Ніжний пиріг на сирному тісті з захопливою запахом згущеного молока і ягодами винограду негайно потрапить в список вашої улюбленої випічки.
Спосіб приготування: в духовці.
Складові:
- 150 г сиру
- 180 г пшеничного борошна
- 1,5 чайні ложки розпушувача
- 80 г (для справжніх ласунів 100 г) цукрового піску
- 1/4 (якщо дуже рідка) або 1/3 (якщо густа) баночки згущеного молока
- курине яйце
- 30 г вершкового масла
- 4 столові ложки рослинної олії
- гроно винограду (без кісточок)
- ванілін на кінчику ножа.
приготування пирога
- З’єднайте розтоплене вершкове масло, цукровий пісок, олію, ванілін, яйце. Інгредієнти збийте в однорідну масу.
- До цієї маси додайте сир і згущене молоко, знову ретельно збийте.
- Окремо змішайте пшеничне борошно з розпушувачем, борошняну суміш просійте в підготовлену сирну масу.
- Замісити руками дуже м’яке і не липке тісто.
- Сирне тісто викладіть у форму, втисніть в тісто виноградинки без кісточок. Примітка: порцелянову форму змащують маслом, форму з антипригарним покриттям – не змащувати, оскільки тісто досить жирне.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 200 ˚ духовці півгодини, перевірте готовність зубочисткою або сірником.
- Сирний пиріг з виноградом обсипте цукровою пудрою.