
- Поки каша вариться, нарізати дрібними кубиками цибулю і, з’єднавши його з кукурудзою, спасерувати на олії.
- Як тільки цибуля стане прозорою, додати до овочів натерту на крупній тертці моркву.
- Обсмажити все разом ще близько 3 хвилин, а потім закласти в сковороду фарш, томатну пасту і додати за смаком сіль і чорний перець. Гасити овочі з м’ясом під закритою кришкою і на слабкому вогні до повної їх готовності.
- Перекласти обсмажені з фаршем овочі до готових рису і гречки, ретельно перемішати, після чого прогріти на слабкому вогні близько 5 хвилин і, накривши кришкою, залишити на півгодини, щоб каша просочилася м’ясним і овочевим соком.
- Поки рисово-гречана каша не охолола, її потрібно присипати дрібно посічений зеленою цибулею і подати на стіл.
Поради:
- Фарш можна використовувати будь-який – яловичий, свинячий, курячий або асорті.
- Пропорції круп можна міняти на свій розсуд, наприклад, зменшуючи кількість однієї крупи за рахунок збільшення іншого.
- Якщо ви бажаєте приготувати пісний варіант рисово-гречаної каші, замініть м’ясний фарш грибами.
Автор: Світлана Сорока